Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief nummer 2 (2016-2017)

21-10-2016

Kalender

24 okt t/m 28 okt: Herfstvakantie

31 okt: Studiedag onderwijs

1 nov: luizencontrole

8 nov: Bleijendijk groep 3/4

9 nov: Thema-avond vanaf 19.00 uur

10 nov: Bleijendijk groep 3/4

14 nov:  Bleijendijk groep 3/4

15 nov:  Bleijendijk groep 3/4

18 t/m 25 nov: Week van de mediawijsheid

23 nov: Info-ochtend nieuwe ouders 8.45-10.30 uur

30 nov: MR

 

Klein woordje van Bettine

Herfst, herfst, wat heb je te koop…

Nou in ieder geval een weekje herfstvakantie ;-).

In het onderwijs voelt van de zomer- tot aan de herfstvakantie altijd als de eerste periode. In de opvang merken we minder van die periodes behalve dat het in vakanties rustiger is in het pand, omdat er dan een kleine 400 kinderen minder zijn. Uiteraard is onze opvang gedurende de vakantie (en de studiedag op 31 oktober) gewoon open.

In het onderwijs kijken we terug op een geslaagde informatie avond, goede start op alle pleinen, fijne welbevindingsgesprekken (die door jullie als ouder erg goed waren voorbereid a.d.h.v. het formulier) en een geslaagd Kamp&Kitsch van de bovenbouw.

De app zijn we door feedback van jullie als ouder steeds aan het optimaliseren. Ik hoor geluiden van ‘fijn alles op één plek’, maar ook klachten over formulieren die niet te downloaden zijn. We zijn een van de eersten die de communicatie op deze manier optimaliseren en hebben jullie feedback dan ook nodig om te kunnen verbeteren, dank daarvoor. Jerney koppelt steeds alles terug naar Concapps en zij passen het weer aan indien mogelijk.

Voor nu heel fijne week en tot in november (maandag 31 oktober studiedag: onderwijs vrij)!

Bettine

Project

Op dinsdag 1 november start het project 'Kunstenmakers: de Hoven got talent'. Het project wordt net voor de kerstvakantie op een gezellige wijze afgesloten. 

Gedurende dit project maken de kinderen kunst geïnspireerd vanuit vier kunstdisciplines; beeldende kunst, muziek, dans en drama.

Wij zijn op zoek naar:

  • nog bruikbare instrumenten die we mogen toevoegen aan de instrumentencollectie van ons kindcentrum.
  • instrumenten die tijdelijk gebruikt mogen worden in de hal van de school: een drumstel, een piano, een keyboard, een gitaar.
  • schildersezels die we tijdelijk mogen inzetten om gemaakte kunst tentoon te stellen in de hal of op de leerpleinen.
  • verkleedkleding die we mogen toevoegen aan de kleding van het kindcentrum: wie heeft er nog grappige, rare, mooie hoeden, petten, sjaals, brillen, pruiken, jurken enzovoorts?
  • creatieve ouders die willen helpen bij de opening van het project.
  • creatieve (groot)ouders die hun 'expertise' willen inzetten op de leerpleinen. Denk aan: Wie bespeelt een muziekinstrument en wil er iets over vertellen? Wie kan er goed toneelspelen en kan een toneelworkshop verzorgen? Wie kan er zangles geven?

Ouders die willen helpen kunnen zich aanmelden bij de leerkracht van het kind, ook mogen de gevraagde materialen bij hem/haar worden afgegeven.

Wij hebben zin in een kunstzinnige november en decembermaand!

Leerteam Project

Voorleeswedstrijd

Voorleeskampioen

Vorige week donderdag hebben we de voorleeskampioen 2016 verkiezing gehad. Alle deelnemers zijn fantastische voorlezers.  Onze leeskampioen is Myrthe Bergstra. Zij las zo spannend en met zoveel verschillende stemmetjes het boek Mathilda voor dat we allemaal op het puntje van onze stoel zaten. Gefeliciteerd Myrthe! 

Vanuit de bovenbouw 7/8 zal Mink Onnouw ons vertegenwoordigen bij de voorleeswedstrijd in Den Bosch. Ook hij las enorm geanimeerd voor!

Externen

Kinderen bouwen voor kinderen

Op 5 en 6 November a.s. zal in het hoofdkantoor van Heijmans in Rosmalen het kinderspeelfestijn “Kinderen bouwen voor kinderen” plaats gaan vinden. Alle kinderen kunnen een dagdeel naar hartenlust spelen met een vracht Lego, Duplo en Kapla stenen. Er zijn mooie Lego creaties te bewonderen. In de parkeergarage mogen ze rondrijden met Berg trapskelters en in het auditorium worden Legofilms gedraaid. Kortom voor alle kinderen activiteiten! De opbrengst van het evenement gaat in zijn geheel naar drie goede doelen:  De manege Binckhorst in Rosmalen, de stichting Tim in Schijndel en een school voor jonge kinderen in Gambia. Verder zal de opbrengst voor de locale goede doelen door de stichting NSGK verdubbeld worden!

De kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij de volgende verkooppunten:
* Online te bestellen door een mail te sturen naar kinderenbouwenvoorkinderen@gmail.com
* Bruna Rosmalen, Vreeburg Passage no 7, Rosmalen
* Schoenmakerij Jan van Liempt, Molenhoekpassage, Rosmalen
* 2T-Toys, Orthen 16-18, ’s-Hertogenbosch
* Witoma Caravan, Friezenstraat 2B, Kruisstraat/Rosmalen

Dit evenement wordt georganiseerd door de Lions club Rosmalen met het doel om zowel de kinderen uit Rosmalen en omgeving een leuke activiteit te bieden en tevens geld in te zamelen voor de goede doelen. Om de opbrengst voor de goede doelen te maximaliseren waarderen we elke publiciteit via de sociale media van de scholen, whatsapp-groepen en facebook: zie ook https://nl-nl.facebook.com/Lionsclubrosmalen

In geval u nog vragen heeft over het commercie-vrije evenement of de goede doelen kunt u mij bereiken via E-mail: Norbert.bulten@wartsila.com of kinderenbouwenvoorkinderen@gmail.com

Kinderkoor

Zingende kinderen gezocht!

Vind jij het ook zo leuk om te zingen? Kan je niet stoppen met zingen als jouw lievelingsmuziek op staat? Hou je van leuke liedjes en samen zingen? Kom dan meezingen bij de Fermaatjes!

Iedere donderdagmiddag hebben we repetitie in de Biechten in Hintham. Hier leren, twee enthousiaste conservatorium-geschoolde dirigentes, kinderen vanaf 5 jaar op een speelse manier noten lezen. Er worden dan natuurlijk liedjes gezongen, maar we doen ook muzikale spelletjes en je leert tweestemmig zingen. De jonge kinderen beginnen met eenvoudige kinderliedjes en als je ouder wordt (of bent) ga je naar een volgende ‘klas’ en is het repertoire aangepast aan de leeftijd. Zo nu en dan mag je optreden en geef je een concert met het koor.

Lijkt dit je leuk? Kom dan eens kijken! Je mag 3 keer gratis mee doen.

Voor meer informatie of aanmelden: www.fermaatjes.nl of secretariaat@fermaatjes.nl.

Kat kwijt

Vrijdag 21 oktober heeft de dierenambulance een aangereden en helaas overleden kat opgehaald. Mocht deze kat van u zijn dan kunt u contact opnemen met de dierenambulance onder nummer

073-6146070.

Ook zal de kat worden vermeld op de site van Amivedi.