Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 5

18-12-2020

Kalender 

I.v.m. de verscherpte maatregelen omtrent COVID-19 zijn onderstaande geplande activiteiten onder voorbehoud.

12 januari Informatie ochtend nieuwe ouders
13 januari KC raad
18 t/m 29 januari CITO
20 januari Voorleesontbijt

Woordje van Jerney

Beste ouders, 
Het is een jaar om nooit te vergeten! 
Een jaar geleden hadden we niet kunnen bedenken dat 2020 er zo uit zou gaan zien. Op de planning stond het tienjarig jubileum over de komende maanden vieren, maar dat is echt anders gelopen. Geen feestjes of uitbundige activiteiten, maar aangepaste vormen binnen de muren van het Kindcentrum zonder de ouders en/of verzorgers. Zelfs een simpel samenkomen was en is niet meer vanzelfsprekend. Dat staat haaks op wat wij waardevol en belangrijk vinden binnen ons Kindcentrum. Wij willen in verbinding staan met onze ouders/verzorgers en onze omgeving. Dat kan nu alleen op 1,5m afstand en veelal 'online'. Dat is echt niet hetzelfde als even samen een kop koffie drinken of een praatje maken in de hal of bij de deur. 
We waren opgelucht dat we na enkele weken sluiting onze kinderen fysiek mochten verwelkomen. We hebben gezien dat de kinderen in de groep, op het leerplein veel leren van elkaar en met plezier bij hun leeftijdsgenoten zijn. 

Na de zomervakantie hadden we dan ook de hoop dat de eerste golf langzaamaan naar het einde toe zou gaan. Dat bleek echter niet het geval. We hebben na iedere persconferentie hele concrete maatregelen genomen binnen het Kindcentrum en zelfs een mondkapjesplicht in de gezamenlijke ruimtes ingesteld om te voorkomen dat medewerkers besmet zouden raken. Helaas hebben ook wij met uitval te maken gehad. In deze hele periode hebben we geprobeerd alles zo goed mogelijk door te laten lopen, met het gevolg dat we regelmatig met wisselingen van medewerkers op de groepen te maken hebben gehad. We hebben zelfs de kinderen van groep 2/3 één dag thuis moeten laten, omdat er gewoonweg geen (interne) oplossing te vinden was. 
Inmiddels zitten we in een fase waarbij het kabinet met wederom strengere maatregelen komt om toch die 3e golf voor te zijn, een harde lockdown. Wij hadden niet gedacht dat de basisscholen en de dagopvang hun deuren weer zouden moeten sluiten. We hopen dan ook dat deze maatregelen van korte duur zijn en dat wij samen met jullie de verantwoordelijkheid hiervoor kunnen dragen. Dus, lieve ouders en verzorgers, geniet van de feestdagen in eigen kleine kring dan kunnen we in 2021 weer groots samenzijn. 

Ik wens jullie, namens het team van Kindcentrum de Hoven, hele fijne feestdagen en een gezond 2021 toe!

Kerst op de Hoven

Dankzij de activiteitencommissie en werkgroep kerst hebben de kinderen tóch van een kerstontbijt kunnen genieten. Tot in de late uurtjes hebben ze hard doorgewerkt om per kind een ontbijtpakket te maken en de tafels aan te kleden. Het was een schot in de roos! De kinderen hebben gesmuld en genoten van het samenzijn. Dit was een mooie afsluiting om daarna de lockdown en kerstvakantie in te gaan. Namens alle kinderen van het kindcentrum willen we de activiteitencommissie ontzettend bedanken!

Mijnrapportfolio

We hebben u geïnformeerd dat de betrokkenheid deze periode ingevuld zou zijn. Doordat we nu in lockdown zitten, missen we een aantal observatiemoment van onze kinderen. Dit betekent dat we extra observatiemomenten in zullen plannen op het moment dat de scholen weer geopend zijn.

Externen

SJV
SJV Kleurwedstrijd Onderbouw: Groep 1,2, 3 en 4. Meer info via deze link.

Missie Xmas
Als je aan kerst denkt, dan denk je aan gezelligheid, aandacht voor elkaar en lekker eten en drinken. Maar ook in ons dorp zijn er veel mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Omdat er gewoonweg te weinig geld is om het gezellig te kunnen maken. Missie X-Mas zet zich in om geld en levensmiddelen in te zamelen zodat onze dorpsgenoten ook een fijne kerst kunnen beleven. Meer info via deze link.