Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 11

26-06-2020

Kalender

3 juli Zomerfeest 'light'
6 juli Doorwisselmiddag
7, 8 juli Musical groep 8
10 juli Laatste schooldag

Woordje van Jerney

Beste ouders, we zijn drie weken volledig open en tegelijkertijd zijn we ook bezig met de afronding van dit schooljaar en zijn we bezig om voorbereidingen te treffen voor het nieuwe schooljaar.
De activiteiten van de dagopvang en de BSO voor de komende weken zijn al opgesteld... Met andere woorden de zomervakantie komt eraan!

We hebben gemerkt dat de kinderen het erg fijn vinden om weer met elkaar op de pleinen te zijn. De kinderen hebben elkaar gemist, de medewerkers en ook het bekende van een dag op ons kindcentrum. Tegelijkertijd moeten de kinderen weer wennen aan de groepsdynamiek en groepsvorming. De kinderen hebben elkaar toch een paar weken moeten missen of in een andere samenstelling ontmoet. Groepen maken altijd een aantal fases door. Deze fasen van groepsvorming vinden plaats in elke groep en vinden meestal plaats aan het begin van een nieuw schooljaar. 

De fasen in groepsvorming zijn:

  • Forming
  • Storming
  • Norming
  • Performing
  • Termination

We hebben gemerkt dat onze kinderen de afgelopen weken weer in de storming fase hebben gezeten. Ze hebben de grenzen van zichzelf verkend en gaan zich wat meer profileren. De kinderen geven hun mening en vinden dat iedereen deze mening mag horen. Dat kan weleens gepaard gaan met wat onenigheid of opstootjes. Wij leren onze kinderen dat onenigheid of een conflict bij het leven horen en dat vooral de manier van oplossen van belang is; wij praten het samen uit! Het resultaat is veelal een positief samenwerkende groep. Jammer dat het schooljaar dan alweer ten einde loopt. 

Voor nu wens ik iedereen nog fijne weken met de musical en een zomerfeest 'light' als afsluiting van het schooljaar en start van een welverdiende zomervakantie! 

Subsidiegelden 

Zoals u wellicht in de media heeft kunnen lezen zijn er vanuit de overheid extra subsidiegelden beschikbaar gesteld om eventuele achterstanden door de Coronacrisis aan te kunnen pakken.
Door de toegewezen subsidie hebben wij gedurende het eerste half jaar van het nieuwe schooljaar op bijna elk plein 1 dag per week extra handen op de groepen. Daar zijn wij uiteraard heel blij mee. 
Wij kiezen ervoor om kleine groepjes kinderen bij te spijkeren op onderdelen waarvan de leerkracht dit nodig acht. De extra inzet wordt tijdens de reguliere schooltijden geboden, zodat meer differentiatie in de groep kan plaatsvinden en kinderen de nodige persoonlijke ondersteuning krijgen. 
Wanneer uw kind hiervoor in aanmerking komt zult u dat uiteraard via de leerkracht horen.
Mocht u alvast iets meer willen lezen over hoe het aanbod gerealiseerd gaat worden dan kunt u dit vinden op www.onderwijshelden.nl

Woordje van de ActiviteitenCommissie

Zomerfeest 'light'
We willen het einde van schooljaar 2019-2020 niet zomaar voorbij laten gaan en daarom hebben wij dit jaar op (vrijdag 3 juli) een ‘lightversie’ van het Zomerfeest. Deze lightversie houdt in dat we dit jaar voor alleen de kinderen een afsluitend feest hebben, conform coronamaatregelen en RIVM-richtlijnen. 
Van 8.30 uur tot 14.00 uur worden er diverse activiteiten per leerplein georganiseerd, zoals een springkussen, goal schieten, rupsenrace en andere (buiten)activiteiten. Alle activiteiten worden buiten georganiseerd en door de leerkrachten en kinderen uit de bovenbouw begeleid. De kinderen krijgen, net als andere jaren, onder schooltijd een ijsje. Kortom een dag vol plezier!

Schoolreisjes
De bedragen voor de schoolreisjes van dit schooljaar zijn inmiddels weer teruggestort op uw rekening.

Werkgroep gezond

Afgelopen week kregen vanuit Mijn Gezonde School goed nieuws, we hebben het Themacertificaat Bewegen en sport officieel gekregen!
Binnen dit thema gaat het om stimuleren van een actieve leefstijl onder leerlingen. Denk hierbij aan het geven van kwalitatief goede lessen Lichamelijke Opvoeding en extra aandacht voor inactieve leerlingen. Zo zorgen wij ervoor dat de kinderen met plezier sporten en bewegen op het kindcentrum, zodat kinderen een leven lang willen bewegen!

Parkeren rondom het Kindcentrum

Wij willen u vragen de auto te parkeren in de parkeervakken achter het Kindcentrum. Gelieve ook geen gebruik te maken van de parkeervakken aan de zijkant van de school (Calandostraat) indien er nog ruimte is in de parkeervakken.  De reden is om de ruimte op de stoep zo veel mogelijk vrij te houden om de anderhalve meter afstand onderling te kunnen aanhouden en de veiligheid van de kinderen én ouders te waarborgen. Ook aan de Allegroweg mogen geen auto's langs de stoep geparkeerd worden om bovengenoemde reden. 

Lekker anders dag

Oké, nog éééén keertje anders dan!

Voordat we lekker met zomervakantie gaan, willen we iedereen nog één keertje laten voelen hoe bijzonder het is, zo samen met je kind naar school. Daarom heeft Lekker Anders Dag iets leuks bedacht, voor in de laatste schoolweek (van 6 t/m 10 juli):

Hoe werkt ‘t?
Kies je eigen dag van die week en laat Lekker Anders Dag weten dat jullie meedoen, via www.lekkerandersdag.nl

Elke dag van de week mag! Wat is jullie favoriete dag?

Je draagt die schooldag iets dat oranje is –een shirt, de rugzak*, een mooie ketting, verzin ‘t maar!
Je maakt er op weg naar school je eigen Lekker Anders Dagje van.
Bijvoorbeeld: 

  • Gaan jullie altijd al te voet? Kies eens een andere route, doe spelletjes onderweg of vraag een vriendje mee.
  • Moeten jullie echt met de auto? Parkeer dan iets verder weg en loop lekker in het oranje dat laatste stukje!
  • Liever met de fiets? Prima, versier ‘m , doe er een oranje fietsvlag op en laat je zien!

Elk kind dat zich voor deze activiteit aanmeldt via de website van Lekker Anders Dag krijgt de gratis oranje Lekker Anders Dag-duffel op school! 

Externen

SJV zomeractiviteiten

Zomerthuisblijfklooiboek
Vanaf vrijdag 29 juni is het grote zomerthuisblijfklooiboek verkrijgbaar!
Het grote zomerthuisblijfklooiboek is een vakantieboek voor kinderen en ouders die na al het binnen schermkijken wel even toe zijn aan ontspanning en lekkere avonturen. Het boek is een klooiboek: geen opdrachten, veel ideeën. Er staan verschillende activiteiten in die je (meestal) met heel gewone spullen kunt doen. Kinderen zijn even weg van het scherm en leren op een speelse manier allerlei gereedschappen en technieken kennen.