Stel cookie voorkeur in

Eerste integrale nieuwsbrief nummer 8

21-04-2017

Kalender

24 april t/m 5 mei: meivakantie

6 mei: luizencontrole thuis

8 mei: luizencontrole op school

11 mei: Mini ROPArun / MR-vergadering/ OC-vergadering

15 tm 19 mei: facultatieve gesprekken

17 t/m 19 mei: wandel3daagse

22 t/m 24 mei: CITOtoetsen

25 mei: Hemelvaart

26 mei: Kindcentrum gesloten

29 t/m 31 mei: CITOtoetsen

29 en 30 mei: Bleijendijk groep 7-8

Nieuws van Bettine

Beste ouders,
Wat was dat een verrassing toen Jerney vorige week langskwam met een grote doos vol tekeningen, kaartjes en zelfs kadootjes. Ik ben echt enorm verwend, onwijs bedankt daarvoor!

Afgelopen dinsdag heb ik de tweede chemo gekregen. Inmiddels ben ik mijn haren kwijt en daardoor voel ik me meer patiënt dan daarvoor. Ook merk ik nu dat een al iets verzwakter lijf een dosis chemo krijgt. 

Het is een gek idee dat ik nu eigenlijk met zwangerschapsverlof zou gaan en realiseer me temeer hoe anders dingen ineens kunnen lopen. Er kan geen cursus 'bewustzijn' of 'keuzes maken' of iets dergelijks op tegen mijn afgelopen vijf (!) weken. Tegelijkertijd neemt mijn vechtlust en bescherming voor m'n kindje alleen maar toe.

Vanuit Amersfoort wens ik jullie allemaal een fijne meivakantie en hoop ik op wat beter weer dan de voorspellingen ons voorschotelen!

Hartelijke groet, Bettine

Nieuws van de MR

Vanuit de MR willen we jullie alvast de aankondiging doen dat er dit schooljaar weer verkiezingen gaan plaatsvinden voor de oudergeleding. Binnenkort volgt hier meer informatie over. 

Nieuws van de Oudercommissie: Thema Avond Boekstart 0-4 jaar

Op donderdagavond 6 april jl. hebben de pedagogisch medewerkers van de baby- en peutergroepen, in samenwerking met de leesconsulent van de bibliotheek, met heel veel foto’s en filmpjes inzicht gegeven op hoe binnen de groepen omgegaan wordt met boeken en lezen. Een enorm interessante avond waarin op een leuke manier werd benadrukt hoe belangrijk (voor)lezen is voor de ontwikkeling van een kind en hoe ze hier binnen de groepen dagelijks invulling aan geven. 

Want wisten jullie dat:

 • De pedagogisch medewerkers dagelijks meerdere momenten kiezen om voor te lezen (op de grond, aan tafel en op de bank)?
 • De pedagogisch medewerkers zelfs al met de kindjes uit de babygroepen naar de bieb gaan om boekjes uit te zoeken en te snuffelen?
 • De peutertjes zelf op avontuur mogen naar de bieb om daar te boekjes uit te zoeken, zelf mogen scannen en de boeken in de zware tassen mogen dragen? Een écht uitje voor de peuters waar zelfs om gevraagd wordt!
 • Regelmatig een leesconsulent vanuit de bieb komt voorlezen op de baby- en peutergroepen? En de kinderen daarvan écht genieten!
 • De pedagogisch medewerkers boeken per thema aanbiedt op de groepen (zodat ze meelopen met de schoolthema’s, zoals afgelopen weken het: menselijk lichaam)?
 • Je aan een pedagogisch medewerker mag vragen naar speciale thema boeken voor je kind (bv bij overlijden, verhuizing, broertje/zusje, ziekenhuisbezoek of scheiding)?

Tevens heeft de leesconsulent uitleg gegeven over het ontstaan van de schoolbieb en wat voor voorrecht we in gemeente Den Bosch hebben met dergelijk grote schoolbibliotheken. Zij heeft uitvoerig verteld over de diverse peuter- en kleuterboeken, over hoe je op een andere manier met boeken en lezen om kunt gaan en natuurlijk heeft ze ons op een zeer inspirerende wijze voorgelezen. Al met al een bijzonder interessante en inspirerende avond waarin wij een prachtig inzicht hebben gekregen op wat voor betrokken, enthousiaste en creatieve wijze onze kindjes leren en ervaren hoe mooi de wereld van het geschreven/getekende boek is.

Vanuit de oudercommissie vonden we het spijtig dat zovelen van jullie deze bijeenkomst gemist hebben. We hopen met bovenstaande een inzicht te hebben gegeven over deze leuke bijeenkomst. In samenwerking met de leesconsulent zullen we later dit jaar mogelijk nog een voorleesworkshop geven waarin we tips krijgen over inspirerend en interactief voorlezen. Hiervoor zullen we het animo te zijner tijd inventariseren. We zien graag jullie reactie op de mail: OC@kcdehoven.nl of spreek ons aan!

Nieuws van de baby's

Op het babyplein zijn we de afgelopen weken met de kinderen bezig geweest met het ontdekken van ons lichaam. Waar zitten je armpjes en beentjes? Wie heeft er een navel? En wie kan al zijn neusje aanwijzen? Wat een knappe kinderen hebben we toch!. We hebben samen verschillende materialen ontdekt, onszelf in de spiegel goed bekeken en ook naar elkaar gekeken. Met het mooie weer zijn we ook lekker veel naar buiten geweest. Van actief betrokken naar geconcentreerd alleen en van samen spel tot individuele betrokkenheid. Door gebruik te maken van nieuwe materialen en de boekjes uit de bieb, was elke dag weer een nieuwe ontdekking voor de kinderen van nul tot twee jaar.

Nieuws van de peuters

Het thema van de afgelopen periode is weer ten einde. We hebben het veel over het menselijk lichaam gehad en over ziek zijn. Bij de vuurvliegjes was er een ziekenhuis ingericht. We hebben veel boeken gelezen over de delen van ons lichaam en over zieke kinderen. Ook is er veel geknutseld en zijn er leuke spelletjes gespeeld.
Natuurlijk hebben we het ook nog over andere dingen gehad. We hebben eieren gemaakt voor Pasen en ook heel veel eieren gezocht. Dit hebben we binnen en buiten gedaan! Ook is er af en toe gewandeld met de bolderkarren. Naar de kinderboerderij, naar de Intratuin of lekker even naar de speeltuin. Zo zijn er ook bloembollen gekocht met de kinderen die ze zelf in de grond mochten planten. We hebben er al een paar dagen heel mooi weer op zitten, dat was genieten!

 

Stiekem zijn wij ook al druk geweest met cadeautjes voor Moederdag. We verklappen natuurlijk niet wat we gemaakt hebben, maar ik denk dat alle mama's na Moederdag er extra mooi uit zien! We zijn nu nog bezig met de cadeautjes inpakken. Sommige cadeautjes zijn al mee naar huis en de andere gaan in de vakantie of erna mee. Eerst nog even verstoppen natuurlijk!

Het thema na de meivakantie heet: oost west thuis best. We gaan veel bezig zijn met ons huis en onze eigen omgeving. Ook de vakanties komen aan bod natuurlijk!

 

 

Nieuws van de onderbouw

De afgelopen 4 weken hebben we weer meer geleerd over het lichaam, de dokter en over ziek zijn. De kinderen hebben geleerd dat beweging goed is voor je. We hebben een natuuruitstapje gemaakt naar de zandverstuiving. Door de hulp van veel ouders was dit zeker een geslaagd uitje voor de kinderen.  Afgelopen woensdag hebben we het thema afgesloten met de komst van verschillende poppendokters. Wat hebben de kinderen hiervan genoten. Vandaag zijn we ook weer volop in beweging geweest met de Koningsspelen. Gezellig ontbeten met elkaar, gedanst en spelletjes gespeeld. Nu kunnen de kinderen lekker gaan genieten van een welverdiende meivakantie! 

We zien iedereen graag weer terug op maandag 8 mei. We vragen iedereen er weer even op te letten om echt uiterlijk om 8:30 uur aanwezig te zijn op school. Alle ouders verlaten dan ook het leerplein. Mocht u iets later zijn, dan mag uw kind alleen het leerplein betreden. Het nieuwe project zal worden opgestart in de eerste week na de meivakantie. De onderbouw zal hierbij bezoek gaan krijgen van opa en oma Brom die met een probleem zitten waar de kinderen heel erg behulpzaam kunnen gaan zijn.  

Nieuws van het leerteam Project

Muziekworkshop
Vanaf 19 mei worden er 3 muziekworkshops aan groep 4 gegeven. Middenbouw rood en groen krijgen de workshops op 19 mei, 2 juni en 9 juni. Middenbouw blauw en oranje zijn 16 juni, 23 juni en 30 juni aan de beurt.

De kinderen krijgen de workshop van Laura (leerkracht onderbouw rood en blauw). Ze mogen op de echte muziekinstrumenten van de Jeroen Bosch Verkennersband spelen. Ook leren ze ritmes klappen en de ritmes uit te voeren op een drumpad en trompet. De kinderen leren te exerceren zoals de band dat doet.

De Jeroen Bosch Verkennersband is een jachthoornkorps dat 65 jaar geleden opgericht is. De instrumenten die ze bespelen zijn o.a. een lyra, jachthoorn, bastrompet, kleine trom. Voor meer informatie zie www.jeroenboschband.nl of voor vragen kun je terecht bij Laura van Es, leerkracht onderbouw rood en blauw.

Groepssamenstelling schooljaar 2017-2018

Bij de samenstelling van de kinderen in de basisgroep wordt rekening gehouden met verschillende factoren zoals het welbevinden, zorgbehoefte en een evenredige verdeling van jongens/meisjes of broertjes/zusjes.

Overgang van groep 0 naar 1; instroomgroep

Bij de overgang naar een nieuw leerplein zullen de kinderen uit de instroomgroep verdeeld worden over 2 leerpleinen. Dat betekent dat een kleuter uit de instroomgroep in één van de vier basisgroepen van de onderbouw geplaatst wordt. De leerkrachten besluiten in overleg met de intern begeleider (IB’er) in welke groep een kind wordt geplaatst.

Overgang groep 2 naar groep 3

De leerkrachten kijken samen met de IB’er wat de beste samenstelling van de basisgroepen zal zijn, rekening houdend met de genoemde factoren zoals het welbevinden, zorgbehoefte en evenredige verdeling van jongens/meisjes of broertjes/zusjes. Door middel van observaties en gesprekken met de jonge kinderen heeft de leerkracht inzicht in welke kinderen graag met elkaar spelen. De vriendschappen van het jonge kind kunnen van dag tot dag veranderen.

Overgang groep 3 naar groep 4, groep 5 naar groep 6 en van groep 7 naar groep 8

Het uitgangspunt is om de groep binnen een leerplein als geheel door te laten gaan naar de volgende groep binnen dat leerplein. Hierbij wordt gekeken naar de bovenstaande overwegingen. Mocht het aantal groepen afwijken (meer of minder groepen op een leerplein), dan zullen we toch kinderen moeten laten wisselen van basisgroep.

Het kind krijgt, al dan niet in overleg met ouder(s), de mogelijkheid om middels een voorkeursbriefje 2 namen van kinderen op te schrijven waarbij het kind graag in de basisgroep komt. Dit briefje dient binnen 1 week ingeleverd te zijn bij de leerkracht. Mocht het briefje niet ingeleverd zijn, dan ligt de indeling volledig bij het Kindcentrum.

De leerkracht verzamelt deze briefjes en zal bij de samenstelling ervoor zorgen dat het kind bij minimaal één van zijn voorkeuren wordt geplaatst. De IB’er zal vervolgens met de leerkrachten bespreken of bij de samenstelling rekening is gehouden met de verschillende factoren die al eerder  genoemd zijn.

Concreet betekent dit dat de kinderen van groep 4, groep 5 en groep 6 dit schooljaar de mogelijkheid hebben om middels het meegegeven briefje aan te geven wat de voorkeur is. We willen u vragen dit briefje vóór 22 mei weer in te leveren bij één van de leerkracht(en).

We vertrouwen erop dat u zo voldoende bent geïnformeerd. Bij vragen kunt u terecht bij de leerkracht van uw kind.

Nieuws van de BSO

Vinden jullie ook dat het vaak super lekker ruikt als jullie het gebouw binnen komen? De kinderen van de BSO koken en bakken er de laatste tijd flink op los. Kookactiviteiten zijn namelijk bij veel kinderen favoriet!
Maar ook lekker rennen in de gymzaal blijft leuk! Kennen jullie het lijnenspel? Vraag maar eens aan de kinderen wat dat is, dan kunnen ze het vast en zeker aan jullie uitleggen! 
Hopelijk kunnen we de komende tijd lekker buiten gaan rennen en spelletjes doen! 
Dus laat het mooie weer maar komen, wij zijn er klaar voor!!

 

Externen

Koningsdag SJV Rosmalen

Defilé: 10.30 uur
SJV Rosmalen pakt op Koningsdag flink uit! De feestdag wordt geopend met het defilé voor de kinderen van groep 1 t/m 6. We verzamelen vanaf 10.15 uur op de Driesprong. Kinderen komen met hun versierde fiets, step of bolderkar en trekken door het dorp. Per leeftijdscategorie zal een jury het mooist versierde voertuig kiezen. Om 10.30 uur vertrekken we vanaf de Driesprong en maken we met z’n allen een kleine tocht door ons mooie dorp.

Kinderrommelmarkt: 12.00 – 16.00 uur
In de Dorpsstraat is er vanaf 12.00 uur een kinderrommelmarkt voor de kinderen in de leeftijd van de basisschool. Het is de bedoeling dat je zelf een kleedje meebrengt waar je jouw spulletjes (geen levende dieren) uit kunt stallen en verkopen. Een plaatsje kost € 2,00, en we komen na een tijdje langs om af te rekenen. Je ontvangt, naast een betaalbewijs, ook een lotnummer voor de loterij aan het eind van de middag! De spullen die je niet verkoopt, neem je aan het einde van de middag natuurlijk weer mee naar huis. Let op! De winkels kunnen open zijn, ga niet voor de ingang van de winkels zitten.

Schminken en knutselen
Wil jij geschminkt worden of heb je zin om te knutselen dan ben je van harte welkom vanaf 13.00 uur op de Driesprong.

Verkiezing van het Koningskind
We nodigen we alle kinderen van groep 7 en 8 uit om mee te doen aan de verkiezing Koningskind 2017. Test jouw kennis en kom op Koningsdag tussen 13.30 en 14.00 uur naar de podiumwagen van SJV op de Driesprong om je aan te melden. 

Voorstellingen
Het centrale punt van deze dag is de Driesprong. Daar is van alles te doen. Kinderen kunnen zich laten schminken en ook zijn er verschillende voorstellingen. Een DJ draait muziek tussen de 'optredens'. Kom kijken, luisteren en meedoen met het spetterende optreden op de podiumwagen op de Driesprong. Kinderen mogen hierbij hun eigen instrument meenemen!

Loterij
Iedere deelnemer aan de kinderrommelmarkt heeft bij betaling een lotnummer gekregen. Om 15.50 uur zal uit deze lotnummers een winnaar gekozen worden die naar huis gaat met een prachtige prijs!

Om 16.00 uur sluiten wij ons programma af en neemt de horeca het over. Tijdens en na het SJV-programma zal er muziek aanwezig zijn op de Driesprong. Kortom: groot feest in het centrum van Rosmalen op donderdag 27 april! Tot dan!

SJV-disco - oproep hulpouders

Geachte heer/mevrouw,

Graag zou ik heel even uw aandacht willen voor het volgende: Voor de laatste SJV disco's van dit seizoen is er een ernstig tekort aan hulpen. Daar waar normaal minimaal 15 ouders meehelpen om de avond tot een goed einde te brengen, komen we nu voor de laatste disco's vaak niet eens tot de helft van dit aantal. Zonder voldoende hulpen zijn wij genoodzaakt om de disco af te blazen.

Dit willen we natuurlijk niet. Niet voor de kinderen, die dan een disco moeten missen, en niet voor ons zelf, omdat we deze elke keer met plezier organiseren en draaien, elke disco weer.  

Na, gedurende het jaar, verschillende oproepen te hebben geplaatst op de website, Facebook, Twitter en Instagram, is dit een soort van laatste schreeuw om hulp. Wij zouden u willen vragen  of u zich aan zou willen melden als hulp. Al is het maar voor één disco, even 3 uurtjes meehelpen. U maakt daarmee honderden kinderen zo blij!

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: disco@sjvrosmalen.nl

Het gaat om de volgende disco's

Groep 7:

 • Vrijdag 12 mei
 • Vrijdag 16 juni

Groep 8:

 • Vrijdag 7 april
 • Vrijdag 9 juni
 • Vrijdag 7 juli (Prom Night)

Groet, 
Communicatie SJV Rosmalen

Linda van Dijk

Summer Camp

Voor kinderen van 4-11 jaar, een week lang spelenderwijs (uiteraard op diverse niveaus) met de Engels taal bezig zijn op 18 verschillende locaties in Nederland (dagprogramma).

Teen Camp: voor kinderen van 11-17 jaar (dus ook interessant voor groep 8) die een goede start in de brugklas willen maken of de opgedane kennis uit hun (middelbare) schooljaar in de zomer verder willen verstevigen. Teen Camp vindt centraal in Kasteel Assumburg te Heemskerk plaats (met overnachtingen).

Mocht u naar aanleiding van deze mail wat promotiemateriaal op papier willen ontvangen, dan kunt u dit kenbaar maken via een reply op deze mail.

Wij zien ernaar uit uw leerlingen op Summer Camp te mogen ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Lotte Vlootman

Docent Engels - Young Learners