Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 10

28-05-2021

Kalender

31 mei t/m 4 juni Facultatieve gesprekken groepen 3-8
3 t/m 11 juni CITO toetsen
14 t/m 18 juni Studieweek; Onderwijspleinen gesloten, BSO geopend

Woordje van Jerney 

Beste ouders, 

Dit weekend zal het zonnetje wat meer doorbreken en zal komende week ook de meteorologische zomer ingaan. Dat betekent dat we richting het einde van dit schooljaar gaan en dit brengt altijd wijzigingen van het personeel met zich mee. Binnen onze stichting worden medewerkers aangemoedigd om gebruik te maken van vrijwillige mobiliteit om zo hun carrière een nieuwe impuls te geven. Zo gaat Marije Wibier een nieuwe uitdaging aan vanaf het nieuwe schooljaar. En hebben we Vera de Jong (invaller 3/4 groen) kunnen aannemen op formatie. Ook Rens Coppens en Melanie van Eck hebben we kunnen uitbreiden in uren. Hier en daar ontstaat er wat ruimte vanwege aanpassingen in werkdagen. En dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe collega's. We zitten momenteel in de tweede sollicitatieronde en zullen verschillende kandidaten mee laten lopen op onze leerpleinen. We hopen dat we, ondanks het lerarentekort, voor al onze groepen vaste professionals kunnen vinden. 

Een andere ontwikkeling is dat we binnen ons managementteam een nieuwe manager opvang hebben gevonden, namelijk Jessica van Herwaarden.  Jessica is een ervaren locatiemanager en stelt zich verderop graag persoonlijk aan u voor. Jessica van Herwaarden zal samen met Marleen Vos (manager onderwijs) onderdeel uitmaken van het managementteam en werken aan een (sterke) doorgaande lijn binnen ons kindcentrum. 

Tot slot wil ik u informeren over de NPO-gelden. Vanuit de overheid wordt geld beschikbaar gesteld aan alle scholen in Nederland om de juiste interventies te kunnen doen naar aanleiding van de coronacrisis. Ze noemen het dan ook een programma voor herstel en ontwikkeling van onderwijs tijdens en na corona. Momenteel zijn we volop bezig met de analyse van onze school om het gebied van cognitieve resultaten, ontwikkeling van vaardigheden en het in beeld brengen van het welbevinden van onze kinderen. Tijdens onze studieweek van 14 t/m 18 juni zullen wij met het team onderwijs de interventies bepalen voor de komende 2,5 jaar. We zullen u t.z.t. op de hoogte brengen van onze ontwikkelpunten en ambities. Wilt u al meer weten over het Nationaal Programma Onderwijs, kijk dan op www.nponderwijs.nl.

Voor nu wens ik iedereen een fijn en zonnig weekend!

Versoepelingen op het kindcentrum

We merken dat de versoepelingen in het land zorgen voor meer mogelijkheden binnen het Kindcentrum. Enkele stappen hebben we al genomen en u kunt nalezen welke stappen u nog kunt verwachten vóór de zomervakantie (Uiteraard zijn de versoepelingen van de maatregelingen alleen mogelijk als het coronavirus onder controle blijft):

Stap 0 (vanaf 8 februari)

  • Heropening onderwijspleinen

Stap 1 (vanaf 19 april)

  • De BSO is weer volledig geopend;

Stap 2 (vanaf 17 mei)

  • De gymlessen worden in de gymzaal binnen aangeboden. Kinderen van groep 7/8 komen weer naar de Allegroweg en volgen een eigen looproute binnen het gebouw;
  • Onze onderwijshelden voor extra ondersteuning zijn aanwezig op de pleinen;

Stap 3 (vanaf 1 juni)

  • Fysieke rondleidingen worden hervat (1 à 2 volwassenen per keer).

Het is onwaarschijnlijk dat we voor de zomervakantie grote groepen volwassenen kunnen ontvangen op het kindcentrum. Dat houdt in dat wij tot het einde van het schooljaar nog geen activiteiten met onze ouders en/of volwassenen kunnen organiseren. We houden jullie op de hoogte van verdere ontwikkelingen. 

Even voorstellen - Jessica van Herwaarden

Beste ouders,

Vorige week kreeg ik van Jerney de vraag of ik een stukje wilde schrijven om mezelf voor te stellen aan jullie. En hoewel het dan over mezelf gaat, en ik daar best veel vanaf weet, vind ik dat toch ook wel weer een beetje spannend. Wat kan ik allemaal over mezelf vertellen? Vertel ik niet teveel? Nou dat een beetje.

Maar soms is spannend ook gewoon heel leuk dus ik ga maar gewoon beginnen: Ik ben Jessica van Herwaarden, ben bijna 41 en woon samen met mijn man Ton, onze puberkinderen Sanne en Ton in Veghel.

Sinds november 2015 ben ik in de kinderopvang werkzaam als locatiemanager, daarvoor ben ik de gehandicaptenzorg werkzaam geweest. Mei 2019 ben ik in dienst gekomen bij Ons Kindbureau, bij KC de Groote Wielen en nu na 2 jaar maak ik dus de overstap naar KC de Hoven. Door de gesprekken die ik o.a. met Jerney, Marleen en Mieke heb gevoerd heb ik veel zin om met het team verder te bouwen aan wat er al is neergezet en samen te kijken naar hoe we het nog beter kunnen doen. Naast het werk als locatiemanager ben ik ook voorzitter van de stuurgroep kwaliteit binnen OKB.

Om alle energie die ik heb goed kwijt te kunnen raken sport ik naast het werk ook zeer regelmatig, zo fitness en kickboks ik 4 keer per week, wandel ik elke week 10-15 kilometer met een vriendin. In mijn vrije weekenden ga ik graag naar onze stamkroeg (wat natuurlijk al weer even geleden is). We zijn ‘rasechte’ carnavalsvierders, zijn dan met de carnaval ook echt 6 dagen op pad en zijn we de rest van het jaar actief bij te Technische Commissie van de Kuussegatters.

Naast bovenstaande actieve hobby’s ben ik een echte Formule 1 fan, volg ik alle trainingen, kwalificaties en natuurlijk de wedstrijden. Verder vind ik het ook heel fijn om een goede serie op Netflix te kijken, massa’s boeken te verslinden op mijn e-reader en te knuffelen met ons katertje Ober.

Nou dit ben ik in het kort. Ik hoop jullie na mijn start bij de Hoven ook graag ‘live’ te kunnen zien en een praatje te kunnen maken.

Even voorstellen - Tessa Hommeles

Mijn naam is Tessa Hommeles. Ik ben 19 jaar oud en woon in Oss. Veel ouders zullen mij al kennen van de baby’s, BSO of peuters. Bij de peuters loop ik tot op heden nog elke week stage. Ook heb ik in het verleden stage gelopen op de groep bij de baby’s en BSO. Binnenkort zal ik mijn diploma PW 3 ontvangen.

Ik ben al jaren een enthousiast voetbalster. Voetbal vind ik leuk om samen met de kinderen te spelen. Ik hou ervan om buiten lekker sportief bezig te zijn met de kinderen. Wat ik ook nog erg leuk vind om te doen samen met de kinderen zijn gezelschapspelletjes. Bij het spelen van spelletjes ben ik altijd heel fanatiek en probeer ik vaak te winnen en zo de kinderen uit te dagen. Ik heb er super veel zin in om te komen werken bij de BSO.

De komende weken zullen jullie mij iedere maandag-/ donderdagmiddag rond zien lopen bij de boven BSO. Heeft u vragen kom gerust naar mij toe!

Even voorstellen - Laurien Heijmans

Mijn naam is Laurien en ik ben 21 jaar oud. Ik ben bijna afgestudeerd als gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4. Tijdens deze studie heb ik al twee jaar stage gelopen bij de Hoven, dus jullie zullen mij misschien al wel kennen! Ik ben twee jaar geleden bij de baby’s begonnen en ben daar een half jaar gebleven. Na dat half jaar ben ik een half jaar lang bij de peuters geweest en één middag bij de boven BSO. Daarna ben ik alleen bij de peuters gebleven, één jaar lang. En nu kom ik met veel plezier op de beneden BSO en als invaller werken!

Eindresultaten 

Op Kindcentrum de Hoven volgen wij onze kinderen op verschillende manieren, namelijk via observaties, leergesprekken, (methode)toetsen, evaluaties en ook met de landelijke Cito-toetsen. De periode van de afname van de eindtoetsen vinden plaats in juni. De resultaten kunt u begin juli bekijken in de omgeving van Mijn Rapportfolio.

We kunnen u al mededelen dat de kinderen van groep 8 met de IEP Eindtoets een mooi resultaat behaald hebben. Met een gemiddelde uitslag van 82,7 komen de kinderen boven het landelijk gemiddeld uit. In de cirkeldiagram hieronder is af te lezen welke uitstroom uit deze IEP Eindtoets naar voren in gekomen. 

Wij zijn als team natuurlijk erg trots op onze kinderen, juist vanwege de pandemie het afgelopen jaar!

Feedback op 'onderwijs op afstand' van afgelopen periode 

We hebben van 4,8% van onze ouders respons mogen ontvangen op de enquête ‘onderwijs op afstand’. Wij willen die ouders bedanken voor de input. Deze feedback is besproken in ons Managementoverleg. 

Mijnrapportfolio

De betrokkenheid is opnieuw ingevuld voor alle kinderen uit groep 3 t/m 8.
Tip: Als u links bovenaan op het vraagteken klikt bij het tabblad 'betrokkenheid' krijgt u te zien wat de verschillende bolletjes betekenen.

Heeft u het instructiefilmpje gemist? Klikt u dan hier op.

Externen

Webinar GGD

Puberbrein onder invloed – 7 juni 19.30 uur

Tijdens dit webinar gaan we in gesprek over het puberbrein en bijbehorende thema’s als weerbaarheid, groepsdruk, impulsief gedrag en de rol van ouders. Als ouder heb je namelijk meer invloed dan je denkt! Aan de hand van herkenbare voorbeelden rondom NIX18 (niet roken, niet drinken) illustreren we dit. De tips en tricks zijn echter toepasbaar op allerlei situaties die spelen tijdens de puberteit.

Doelgroep: ouders van groep 8 leerlingen.

Pesten – 22 juni 19.30 uur

Tijdens dit webinar gaan we in gesprek over pesten. Als ouder leer je wat plagen en pesten is, en wat het verschil is. Welke rollen er zijn bij pesten, waarom kinderen pesten, en krijg je tips om als ouder je kinderen te ondersteunen in hun weerbaarheid. Meer informatie volgt nog.

Doelgroep: ouders met leerlingen van groep 1 t/m 8

SJV's Zomerestafette

Topafsluiting zomervakantie

In de laatste week van de zomervakantie vindt SJV’s Zomerestafette plaats. Voor iedereen in groep 1 t/m 8 van de basisschool organiseren we minimaal twee superleuke activiteiten!

De KinderVakantieWeek gaat dit jaar niet door; de Zomerestafette komt in deze plaats. Hiermee kiezen we ervoor om te focussen op wat zeer waarschijnlijk wel kan; in onze voorbereidingen én tijdens de activiteiten. We maken er samen met de kinderen en hulpouders graag een feestje van!

Actieve Wielen

In de wijk de Groote Wielen is een enthousiaste groep mensen opgestaan die op een of andere manier iets willen betekenen voor de wijk en zijn bewoners.
Een van de initiatieven is de oprichting van een wijkkrant.
Nu leek het ons leuk als kinderen van de scholen een naam gaan bedenken voor deze krant die 4 keer per jaar uit gaat komen.
We maken er een leuke wedstrijd van. Degene die de leukste naam bedenkt komt eventueel met een foto in de nieuwe krant en krijgt op 18 december tijdens het Actieve Wielenfestival een mooie prijs uitgereikt.
Ik hoop dat u dit bericht deelt met uw ouders en kinderen zodat zij een leuke naam kunnen bedenken. Tot 15 juli kunnen namen ingestuurd worden naar actievewielen@gmail.com.

FC Den Bosch

FC Den Bosch en haar jeugdopleiding laten als eerste betaald voetbalorganisatie in Nederland het principe van scouting los voor de jongste leeftijdscategorieën. De Bossche club doorbreekt hiermee het gangbare selectiesysteem, waarbij al op zes of zevenjarige leeftijd een schifting wordt gemaakt op basis van niveau. FC Den Bosch vindt het niet langer verantwoord om talent op deze manier te identificeren. Met ingang van het seizoen 2021-2022 is het voor kinderen Jo8(geboren 2013-2014) mogelijk om zich in te schrijven bij FC Den Bosch. Er wordt geen instapniveau gehanteerd en er wordt ook niet gekeken naar sekse. In de open club trekt FC Den Bosch intensief op met voetbalvereniging BVV. Op het sportpark van die club, dat pal achter Stadion De Vliert ligt, vinden de meeste activiteiten plaats. Meer informatie vindt u in de flyer die bij de afbeeldingen is toegevoegd.