Stel cookie voorkeur in

Nieuwsbrief nummer 7

26-02-2016

Kalender

1 t/m 4 mrt: oudergesprekken

10 mrt: koffieochtend voor ouders 8.30-9.15u

17 mrt: Bleijendijk gr 3/4

21 mrt: Bleijendijk gr 3/4

              kledinginzameling

22 mrt: Bleijendijk gr 3/4

23 mrt: Grote Rekendag

24 mrt: Bleijendijk gr 3/4

25 mrt: Goede Vrijdag Studiedag 0-13 kindcentrum gesloten( opvang- & onderwijskinderen vrij)

28 mrt: 2e Paasdag kindcentrum gesloten

 

Klein berichtje van Bettine

Beste ouders,

Vandaag krijgen alle kinderen hun portfolio mee. De leerkrachten, leerkrachtondersteuners en onderwijsassistenten hebben zich samen met de kinderen ingezet om deze verslaglegging te maken. Volgende week zullen ook de competentiegesprekken plaatsvinden waarvoor u zich zowel via de app of via app.schoolgesprek.nl kunt inschrijven. De adviesgesprekken voor groep 8 zijn de afgelopen periode geweest en het inschrijven op de VO scholen is voor onze schoolverlaters gestart.

Eind deze maand gaan we alweer richting Pasen. Heeft u in uw agenda staan dat het hele kindcentrum gesloten is op vrijdag (goede vrijdag) 25 maart. We zullen dan met het hele kindcentrumteam werken aan LOE (let op elkaar) en ons Reggio en ErvaringsGericht Onderwijsconcept.

Ons nieuwe project ‘natuurlijk interessant’ is van start gegaan. We gaan aan de slag met van alles rond de natuur, de kringloop en de lentekriebels aan de slag.

Voor nu goede competentiegesprekken gewenst samen met uw kind over uw kind!

Bettine Bakker

Competentiegesprek

Voor het competentiegesprek heeft u zich in kunnen schrijven via onze app onder ‘oudergesprekken’ of via app.schoolgesprek.nl/?schoolid=286644. We hebben via deze weg vele inschrijvingen binnengekregen. De competentiegesprekken staan gepland in de week van maandag 29 februari tot en met donderdag 3 maart.

Indien het u niet gelukt is om digitaal in te schrijven, dan zullen de leerkrachten zelf de inschrijving doen. U ontvangt hierover een bevestiging van het ingeplande gesprek.

Ook bij deze gesprekken worden de kinderen van groep 3 t/m 8 met de ouder(s) verwacht. De kinderen en leerkrachten vertellen over de voortgang van de ontwikkeling. Hierbij is er de mogelijkheid om de opbrengsten in het portfolio te bekijken en bespreken.

Voorstellen Mechel Velthuizen

Hoi! 
Ik ben Mechel Velthuizen en vanaf dinsdag 23 februari loop ik stage in groep geel. Elke dinsdag zal ik hier te vinden zijn bij juffrouw Karin.
Afgelopen zomer ben ik afgestudeerd als toegepast psycholoog, waarbij ik mij heb gespecialiseerd in het gedrag van kinderen. Het basisonderwijs, en dan voornamelijk het lesgeven, liet mij niet los waardoor ik graag wilde doorstuderen. In september ben ik dan ook aan de deeltijd opleiding van de Pabo begonnen, die ik in twee jaar tijd zal afronden.
Het eerste half jaar heb ik in groep 7/8 op een andere basisschool les mogen geven en ik merk dat ik in het onderwijs helemaal mijn plek heb gevonden. Elke dag is anders en ik krijg er een hoop energie van.
Ik ben 24 jaar en woon samen met mijn vriend in het centrum van Den Bosch, maar ik ben geboren en getogen in Vlijmen. Ik houd van koken, reizen en muziek. Daarnaast ben ik graag buiten te vinden.
Ik kijk er naar uit stage te mogen lopen op deze mooie school! Wanneer er nog vragen zijn hoor ik ze graag.
Tot ziens!
Mechel Velthuizen

Boekenmarkt

Vorig jaar was de boekenmarkt een groot succes, daarom organiseren we dit jaar weer een boekenmarkt! Lezen is erg belangrijk en leuk. Dit willen wij graag stimuleren bij de kinderen.
Heeft uw zoon/dochter thuis boeken die hij/zij niet meer leest? Dan mogen deze woensdag 9 maart mee naar school genomen worden. Er mag ook een kleedje meegenomen worden waarop uw zoon/dochter de boeken kan verkopen. Het is de bedoeling dat er kleine prijsjes gevraagd worden.

Het verdiende geld mag door het kind zelf gehouden worden. We hopen natuurlijk dat er nieuwe boeken voor worden gekocht!

Beneden in de hal hangt een intekenlijst voor de kinderen die boeken willen verkopen.

Grote Rekendag 'Kijkje achter de code'

Op woensdag 23 maart doen wij met het onderwijs weer mee aan de Grote Rekendag. Het thema van deze 14e editie is ‘Kijkje achter de code’ en sluit aan op de nieuwe vaardigheden die passen bij de 21e eeuw. De kinderen leren de kinderen o.a.:

  • zoeken naar regelmaat en patronen;
  • systematisch werken;
  • maken en lezen van symbolische weergaven;
  • interpreteren en zelf ontwerpen van codetaal.

Het doel is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken levert inzicht op!

Poppenconsultatiebureau

Is jouw pop of knuffel ziek of wil je hem gewoon even laten nakijken? Kom op zaterdag

12 maart 2016 naar het poppenconsultatiebureau.

Peuters en kinderen uit de groepen 1 t/m 4 zijn welkom bij onze poppendokters bij het consultatiebureau op de eerste verdieping in Perron-3 in Rosmalen.

Jouw pop of knuffel wordt dan verzorgd, gemeten, gewogen en natuurlijk door een echte poppendokter onderzocht. Alle gegevens worden opgeschreven op een consultatiekaart. En er is ook een lekkere traktatie zoals je dat bij SJV bent gewend!

Om iedereen voldoende aandacht te geven is er een scholenindeling gemaakt. Komt het tijdstip niet zo goed uit, dan is het geen probleem om een ander uur te kiezen. Zit je in een hogere groep en wil je deze dag niet missen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Indeling scholen:
13.00 – 16.00 uur       : De peuters
13.00 – 14.00 uur       : Sparrenbos, D’n Krommenhoek, ’t Ven
14.00 – 15.00 uur       : De Overlaet, De Vlieger en De Borch,
                                     Jeroen Bosch, De Wittering en De Sprong
15.00 – 16.00 uur       : De Masten, De Hobbit, De Troubadour,
                                     De Groote Wielen en De Hoven

De kosten voor deelname zijn € 2,00 per kind

Inschrijving Kindervakantieweek 2016

29 augustus – 2 september
 Inschrijven via onze site www.sjvrosmalen.nl

Van maandag 21 maart (09.00 uur) t/m maandag 28 maart (09.00 uur)

Beste jongens en meisjes, beste ouders/verzorgers,

Van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september 2016 vindt de Kindervakantieweek voor alle basisschoolkinderen plaats.
Van 21 maart (vanaf 09.00 uur) t/m 28 maart (tot 09.00 uur) kan iedereen, kinderen en hulpen, zich via de site www.sjvrosmalen.nl aanmelden. Op zondag 17 april (12.00-15.00 uur) of woensdag 20 april (19.00-21.00 uur) bevestig je de inschrijving middels de betaling. De aanmeldingen die na woensdag niet voldaan zijn, vervallen direct.
Tps bij inschrijving:

  • lees goed wat je moet invullen
  • kies voor de schoolgroep (+ evt. extensie) waar je kind bij inschrijving in zit zodat ze bij de juiste klas worden ingedeeld. Een aantal scholen hebben niet de traditionele groepsindeling. Kijk goed welke groep dan vergelijkbaar is en overleg desnoods met ouders van klasgenoten.
  • wij rekenen er bij een (definitieve) inschrijving op dat je beschikbaar bent op de opgegeven dagen. Noteer de dagen in jouw agenda!

Wij proberen met ieders wensen rekening te houden maar dit lukt helaas niet altijd. De groepsindeling (kinderen) wordt eind mei bekend gemaakt. Mocht jouw kind onjuist zijn ingedeeld dan horen we dit graag uiterlijk zondag 12 juni 20.00 uur. Na deze datum worden er geen wijzigingen in de groepsindeling doorgevoerd. De indeling van de kinderen en de groepsleiding is op de inloopmiddag, zaterdag 27 augustus van 12.00 - 15.00 uur (SJV-gebouw), in te zien.

Informatieavond

Woensdag 16 maart start om 20.00 uur de informatieavond over SJV en de KinderVakantieWeek in de Kentering. Dit jaar zal de informatieavond voorafgaand aan de inschrijfweek plaatsvinden. Wij willen jullie een duidelijk beeld geven wat je van ons mag verwachten deze week, zodat voor de inschrijving de juiste keuze gemaakt kan worden. Daarnaast willen we jullie uitleggen wat wij van ouders/hulpen verwachten. Het exacte programma is nog niet bekend. Wel kunnen we zeggen dat er, vanwege het toch wel vermoeiende programma, voor de kleintjes (groep 1 en 2) op donderdag een 'pas-op-de-plaats activiteit' is. Tijdens de informatieavond lichten we dit toe.

Ook vertellen wij ook wat SJV inhoudt, waar wij voor staan en wat wij zoal doen. Aan het einde van de avond is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Deze avond vindt dus voor de inschrijfweek plaats waardoor je op deze avond nog niet weet of jouw kind verzekerd is van deelname.

Hulp ouders/verzorgers

Zonder vrijwilligers kan de Kindervakantieweek niet bestaan. Sterker nog; hoe meer vrijwilligers hoe meer kinderen er mee kunnen doen. Wij vragen ouders om zich aan te melden als weekhulp (eventueel een duobaan met partner). Heb je speciale skills (bv. EHBO of wil je in het schoonmaakteam), geef dit dan aan in het vak bijzonderheden. Opa’s, oma’s vrienden en bekenden zijn ook van harte uitgenodigd om te komen helpen. De inschrijving gaat op basis van aantal dagen hulp en vervolgens op inschrijving. Help mee want een actieve rol in de KinderVakantieWeek is erg leuk en gezellig!

Bijdrage
De kosten voor de Kindervakantieweek zijn € 22,50 voor elk deelnemend kind. Het staat uiteraard geheel vrij om een hogere bijdrage te voldoen. Alle extra inkomsten komen ten goede aan deze week.

Noteer in de agenda

Informatieavond: woensdag 16 maart, 20.00 uur in de Kentering
Inschrijfweek: maandag 21 maart, 09.00 uur t/m maandag 28 maart, 09.00 uur
Betaaldata: zondag 17 april 12.00-15.00 uur en woensdag 20 april 19.00-21.00 uur
Groepsindeling kinderen bekend (alleen groepsnummer): dinsdag 31 mei 
Sluiting reactietermijn op groepsindeling: zondag 12 juni, 20.00 uur
Inzien gehele groepsindeling + groepsleiding: zaterdag 27 augustus, 12.00 - 15.00 uur

Gratis tennislessen

Zit uw kind in groep 3-4-5-6 en wil het ook weleens tennis proberen? Dan kan het zich inschrijven voor 2 gratis tennislessen

bij tennisvereniging Rosmalen. Op een echte tennisbaan wordt er training gegeven door eigen tennisleraren.

Rackets en tennisballen zijn aanwezig.

1e les: 14 of 16 maart

2e les: 21 of 23 maart

Aanmelden: stuur voor 7 maart een mailtje aan jeugdcommissietvrosmalen@gmail.com met naar, adres, telefoonnummer,

geboortedatum en e-mailadres. Er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Kijk voor meer informate op tenniskids.nl of op tvrosmalen.nl

Vormselvoorbereiding

Wij hebben goed nieuws voor u: de Vormselvoorbereiding gaat beginnen. Velen van ons willen het geloof meegeven aan onze kinderen, maar vinden het moeilijk om gelegenheden of woorden te vinden. Nu het moment van het ontvangen van het H. Vormsel nabij komt, is dit een mooie gelegenheid om het geloof op te frissen en door te geven. Daarbij willen wij, als parochie, u door de vormselvoorbereiding, ondersteunen.

Geloven is niet saai. Daar komen de tieners achter door ons leuke vormselproject. Geloven is ook niet voor een enkeling. Dat ontdekken ze door de grote groep vormelingen uit alle kerken van onze parochie. De pastorale eenheid H. Maria en H. Johannes, die inmiddels alle kerken van ‘s-Hertogenbosch omvat, nodigt alle kinderen van groep 8 van de basisschool uit. De voorbereiding zal op 4 juni beginnen en bestaat uit 8 zaterdagavonden en een vormselfeest. In het volgende jaar, op een nog nader te bepalen zondag, zullen de kinderen het sacrament van het Vormsel krijgen toegediend in de Sint-Jan.

De vormselvoorbereiding vindt plaats op zaterdagavonden van 18.00 uur tot 21.00 uur. We beginnen met een eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal. Bij deze viering zijn ouders, broertjes en zusjes van harte uitgenodigd om mee te vieren. Ook de oudere tieners (lifeteeners) zullen bij deze viering aanwezig zijn. Daarna wordt het programma voortgezet in de Bouwloods, Torenstraat 16, naast de Sint Jan. De avonden voor de vormselvoorbereiding hebben een afwisselend programma waarin we beginnen met een kort gebed en daarna de vormselcatechese welke wordt afgewisseld met muziek, doe-dingen en korte filmpjes. We hebben gekozen voor een centrale vormselvoorbereiding voor alle tieners van onze parochie op één plaats.

U bent van harte welkom op de ouderavond vrijdag 4 maart 2016 van 20.00 uur tot 21.00 uur in de Bouwloods (Sint-Jansmuseum 'de Bouwloods') Torenstraat 16, Den Bosch. Parkeergelegenheid is er in de parkeergarage of in de wijk. Op deze ouderavond zullen de leden van de vormselwerkgroep, u alle ‘ins and outs’ van de voorbereiding met plezier presenteren. Mocht u uw kind alvast willen meenemen, dan is hij/zij uiteraard van harte welkom !

De bijdrage aan de kosten van de vormselvoorbereiding zijn 65 euro. Dit bedrag dient te worden voldaan door het invullen van een éénmalige machtiging. Verder vragen wij u om een  aanmeldingsformulier in te vullen. U kunt deze aanvragen door een mail te sturen naar: secretariaat@mariajohannes.nl

Meer info kunt u vinden op de website van onze parochie www.mariajohannes.nl of u kunt contact met ons opnemen via 073 – 6130314 of mail secretariaat@mariajohannes.nl

Kunnen wij u ontvangen op vrijdagavond 4 maart? (20.00 uur Bouwloods, Torenstraat 16, Den Bosch)

Tot binnenkort!

Met vriendelijke groet,

Ton van Kuijk, diaken.

Namens de werkgroep vormselvoorbereiding

 

PS: Wij bieden de tieners op de derde zondag van de maand zogenaamde ‘outings’ aan. Dat zijn tieneruitjes voor alle tieners van onze parochie. Het tieneruitje hoort niet bij de vormselvoorbereiding, maar voorgaande jaren gingen bijna alle vormelingen telkens mee. We gaan voetballen, indoor klimmen, kanoën, charitatieve instellingen en verzorgingshuizen bezoeken of met een interessant persoon van de Kerk spreken. Deze uitjes zijn een leuke toevoeging aan het tieneraanbod in onze parochie. Voor aanvang van de vormsellessen sturen wij u een overzicht van tijden en data.