Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief nummer 8

31-03-2016

Kalender

7 april: schriftelijk verkeersexamen groep 7-8

14 april:  info-ochtend nieuwe ouders 8.45-10.15 uur

22 april: Koningsspelen (sportdag)

                Kleding naar 2e kans

25 april t/m 6 mei: Meivakantie, BSO extra opvangcontract nodig. Op donderdag 5 en vrijdag 6 mei is het hele Kindcentrum gesloten.

27 april: Koningsdag > Kindcentrum gesloten.

Klein berichtje van Bettine

 

 

 

Beste ouders,
Met afwisselend zonnige en regenachtige paasdagen zijn we de lente ingestapt. Vooral het uurtje langer 's avonds vind ik erg fijn (het inleveren van dat uur blijft altijd wel even schakelen (en alle (auto)klokken weer juist zetten). De interne mobiliteit binnen Ato-Scholenkring is weer van start gegaan en aangezien wij als groeischool weer vacatureruimte hebben betekent dit dat er de komende periode weer leerkrachten meedraaien die we mogelijk toe willen voegen aan ons team om ons voor het nieuwe schooljaar weer te versterken (Dagje meedraaien betekent dus niet automatisch aangenomen worden). Helaas hebben we vorige week afscheid genomen van Guinee, zij zal met haar gezin een bijzondere tijd tegemoet gaan in Oman. 
Tim heeft een mooie gezinsuitbreiding met de komst van Lars, wij wensen hen veel geluk.
Met zonnige voorjaarsgroet,

Bettine Bakker

Informatie via de app

Veel ouders maken gebruik van onze app. Wij proberen zo veel mogelijk informatie via de app te delen. Ook foto's, update van de kalender en andere weetjes worden opgenomen in de app. Algemene informatie zullen we ook nog verspreiden in onze maandelijks nieuwsbrief. We hopen dat iedereen goed geïnformeerd blijft.

Tekort aan invallers

Van onze collega's van de vervangingspool krijgen we de volgende melding: “U heeft het wel gemerkt waarschijnlijk; we zitten al sinds de carnaval op een enorm hoog aantal aanvragen, alle records sinds het bestaan van de invalpool zijn gebroken. Vandaar dat u regelmatig te horen krijgt "geen invaller beschikbaar", want de vraag overstijgt ruimschoots het aanbod’’. Kort gezegd: er is geen invalkracht beschikbaar.

We proberen als kindcentrum er alles aan te doen om de kinderen op te vangen als er een leerkracht ziek is en er geen invalkracht beschikbaar is. Toch kan het in de nabije toekomst gebeuren dat we als kindcentrum kinderen naar huis moeten sturen indien er geen invaller beschikbaar is. Wanneer er geen opvang thuis is, zal uw kind in een andere groep ondergebracht worden. Hopelijk is het niet nodig, maar we wijzen u er wel op dat het kan gebeuren.

Onderwijs start om 8.15 uur

We merken dat sommige ouders hun kinderen vóór 8.15 uur brengen naar het kindcentrum (onderwijs) en hen dan achterlaten. Om kinderen èn ouders goed te kunnen ontvangen ‘s ochtends , vragen wij u uw kinderen pas vanaf 8.15 uur naar het kindcentrum te brengen. Mocht u uw kind(eren) graag eerder naar het kindcentrum brengen dan kunt u gebruik maken van de voorschoolse opvang (VSO). U kunt zich hier voor aanmelden op www.kcdehoven.nl/algemeen/aanmelden.

Mocht het om een paar minuten gaan kunnen kinderen, onder begeleiding van hun ouders/verzorgers,  nog even wachten in de garderobe of op het schoolplein totdat het leerplein open gaat. Alvast bedankt voor uw medewerking!

Gymschoenen

Voor het betreden van de gymzaal hebben de kinderen goede gymschoenen nodig. Voor het behoud van de vloer is het noodzakelijk dat de schoenen voorzien zijn van een lichte zool. Verder is het van belang dat de schoenen lekker flexibel zijn en een goede pasvorm hebben. Ieder kind gaat veel bewegen en heeft geen tijd om na te denken over te kleine of te grote schoenen. Gymschoenen die niet flexibel genoeg zijn zorgen ervoor dat je kind niet goed leert bewegen. Het uiterste uit een beweging kunnen halen is belangrijk, zeker als je nog aan het leren bewegen bent. Het is ook van belang dat je veel grip hebt in alle bewegingen. Uitglijden of hier rekening mee moeten houden, verstoord het doel van de les. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je gymschoenen bijdragen aan je leerproces; het soepel bewegen van je lichaam.

Fietsjes en stepjes

De laatste tijd blijven er weer (loop)fietsjes en stepjes in de hal achter. Dit is niet de bedoeiling. Deze hal moet vrij zijn van opstakels zodat ouders met kinderwagens en kinderen in rolstoelen er ongehinderd door kunnen. Ook dient de hal vrij te zijn om goed te kunnen handelen bij calamiteiten. Denk hierbij aan het evacueren van de baby's.

Verder is het niet de bedoeling dat kinderen op skeelers de school binnen gaan. Deze mogen de kinderen uitdoen bij het betreden van school.

Plaatsing zonnepanelen

Maandag 4 april a.s. zullen er 240 zonnepanelen op het dak geplaatst gaan worden. Hiervoor zal een kraan naast school geplaatst worden (rond 10 uur) en wordt de straat tijdelijk afgezet. We proberen de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Wij danken u alvast voor uw begrip.

Prijsvraag -  de Grote Rekendag!

23 maart jl. was het weer de Grote Rekendag! Een dag die helemaal in het teken staat van rekenen, wiskunde, codes en raadsels. Het thema dit jaar: ‘Kraak de code!’ We hebben met alle juffen en meesters een filmpje voor deze Rekendag gemaakt. De kinderen hebben het filmpje al bekeken in de basisgroep. In dit filmpje zit een geheime code verstopt waar je een woord mee kunt maken! Het filmpje zal te zien zijn op Facebook en de Hoven-app. Hierbij ook de link mocht u niet over deze media beschikken: http://www.youtube.com/watch?v=EnsGrTQznpQ . Kunnen jullie de code kraken? Kunt u samen met uw zoon/dochter dit cijfer-raadsel ontcijferen?

Lever uw antwoord in in de antwoordbus bij de mededelingen-muur op het binnenplein. Doe dit op een originele manier en misschien wint u zoon/dochter wel de GOUDEN REKENMACHINE! Daarnaast zal de winnaar of winnares ook een rekenles van een juf of meester naar keuze winnen voor de hele klas!

Nieuws uit de onderbouw

Boekenmarkt

De 2e editie van kinderboekenmarkt van woensdag 9 maart was een groot succes. We hebben veel blije kinderen gezien die elkaar aan het helpen waren om boekjes te verkopen en te kopen. Op naar de volgende editie volgend schooljaar. Ondertussen veel leesplezier met elkaar.

 

Boekentips de Hoven, april 2016

Voor de onderbouw:

Feestmaal voor de Koning – Marlies Verhelst & Linde Faas

Vogelspin heeft een verrukkelijke taart gemaakt voor de jarige Koning Leeuw. Maar als hij zich omdraait is ineens het lekkerste stukje van de taart verdwenen! Vogelspin is woest….Wie heeft er van de taart gesnoept?
Een grappig repeteer-verhaal, met aansprekende illustraties, die de tekst verrijken.

 
Voor de middenbouw:

De ruimtequiz – Jan Paul Schutten & Marije Tolman

Anna en Govert gaan naar de sterrenwacht om een komeet te zien. Daar wordt Govert uitgenodigd om mee te doen aan een quiz op televisie over de ruimte. Anna mag mee en krijgt zo een spannend kijkje achter de schermen. Govert weet heel veel van sterrenkunde, maar kan hij alle vragen van de quiz juist beantwoorden en winnen?
Leuk zelf-leesboek met weetjes over de ruimte. Ook om voor te lezen natuurlijk!

 
Voor de midden- en bovenbouw:

Kijk en leer – De dinosaurussen en de prehistorie – Émilie Beaumont

Met dit boek gaan kinderen op reis naar de prehistorie! In dit leerzame boek ontdekken zij de fascinerende wereld van de dinosaurussen en onze voorouders. Van de vervaarlijke tyrannosaurus tot de gigantische diplodocus. Het boek is heel geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen: de letters zijn duidelijk en groot, en de zinnen kort en bondig.

 

Voor de bovenbouw:

Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist – Tosca Menten

Dirkje Bakkes woont al zo lang hij zich kan herinneren bij zijn nare om Griep en tante Fop. Zij hebben een brandnetelplantage. Dirkje werkt op de plantage om brandnetels te trekken en te sorteren. Oom Griep wil een reuzenbrandnetel kweken, maar het wil niet erg lukken. Een reuzenbrandnetel, die maak je niet zomaar! Of wel? Als Dirkje er per ongeluk zelf eentje heeft gemaakt, gaat het afschuwelijk mis….!
Weer een hilarisch verhaal van Tosca Menten (schrijfster van Dummie de Mummie). Ook erg geschikt om voor te lezen!

 

 

Project ‘de natuur in’

Het project ‘de natuur in’ is bij de kleuters in volle gang. De kinderen hebben een opening gehad in de gymzaal van Moffel en Piertje en zijn op de leerpleinen al veel te weten gekomen over verschillende kriebelbeestjes. Ook hebben we een leuke natuurwandeling gemaakt bij de zandverstuiving.

De kinderen uit onderbouw blauw hebben een aantal visjes gekocht en binnen het thema; mooiste visje van de zee gewerkt. We hebben een imker op bezoek gehad, hebben gewerkt met leerlingen van het Helicon college om insectenhotels te maken en gaan nog op bezoek bij stadsboerderij Eygentijds.

Afscheid nemen begin van de dag

Graag  het verzoek aan ouders om bij de inloop in de ochtend, zo snel mogelijk buiten de kring, afscheid te nemen van uw kind en dan het leerplein te verlaten. We merken dat de kring in de ochtend soms wat onrustig kan verlopen doordat ouders hier blijven staan kletsen. Dit alles in het belang van een fijne start van de dag voor uw kind.

Voorstelling Verkadefabriek

Op dinsdag 12 april gaan alle kinderen van onderbouw geel, groen, paars, rood, geel en instroomgroep blauw naar een filmvoorstelling in de Verkadefabriek. De voorstelling Stip en Vlek. Deze voorstelling is onder schooltijd en we gaan met de bus. De kinderen vertrekken om 9:30 uur en we zijn terug op school om 11:20 uur.

 

Nieuws uit de middenbouw

Gastlessen week van het geld

In het kader van de week van het geld hebben twee enthousiaste ouders van de middenbouw les gegeven over geld. Wat is sparen, hoe ziet Nederlands geld eruit en sommen met munten en briefjes; alles kwam aan bod!

Jolanda en Joke hadden mooie materialen bij zich en lieten de kinderen leuke filmpjes zien. De kinderen hebben echt genoten en waren erg betrokken. Bedankt!

Huiswerk groep 4

Groep 4 krijgt vanaf vorige week naast het tafelblad ook een spellingblad mee op vrijdagmiddag. De vrijdag erop moet het huiswerk van rekenen én spelling ingeleverd worden. Dit mag natuurlijk ook eerder. Geef uw kind de ruimte en de verantwoordelijkheid om dit zelf aan te pakken, maar het ene kind heeft wat meer aansturing nodig dan het andere kind. Sommige kinderen zullen wat hulp vanuit thuis nodig hebben. Het huiswerk zelf is om te oefenen thuis, dus ouders mogen zeker helpen als het nog moeilijk is. Alvast bedankt.

Schoolvoorstelling

De volgende schoolvoorstelling is op maandag 18 april. We gaan met alle groepen 3/4 naar de Verkadefabriek en zullen daar de voorstelling ‘Maarten de Meeuw’ bekijken. We worden met de bus om 13.45 uur op school opgehaald en zullen tussen 14.00 en 14.15 uur weer terug zijn op school.

Bleijendijk

De groepen 3/4 zijn weer naar Bleijendijk geweest. Het waren weer geweldige dagen waarbij de kinderen volop hebben genoten van de natuur, de buitenlucht en alle activiteiten. Deze keer was ‘de lente’ het overkoepelende thema. De kinderen hebben geleerd over verschillende vogels, snavels, regenwormen, verschillende zaden en mochten daarnaast ook een geweldig knutselwerk maken. Zie de foto's.

Nieuws uit de bovenbouw

Bovenbouw 5/6
Bezoek van vluchtelingen

Vrijdag 11 maart hebben we bezoek gehad van vluchtelingen. De kinderen hebben vragen bedacht en gesteld. Het was zeer indrukwekkend.

Boekenmarkt

Wow! Wat veel boeken zijn er verkocht op de boekenmarkt! Kinderen, ouders en leerkrachten hebben hun kasten weer aan kunnen vullen. Bedankt allemaal!

Week van het geld

In de week van 14 maart hebben we het gehad over geld. De kinderen hebben een gastles van ouders gehad over geld. Groep 5 heeft in een boekje gewerkt over de verschillende munten en biljetten, sparen en natuurlijk het leukste; het uitgeven van geld. Groep 6 heeft alles wat ze over geld wisten moeten gebruiken om vragen te beantwoorden in de cashquiz. De ‘money boys’ en ‘cash girls’ zijn met elkaar de strijd aangegaan. Het was super leuk en leerzaam!

Week van de lentekriebels

Vorige week hebben we het met de kinderen gehad over de lentekriebels. In de basiskringen hebben we de verschillen tussen jongens en meisjes besproken. We hebben het gehad over vriendschappen en het behouden daarvan.

Project Raad van Kinderen

De kinderen van groep 6 vormen dit schooljaar de Raad van Kinderen voor de Efteling. De directie van de Efteling heeft tijdens een presentatie de kinderen een dilemma voorgelegd. Op het leerplein en tijdens een werkbezoek aan de Efteling zelf gaan de kinderen onderzoek doen naar dit dilemma om uiteindelijk eind mei aan de directie hun bevinden voor te kunnen leggen. (Kritische) vragen, interview verzoeken en vragenlijsten komen wellicht binnenkort jullie kant op om ze op weg te helpen!

De grote rekendag

Op 23 maart was de grote rekendag met het thema ‘Kraak de code’. Op het 5/6 plein zijn de kinderen in alle ateliers met codes aan het werk gegaan. In het rekenatelier in het bijzonder moesten de kinderen de code kraken van een aangespoelde koffer op een onbewoond eiland. De kinderen zijn door middel van vaarroutes verschillende eilanden gaan ontdekken. Daarna werden er in eilandkampen rekenpuzzels gemaakt. Een goede rekenpuzzel vormde een cijfer. Alle cijfers bij elkaar waren de code van het kofferslot. Het is tot op het laatste moment spannend gebleven, maar het is alle drie de groepen gelukt om de code te kraken!

Bovenbouw 7/8
Project “Natuurlijk interessant”

Voor het project natuur zijn we in groep 7/8 momenteel aan het onderzoeken hoe we bewuster om kunnen gaan met de natuur en het milieu in onze eigen omgeving. Het doel is om, naast kennis te vergaren, ook een boekje te maken met handige tips voor thuis. We gaan verder in ons project kijken naar constructies in de natuur en hoe we deze hebben en kunnen toepassen in ons eigen leven.

Boomfeestdag

Groep 7 is naar de boomfeestdag geweest. Een groots spektakel waar we namens de school een paal en een boom gepland hebben. Ook hebben we een veld gepland met kleine struiken. Als jullie over de weg richting Empel rijden, dan is dat aan de rechterkant te zien.

Tijdens deze dag heeft groep 8 geassisteerd/ op stage in de onderbouw groepen. Dit hebben ze fantastisch gedaan; meehelpen met instructies, voorlezen, meespelen op het plein. De leerkrachten waren erg enthousiast over de inzet en het gevoel waarmee ze dit gedaan hebben. Complimenten!

Verkeersexamen

Op 7 april is er het schriftelijk verkeersexamen in de klas. De kinderen hebben al hun verkeersboekjes gemaakt en deze zijn ook besproken in de klas. Daarnaast oefenen ze de toetsen van VVN op de computer. Thuis kunnen ze dit natuurlijk ook oefenen. Het halen van het schriftelijk examen geeft weer toegang tot het doen van het praktisch examen op 11 mei. Dit gaan we samen met de Sprong doen, hierdoor kunnen we de hulpouders beter verdelen en hebben er dan ook minder nodig. Voorafgaand aan het praktijk examen wordt de fiets nog gekeurd. Alleen met een goedgekeurde fiets mag meegedaan worden.

IEP en Entreetoets

In week 16 zullen de IEP (groep 8) en Entreetoets (groep 7) afgenomen worden. Voor deze datum gaan we natuurlijk eerst enkele keren oefenen, zodat de kinderen zicht krijgen op de manier van vragen.

Mirjam en Inge

Op donderdag 24 maart heeft Mirjam voor de laatste keer meegedraaid in de groep. Ze blijft op school en gaat nu de instroomgroep draaien. Inge komt donderdag 31 maart weer werken. Zij is er op de maandagen en donderdagen.

Lezen in beeld

(klik op link voor origineel document)

De kinderen en leerkrachten hebben een vragenlijst ingevuld naar aanleiding van het leesgedrag. We zijn trots op dit resultaat en delen dit graag met jullie. Uit de vragenlijst is gebleken dat zowel de jongens als de meisjes het lezen in boeken leuk vindt, zowel thuis als in de groep. Zie cirkeldiagram in bijlage. 40 % van de kinderen leest een paar keer per week een boek en 31 % elke dag.

Wat we ook graag met jullie willen delen is het antwoord op de vraag ‘wie geeft jou tips voor leuke boeken?’ De vriendjes en vriendinnetjes, ouders en leerkrachten zorgen voor een goede leespromotie, doordat zij tips geven.

Er kwam ook een tip uit deze vragenlijst. Namelijk op de vraag ‘wordt er thuis gepraat over boeken’ antwoordde 4 % van de kinderen vaak, 11 % regelmatig, 48 % soms en 37 % nooit. Hier kunnen wij als school en jullie als ouders natuurlijk iets in betekenen.

Wist je dat...?

Als een kind 15 minuten per dag leest, het 1.000.000 woorden per jaar leest.
Een vier- jarige die niet voorgelezen wordt gemiddeld zo’n 1.500 woorden kent. Een vierjarige die wel voorgelezen wordt, kent er al gauw 3.500!
Kinderen waarvan de ouder lid van de bibliotheek is, vijf keer meer boeken lenen dan kinderen waarvan de ouder geen lid is.
Kinderen de meeste nieuwe woorden buiten het klaslokaal leren.
Een kind tot een jaar of acht gemiddeld 800 nieuwe woorden per jaar leert.
Een gemiddelde 12-jarige 17.000 woorden kent. Een volwassene kent er tussen de 50.000 en 70.000.
Kinderen die meer lezen, betere resultaten op school behalen.
Kinderen die regelmatig worden voorgelezen over het algemeen beter presteren op school.
Kinderen dol zijn op boeken in series. Zoals Hoe overleef ik.... van Francine Oomen, Dolfje Weerwolfje en De Griezelbus van Paul van Loon.
Kinderen die regelmatig een paar bladzijden lezen, zich beter kunnen concentreren op school.

Boekentips van schoolBiEb voor KC de Hoven, 31 maart 2016

Voor de onderbouw

Op reis – Guido van Genechten

In Op reis van Guido van Genechten krijgt ‘reizen’ een originele betekenis. ‘Moeten we de berg op?’, vraagt Kikker. ‘Natuurlijk’, zegt Egel, ‘daarheen loopt de weg.’ Aangekomen bij de zee weet Kikker niet, of ze eigenlijk nog wel verder kunnen. ‘Jazeker wel’,  is het antwoord van Egel, ‘we zijn toch op reis!’ En samen nemen ze de overzetboot naar de andere kant. Waar ze nog veel meer onverwachte avonturen beleven.

Niet het einddoel maar de reis op zich staat dus centraal in dit prentenboek. En is dat niet een prachtige boodschap, waarvan ook juist volwassenen iets moois kunnen leren? Alles onderweg bewust ervaren: de regen, de weg, de zonnebloemen, de wind door je haren. En alles in je opnemen en met je meenemen. Naar een volgende plek. Of terug naar huis.

De laatste twee pagina’s van het boek tonen de thuiskomst van Egel en Kikker. Ze beseffen dat er veel is veranderd tijdens hun afwezigheid, én dat ze in de tussentijd zelf ook veranderd zijn: zoveel ervaringen en herinneringen rijker! Egel heeft bovendien nog een mooi souvenir voor Kikker!

Voor de middenbouw

Wout en Rik – De reuzentrol – Jozua Douglas

Wout heeft het niet getroffen met ridder Rik als vader. Dat is maar een slapjanus en een watje. Alle lef en moed moeten van het jongetje zelf komen.

In een verhaal vol komische elementen, wordt ook de spanning opgevoerd. Echt een aanrader voor kinderen die net zelf kunnen lezen. En het verhaal is ook heel geschikt om voor te lezen aan jongere kinderen, omdat de reuzentrol en de stinkende ridders ook super-grappig zijn!

De stinkende ridders is een zootje ongeregeld dat elkaar met enige regelmaat te lijf gaat met krukjes, maar ook met borden en lepels en tafels! Ook de reuzentrol is een gevalletje apart. Kijk maar uit voor hem want hij likt je op als een….lolly.

Kortom, een heerlijk eerste leesboekje met een perfect gelukte combinatie van humor en onschuldige spanning. Deze serie (er is nog een deel in de serie van Rik en Wout: Het beest van Boembalim)zal misschien vooral jongens aanspreken, maar ook meisjes zullen smullen van deze (te) gekke boeken.

Serie Willewete

Willewete … dat zijn informatieve prentenboeken die een antwoord geven op de vragen van jonge kinderen. Sommige onderwerpen staan dicht bij hen, andere een beetje verder. Ze gaan over de wereld en de natuur om ons heen, over het leven in het verleden en het leven nu. Op een speelse en spitsvondige manier vertellen deze boeken wat kinderen graag willen weten.

Van de bovenbouw

Op zoek naar Jeroen – Bosch in zijn schilderijen – Paul van Loon

In 2016 is het 500 jaar geleden dat Jheronimus Bosch stierf. Aanleiding voor de stad Den Bosch om een Jeroen Bosch jaar uit te roepen. Een bijzondere tentoonstelling in het Noordbrabants Museum werd op 12 februari jl. geopend. Vele festiviteiten in de stad staan dit jaar in het teken van Jeroen. Ook is er een aantal bijzondere (jeugd-)boeken uitgegeven die alles te maken hebben met de duivelse schilder. Eén van die boeken is geschreven door Paul van Loon, door zijn Griezelbus -reeks kenner van de Andere Wereld bij uitstek.

Op zoek naar Jeroen – Bosch in zijn schilderijen
Dwars door de schilderijen van Jheronimus Bosch heen, vertelt van Loon zijn verhaal. Hijzelf komt via de put op de markt terecht in de wereld van Jeroen Bosch. Vreemde wezens en raar gespuis komt hij er tegen. Nu is Van Loon kenner van de Andere Werkelijkheid, maar die wordt in zijn eigen verhalen meestal bevolkt door weerwolven, vampiers en zombies. De wereld van Bosch is andere koek. Gelukkig zijn er twee Kopvoeters (Kop en Voetje) die hem behoeden voor grootse ongelukken in de deze duistere wereld. Zal Paul Jeroen vinden?

 

Koningsdag in Rosmalen

woensdag 27 april 2015

Defilé SJV Rosmalen pakt op Koningsdag flink uit! De feestdag wordt geopend met het defilé voor de kinderen van groep 1 t/m 6. We verzamelen vanaf 10.15 uur op de Driesprong. Kinderen komen met hun versierde fiets, step of bolderkar en trekken door het dorp. Per leeftijdscategorie zal een jury het mooist versierde voertuig kiezen. Om 10.30 uur vertrekken we vanaf de Driesprong.

Kinderrommelmarkt

In de Dorpsstraat is er vanaf 12.00 uur een kinderrommelmarkt voor de kinderen van de basisscholen in Rosmalen. Het is de bedoeling dat je zelf een kleedje meebrengt waar je jouw spulletjes (geen levende dieren) uit kunt stallen en verkopen. Een plaatsje kost € 2,00. Je kunt dit ophalen en betalen bij de SJV kraam op de Driesprong. Je ontvangt, naast een betaalbewijs, ook een lotnummer voor de loterij. De spullen die je niet verkoopt, neem je aan het einde van de middag natuurlijk weer mee naar huis. Let op! De winkels kunnen open zijn, ga niet voor de ingang van de winkels zitten.

Schminken en knutselen Wil jij geschminkt worden of heb je zin om te knutselen dan ben je van harte welkom vanaf 13.00 uur op de Driesprong.

Playback je gek We nodigen alle basisschoolkinderen van groep 1 tot en met 8 uit om mee te doen met de wedstrijd ‘Playback je gek’. Wil je meedoen? Kom op Koningsdag tussen 12.30 en 13.00 uur naar de podiumwagen van SJV op de Driesprong om je aan te melden.

Voorstellingen Het centrale punt is deze dag de Driesprong. Daar is van alles te doen. Kinderen kunnen zich laten schminken en er zijn voorstellingen. Een DJ draait muziek tussen de 'optredens' van de kinderen aan de ‘Playback je gek’. Kom kijken, luisteren en meedoen met het spetterende optreden op de podiumwagen op de Driesprong. Je mag een muziekinstrument meebrengen. Een geweldige ervaring voor deze kids en hun trotse ouders!

Loterij

Iedere deelnemer aan de kinderrommelmarkt heeft bij betaling een lotnummer gekregen. Om 15.50 uur zal uit deze lotnummers een winnaar gekozen worden die naar huis gaat met een echte Space Scooter!

Om 16.00 uur sluiten wij ons programma af en neemt de horeca het over.

Tijdens en na het SJV-programma zal er muziek aanwezig zijn op de Driesprong.

 

Een avond met het Autisme Belevings Circuit

In de week 2 tm 9 april vindt de nationale autisme week plaats en daarom organiseert oudervereniging Balans woensdagavond 6 april een avond met het Autisme Belevings Circuit. Dit in samenwerking met Ina Staals en Beppy de Groot.
Korte inhoud van de avond:

  • Hoe kunnen we autisme beter begrijpen als we het zelf niet eerst voelen?
  • Hoe zou het zijn om vast te lopen omdat concrete communicatie ontbreekt?
  • Hoe zou mislukken voelen als er teveel prikkels in één keer binnenkomen?
  • Hoeveel frustraties zouden opwellen als je geen overzicht ziet?

In deze workshop krijg je een blik binnenin. Via korte opdrachten brengt dit Autisme Belevings Circuit je in de gevoelswereld van autisme. Laat je misleiden door je zintuigen, ontdek wat kan en niet kan, voel het zelf. Het werkt effectief als eye-opener.

De avond is op:
Woensdag 6 april 
Start 19:30 uur
Adres:  locatie Stedelijk VSO
TM Kortenhorstlaan 2
5244GD  Rosmalen
Kosten 15 euro
Aanmelden via: Balansdenbosch@gmail.com

 

RKVV Wilhelmina


RKVV Wilhelmina organiseert op 23 april a.s. een vriendinnendag. Hierbij kunnen alle meisjes gratis deelnemen aan een voetbalclinic met als afsluiting een wedstrijdje.
Tijdstip 13.30u – 16.00u
Voor verdere informatie of inschrijvingen (niet verplicht, wel wenselijk voor een goede voorbereiding) kunt u mailen naar coordinator-meisjes@rkvvwilhelmina.nl
Ben je op deze dag verhinderd, maar wil je toch graag kennis maken met voetbal en/of kun je niet wachten tot het zover is. Vanaf heden zijn er op dinsdag en vrijdagavond van 18.45-20.00u inlooptrainingen. Je kunt dan meedoen bij de huidige meisjesteams en na enkele trainingen beslissen of je op voetbal wil.

 

Voetbalfeest FC den Bosch en GGD

Op woensdag 4 mei organiseert FC den Bosch i.s.m. GGD Hart voor Brabant een voetbalfeest voor kinderen, genaamd leven als een prof.

Deze dag is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar.  Kosten € 20,00 per kind. Inbegrepen drinken, fruit, koek.

Locatie: Stadion de Vliert

tijd: aanwezig 09.00 uur, aanvang 09.30 uur, einde 12.30 uur

Aanmelden kan via: evenementen@fcdenbosch.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Majorie van den Berg: majorie.vd.berg@ggdhvb.nl