Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief nummer 9

19-04-2016

Kalender

25 april t/m 8 mei: Meivakantie. Vakantie BSO/ extra opvangcontract nodig. Op donderdag 5 mei en vrijdag 6 mei is het hele Kindcentrum gesloten.

16 mei: 2e Pinksterdag

23 mei: Bleijendijk groep 5-6

23 en 24 mei: Facultatieve gesprekken

24 mei Bleijendijk groep 5-6

25 mei: Start Jantje Beton-actie

25 t/m 27 mei: Wandel 3-daagse

26 mei: Bleijendijk groep 5-6

27 mei: Koffieochtend voor ouders 8.30-9.15u

30 mei t/m 17 juni: Afname Cito-toetsen

Klein berichtje van Bettine

Beste ouders,

Zo vlak voor de twee (!) weken durende meivakantie nog een nieuwsbrief. Op de eerste plaats wensen we iedereen zonnigere dagen dan nu voorspeld is; wat is dat toch met vakanties en het weer in Nederland?!?

Maar eerst willen we u graag melden dat de eerste ervaringen met de eindtoets IEP voor groep 8 prima zijn. We hebben er voor gekozen om als eindtoets geen Cito-toets meer te gebruiken, maar de IEP-toets (www.centraleeindtoetspo.nl). Deze toets sluit beter aan bij de wijze waarop we ons onderwijs organiseren. Onze groep 8-ers gaan de laatste periode voor de vakantie hun basisschooltijd in, waarin naast (uiteraard) gewoon aanbod, ook het oefenen van de musical plaats vindt.

Daarnaast was er woensdagavond een informatie-avond voor ouders van groep 6 over de Den Bosch-brede training Weerbarheid In SHertogenbosch (WISH) waarbij kinderen oefenen met weerbaarheidstechnieken.

Ook zijn deze week onze onderbouwers naar Eyghentijds www.stadsboerderijeyghentijds.nl geweest en hebben we gewelidige dag met de Koningsspelen gehad. Het liedje en dansje HUPSAKEE zult u ongetwijfeld ook thuis al gehoord hebben. Met andere woorden we hebben ons niet verveeld deze periode.

Ik wens u een fijne twee weken en uiteraard kunt u de kinderen ook deze twee weken ‘gewoon’ naar de opvang van KC de Hoven brengen (met aanvullende contracten). Met uitzondering van donderdag 5 en vrijdag 6 mei. Dan is namelijk het hele Kindcentrum gesloten.

Groet, Bettine Bakker

KoningsSpelen 2016

Op vrijdag 22 april hebben we een sportieve dag gehad op KC de Hoven. De kinderen hebben in de klas eerst mogen genieten van vorstelijk ontbijt vol gezonde en feestelijke producten. Denk aan halfvolle melk, smeerkaas naturel, kipfilet, delight jam, zoete fruit & groente spread, halvarine, volkoren brood, licht meerzaden (glutenvrij brood), rijstwafels meergranen, appels en komkommer.
Na de swingende opening in de gymzaal hebben alle kinderen binnen en buiten sport en spelletjes gedaan. Dit alles onder begeleiding van onze hulpouders, leerkrachten en kinderen van groep 8.

In onze KcdeHoven-app is een filmpje van deze sportieve dag te bekijken.

Als u thuis nog wilt nagenieten van deze dag dan kunt u via koningsspelen.nl/dansjeenliedje het liedje nog vaak beluisteren en meedansen.

Ruimtevaart

Beste ouders,

Vanaf maandag 9 mei as. starten we met het thema ‘Ruimtevaart’. Tijdens dit thema proberen we zoveel mogelijk lessen en activiteiten in te plannen met dit onderwerp. Denk bij het thema ruimtevaart aan alles wat hiermee te maken heeft, zoals raketten, astronauten, NASA, het planetenstelsel en bijvoorbeeld het leven in een raket of op een planeet.

Om het thema zo ‘echt’ mogelijk in te richten voor de kinderen maken we een ruimtevaart-speelhoek. We hebben voor het inrichten van deze hoek de onderstaande materialen nodig. Als je een van de onderstaande materialen in huis hebt en niet meer nodig hebt, zouden wij het enorm op prijs stellen deze spullen te mogen gebruiken voor ons thema. Een aantal van de onderstaande materialen worden gespoten en komen dan ook niet meer terug. De overige materialen komen uiteraard wel terug, maar let er wel op dat er door de kinderen gespeeld wordt met de materialen en dat er dus eventuele gebruikssporen kunnen worden achtergelaten. De materialen die we nodig hebben zijn:

 • Oude telefoon (geen gsm)
 • Schoenendozen
 • Lege plastic flessen
 • Verkleedkleding astronaut of iets anders omtrent het thema
 • Kinderoveral
 • Verkleedhelm
 • Oude fietshelm (gaan we spuiten)
 • Oude kinderhandschoenen (gaan we spuiten)
 • Oude wijde kinderbroek (gaan we spuiten)
 • Oude laarzen (gaan we spuiten)
 • Oude riemen of breed lint
 • Zilveren doeken of kleden

Wanneer u een van deze materialen in huis hebt en niet nodig heeft zouden wij hier heel blij mee zijn. Als u thuis materialen heeft die niet op de bovenstaande lijst staan, maar wel met dit thema te maken hebben, zijn die natuurlijk ook van harte welkom.

We starten maandag 9 mei met het inrichten van de hoek. Dus het liefst ontvangen we dan de materialen. Graag de naam van uw kind vermelden op de materialen indien u deze nog terug wilt ontvangen.

Alvast bedankt.

Groetjes,
Leerkrachten Onderbouw

Wandel met ons mee!

Op 25, 26 en 27 mei organiseert SJV Rosmalen wederom de Wandel3daagse waar alle basisscholen uit Rosmalen aan mee kunnen doen. Uiteraard wandelen wij, van Kindcentrum de Hoven, hier aan mee! Jij ook? Inschrijflijsten vind je op de muur in de centrale hal.

Hulp gezocht!

Om de wandeling 3 dagen voor de kinderen zo leuk en gezellig mogelijk te maken, hebben wij hulp nodig. Wij zijn daarom op zoek naar hulp voor bemanning van onze kraam bij de Start/Finish of de scholenpost op de route, de stempel- en scholenpost  van SJV en als verkeersregelaar voor SJV.

Wil je meer weten over de taken/tijdsbestek etc. van een hulpouder tijdens de wandel3daagse ? Mail naar wg.avond3daagse.dehoven@gmail.com.

Betaling deelname

Voor het deelname aan de SJV Wandel3daagse vragen we een kleine bijdrage van €3,50 per wandelaar. Dit kan alleen contact betaald (er is geen pinautomaat aanwezig) worden op de volgende data van 8.30 tot 9.30 uur:

 • Woensdag 11 mei
 • Vrijdag 13 mei
 • Dinsdag 17 mei
 • Woensdag 18 mei

Noteer de data in je agenda!

Fans

Ben jij goed in aanmoedigen? Kom de kinderen aanmoedigen tijdens hun wandeltocht op 1 van de 3 dagen. Dit wordt zeker gewaardeerd en helpt zeker om de 3 dagen met plezier uit te lopen! Voor meer info over de wandel3daagse, houd onze Facebook pagina ‘Ouders van KC de Hoven’ en nieuwsbrieven van KC de Hoven in de gaten.

Werkgroep Wandel3Daagse (e-mail: wg.avond3daagse.dehoven@gmail.com)

'S-PORT, initiatief van de gemeente 's-Hertogenbosch

Schrijf je in voor de Engelenrun Kidsrun op 12 juni

Wie houdt er nou niet van rennen? Lekker de wind door je haren en even helemaal los! Hardlopen is leuk! En hardlopen is gezond. En op 12 juni kan je er in Engelen zelfs een prachtige medaille voor krijgen. SCHRIJF JE SNEL IN, want als je je inschrijft voor 3 juni, staat zelfs je naam op je startnummer.
Vorig jaar lieten 150 kinderen zich van hun sportiefste kant zien, onder aanmoediging van enthousiaste ouders. Dus trek zelf je hardloopschoenen aan en vraag al je vrienden en klasgenoten om ook dit jaar weer mee te doen!

De route is 1200 meter lang en loopt door het dorp van Engelen. Er zijn 3 runs voor verschillende leeftijden, met bekers voor de winnaars. Deelname aan de KidsRun 2016 kost €3,00 per startnummer als je je inschrijft voor 10 juni. Je kunt je tot een half uur voor de wedstrijd nog inschrijven. Dan kost je startnummer €4,00.  Je krijgt een startnummer,  een medaille en wie weet zelfs wel een beker!  Bij de finish ontvang je een leuke goodiebag met leuke verrassingen.
Voor de kinderen zijn er deze dag ook verschillende leuke dingen te doen op het sportpark. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.engelenrun.nl

Kidsrun Vestingsloop 29 mei

Alle kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen ook dit jaar GRATIS deelnemen aan de 1km Kidsrun. In de stad van Jeroen Bosch, finishen aan de voet van de Sint-Jan, door supersnel steeds weer een voet voor de ander te zetten. Kortom een parcours om van te dromen! 

Om 12.00 uur klinkt het startschot voor de 1 km kids run. Zij starten in de Vughterstraat. De overige deelnemers starten allemaal op de nieuwe startlocatie op de Onderwijsboulevard in het Paleiskwartier. Bekijk hier het volledige programma inclusief de prijsuitreikingen.

Inschrijven is mogelijk t/m donderdag 26 mei 2016. De inschrijving sluit echter eerder als de deelnemerslimiet van 2.500 per afstand is bereikt. Bij alle onderdelen vindt verplichte tijdregistratie plaats met behulp van het MySports tijdregistratiesysteem. Kinderen ontvangen een startnummer met een RFID chip voor de tijdregistratie. Meer info op http://www.vestingloop.nl/kidsrun

Tafeltennis in de meivakantie

In de meivakantie zijn er 2 tafeltennisevenementen in de wijken Noord en West voor kinderen uit groep 4 t/m 8! Er zullen naast het spelen van partijtjes ook leuke, uitdagende nevenactiviteiten georganiseerd worden.

In de komende weken zullen de meeste scholen een clinic aangeboden krijgen door een van de verenigingen. We hopen hierdoor kinderen te enthousiasmeren om deel te nemen een het wijkevenement.

Maandag 2 mei 2016 (de 2e maandag in de meivakantie)

In de ochtend van 10.00 uur – 12.00 uur/ 13.00 uur in de wijk West bij TTV de Kruiskamp ’81 (sportzaal aan de Churchilllaan). Eindtijd is afhankelijk van het aantal inschrijvingen.
In de middag van 14.00 uur – 16.00 uur/17.00 uur in de wijk Noord bij TTV Never Despair (zaal aan de Klokkenlaan 2). Eindtijd is ook hier afhankelijk van het aantal inschrijvingen
Op alle scholen in Noord en in West worden er per klas 10 flyers uitgedeeld. Willen de kinderen uit de groepen 4 t/m 8 hieraan deelnemen dan kunnen ze zich inschrijven d.m.v. het strookje wat is toegevoegd aan de flyer. Deze kan ingeleverd worden bij de sportcoördinator of gymleerkracht van de school.
Of stuur een email naar m.janssens@student.fontys.nl met je gegevens.

Basisschool Het Rondeel is gezond!

Basisschool Het Rondeel heeft het landelijk Vignet Gezonde School behaald! Met het vignet wil de school aan leerlingen en hun ouders laten zien dat zij de gezondheid van leerlingen en leerkrachten erg belangrijk vindt.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Basisschool Het Rondeel  voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijk en sociale ontwikkeling van de kinderen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het thema sport, bewegen en voeding. Het project BEWETEN heeft hier een belangrijke rol in gespeeld. Naschoolse beweegmomenten en smaaklessen in de klas zijn hier een voorbeeld van. De school heeft hier samen met de GGD, ´S-PORT en Divers hard aan gewerkt. Meer info? Neem contact op met Piet Adams p.adams@s-hertogenbosch.nl

Bewegingsstimulering in het primair onderwijs

Kinderen zijn de afgelopen jaren steeds minder gaan bewegen. Buiten spelen en sporten moeten concurreren met TV, mobieltjes en tablets. Op school wordt er minder gegymd en veel kinderen worden met de auto naar school gebracht. Terwijl bewegen juist zo goed is voor zowel lichaam als geest! Volgens de bekende hoogleraar prof. dr. Erik Scherder gaan onze hersenen beter werken als we meer bewegen. Kinderen die dagelijks een uur bewegen blijven fit, leren makkelijker en voelen zich beter. Lees verder…

Een overzicht van het sportaanbod in onze gemeente vind je op: www.s-port.nl
Voor vragen of opmerkingen kun je op werkdagen terecht bij de afdeling Sport en Recreatie van de gemeente 's-Hertogenbosch op nummer (073) 615 51 55 of stuur een e-mail naar sport@s-hertogenbosch.nl

 

Kat kwijt

Vandaag 21 oktober heeft de dierenambulance een aangereden en helaas overleden kat opgehaald. Mocht deze kat van u zijn dan kunt u contact opnemen met de dierenambulance onder nummer 073-6146070