Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief nummer 5

27-01-2017

Kalender

16 januari t/m 3 februrari: Afname CITO-toetsen

2 feb: Vergadering MR

6 en 7 feb: Studiedag onderwijs (BSO hele dag open, wel extra opvancontract nodig)

15 feb: Informatie-ochtend nieuwe ouders 8.45-10.15 uur

16 feb: Poetsmiddag met ouders 14.00-16.00 uur

17 feb: Porfolio's mee

20 t/m 23 feb: Competentiegesprekken

24 feb: Carnaval op school. Kinderen om 12.00 uur uit!

27 feb t/m 3 mrt: Carnavalsvakantie

Klein berichtje van Bettine

Beste ouders,

Ik vind de jaarwisseling altijd wel bijzonder. Niet dat ik opeens nieuwe voornemens heb die ik dan binnen een paar weken weer laat schieten, maar ik kijk terug op de avonturen die ik beleefd heb. En ik kan u vertellen; leiding geven aan KC de Hoven is een avontuur. De belevenissen, de dingen die op ons pad komen, uitdagingen en mooie momenten, het zit er allemaal in!

En dan nu 2017 in. Twaalf maanden voor nieuwe avonturen. Het grootste deel van mijn agenda was de eerste week nog leeg. Maar zoetjes aan loopt het weer vol met dingen. Zaken die gewoon geregeld moeten worden en ook dingen die weer nieuwe kansen bieden. Voldoende om 2017 mee te vullen en voor je het weet kijk je zometeen in december terug en zijn al die 8.760 uren besteed. Voor nu wens ik iedereen mooie plannen en een fijn 2017!

Update app

Vanaf heden kunt u een update van de app installeren. U kunt opnieuw de app installeren via de Appstore of Google playstore zodat de app helemaal up-tot-date is. Om de inhoud van de pleinpagina en pleinpraat te zien heeft u de inloggegevens nodig. Mocht u dit wachtwoord niet meer in uw bezit hebben, dan kunt u deze via de leerkracht(en) opvragen.

Leerlingenraad

Afgelopen donderdag is de Leerlingenraad weer bij elkaar gekomen. Zij hebben meegedacht over het schoolplein, dat we nu toch echt in 2017 gaan realiseren, over de mogelijke dislocatie en over het onderwerp pesten in ons kindcentrum.

Engels spektakel

Deze week hadden de leerlingen uit groep 1 tot en met 5 een Engelse voorstelling op het programma staan van het Such Fun! team. Samen met de 5 PABO stagiaires uit Canterbury die deze maand in 's-Hertogenbosch en Rosmalen waren voor een stage, hebben ze "Little Red Cinderello and the Wish Fish" opgevoerd. Een combinatie van drie bekende sprookjes met een hoop verrassende wendingen. Natuurlijk helemaal in het Engels en met veel verwijzingen naar de liedjes en verhalen die de leerlingen kennen uit hun Engelse lessen. Het team van Such Fun is in vier dagen tijd naar alle 11 scholen gereisd waar zij Engels geven.

Afgelopen weken waren de stagiaires uit Canterbury ook op onze scholen te vinden en vertelden sprookjes samen met de Engelse leerkrachten en gaven een zogenaamde Jabbertalk (fantastietaal) dramales in de bovenbouwgroepen. Na het toneelstuk vertrekken de studenten weer naar Engeland voor het vervolg van hun opleiding. In maart arriveren dan de vier nieuwe trainees uit Sheffield en Nottingham om Engels te geven.

Op de hoogte blijven van wat er gebeurt op onze school qua Engels? Kijk op www.suchfun.nl, like de facebookpagina’s www.facebook.com/suchfunenglish en Early English & Friends of volg ons op Twitter @scherphofyvonne.

Portfolio's

Vrijdag 17 februari gaan de portfolio's mee, zo ook van alle kinderen van groep 1 (en kinderen die voor de herfstvakantie 4 jaar zijn geworden). Binnenkort krijgen deze ouders een uitnodiging om zich in te schrijven voor de kind-oudergesprekken. Deze zullen plaatsvinden in de week van 20 t/m 23 februari.

Voorleesontbijt (De pyjamadag)

Het voorleesontbijt was een geslaagde pyjamadag voor ons hele kindcentrum. Sfeerfoto's hiervan staan op de facebookpagina. Ook mogen de leerpleinen ter gelegenheid van het voorleesontbijt een proefabonnement op een kinderblad gaan afsluiten.  Wat natuurlijk weer voor nog meer leesplezier zal gaan zorgen!

Boekenmarkt KC de Hoven

Vorig jaar was de boekenmarkt een groot succes, daarom organiseren we dit jaar weer een boekenmarkt! Lezen is erg belangrijk en leuk. Dit willen wij graag stimuleren bij de kinderen.

Heeft uw zoon/dochter thuis boeken die hij/zij niet meer leest?

Dan mogen deze boeken vrijdag 10 maart mee naar school genomen worden. (Er mag ook een kleedje meegenomen worden waarop de boeken verkocht kunnen worden). Het is de bedoeling dat er kleine prijsjes gevraagd worden. Het verdiende geld mag door het kind zelf gehouden worden. We hopen dat er nieuwe boeken voor worden gekocht!

In de centrale hal hangt een intekenlijst voor de kinderen die boeken willen verkopen.

Nieuws uit de onderbouw

We zijn in de onderbouw gestart met het thema 'de feestwinkel'. Dit thema krijgt ook steeds meer vorm op onze leerpleinen.

Ter kennismaking met een feestwinkel hebben alle onderbouw  groepen een bezoek gebracht aan Party Planet in Rosmalen. Hier kregen we een hele leuke rondleiding en konden we van alles zien en aanraken. Ook heeft elke groep een aankoop gedaan om het leerplein mee te versieren. Tevens konden de kinderen het afrekenen zien in de winkel. Het was gezellig en leerzaam! Het heeft ervoor gezorgd dat er op de pleinen volop gerekend (betalen in de feestwinkel), geknutseld en rollenspel gespeeld wordt. Ook in het bouwatelier gaan kinderen aan de slag om een eigen feestwinkel na te bouwen. 

Externen

Zandhazendurp

Het carnavalseizoen nadert met rasse schreden. Ook in Zandhazendrup (Rosmalen) www.zandhazendurp.nl zal weer van alles te doen zijn. Op zondag 12 februari a.s. organiseren we een kinderzitting , de zogenoemde `snotneuzenzitting', waar de Rosmalense kids hun kunsten kunnen tonen. Wat is er leuker om te zingen, te dansen of een (play back) act te doen met een carnavaleske omlijsting.

Hiervoor willen we ook de kinderen van jullie school uitnodigen om deel te nemen of gewoon te komen kijken.

OPGAVE Snotneuzen zitting 12 februari 2017

Oproep voor alle kinderen t/m 12 jaar

Zandhazendurp zoekt talentvolle deelnemers voor de snotneuzenzitting.

Op zondag 12 februari zal in Café Partycentrum De Kentering de snotneuzenzitting plaats vinden. Dit is de versie voor de jeugd van de pronkzitting die de avond ervoor zal worden georganiseerd.

Vanaf 14.11 uur is het woord aan de jeugd van Zandhazendurp en kunnen zij hun talent tonen aan het publiek op het grote podium in de theaterzaal. De dansmariekes, de Jeugdraad van XI en Jeugdhofkapel de Zandhazen presenteren zich. Er is ook ruimte voor jou op dat grote podium ! Kun je goed zingen of playbacken of dans je graag en mooi ? Heb je iets origineels te vertellen en ben jij de nieuwe cabaretier van de toekomst ?

Wil je graag meedoen met deze carnavaleske middag? Meld je dan aan via snotneuzenzitting@zandhazendurp.nl De deelname en entree op deze middag zijn gratis. Wel graag vooraf opgeven als je mee wilt doen

Naam artiest(en):

Naam contactpersoon:

Adres:

Telefoonnummer:

E-mail:

Aantal personen:

Voordracht:

 Dans

(A.u.b. aanvinken wat je gaat doen)

 Zang

 Act

 Playback

Korte omschrijving voordracht:

Feestje

Op 18 februari, de zaterdag voor carnaval, bouwt SJV samen met Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval alvast een feestje voor alle basisschoolkinderen in Rosmalen. Voor slechts €6 beleven de kinderen een fantastische middag, met optredens van de dansgardes en de Viking discoshow, kunnen ze spelletjes doen, dansen, krijgen ze iets lekkers en een klein cadeautje. De middag start om 14.00 uur in de Kentering (zaal open om 13.30 uur)

Kaarten zijn nu al verkrijgbaar bij Profile van Hassel voor 6 euro (graag gepast en contant betalen) of op de dag zelf aan de deur van de Kentering.