Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 10

29-05-2020

Kalender

12 juni Studiedag onderwijs (onder voorbehoud): Opvang en BSO geopend​
29 juni Nationale modderdag

Woordje van Jerney

Het moment dat we weer volledig open mogen komt dichterbij. Volgende week weten wij dat definitief, maar wij zijn al volop bezig met het aanscherpen van onze richtlijnen. Met name de protocollen en informatie van PO Raad en BMK geven ons voldoende input om de juiste maatregelen te kunnen nemen voor het Kindcentrum. Begin van de week zullen we de maatregelen die vanaf 8 juni gelden met u delen via de app van Social Schools. 

We hebben de afgelopen weken als intensief ervaren, met name het organiseren van de noodopvang door onderwijs en opvang en de combinatie van het live aanbod op de pleinen en het vormgeven van het thuisonderwijs. Ik hoor van ouders dat het ook thuis enerverend is geweest om zowel het thuiswerken als het thuisonderwijs goed uit te voeren. Het voelt alsof we met elkaar 24/7 aan staan. 

Doordat we, naar alle waarschijnlijkheid, 8 juni de deuren voor de kinderen volledig mogen openen, krijgen we ook weer wat meer ruimte om verder te kijken. We willen met onze kinderen het schooljaar fijn afsluiten, vooral voor de kinderen van groep 8, en ook de start goed vormgeven met elkaar. Het team van de Hoven heeft elkaar niet meer volledig gezien sinds de sluiting. Onze overleggen en vergaderingen zijn of geannuleerd, of in kleine setting of via videobellen vormgegeven. Wij hebben sterk de behoefte om als team weer verder bouwen. We hebben het contact met onze collega's, net als met de kinderen, erg gemist. 
We hopen dat we langzaamaan verder stapjes kunnen zetten om zo soepel mogelijk door de coronacrisis te komen en te kijken naar de toekomst. Wij kijken er in ieder geval weer naar uit om ook onze ouders in het KC te mogen begroeten....al zullen we nog even geduld moeten hebben. 

Ik wens iedereen een fijn Pinksterweekend toe!

Nieuw collega opvang

Hallo! Mijn naam is Lotte van Leuken, ik ben 22 jaar oud en woon in Lithoijen samen met mijn ouders en zus. Ik heb vanaf augustus stage gelopen bij Kindcentrum de Hoven, dus sommige van jullie zullen me al kennen. Ik heb mijn diploma behaald en ga vanaf aanstaande maandag 25 mei ’20 werken binnen Kindcentrum de Hoven. Ik heb super veel zin om aan de slag te gaan als pedagogisch medewerker. Ik vind de Hoven een fijne en sfeervolle locatie waar ik me heel erg thuis voel. Werken met kinderen is mijn passie en dit doe ik altijd graag met veel plezier. Mijn hobby’s zijn skeeleren, steps, reizen, creatief bezig zijn en leuke dingen doen met familie en vrienden. Tot snel!
 

 

 

Cito-toetsen

Na intern overleg hebben wij besloten om de Cito-toetsen af te gaan nemen in september. We denken dat dit het meest reële beeld geeft en het scheelt enorm veel (nu kostbaar geworden) lestijd.
Dit zal vanaf de 5e schoolweek ingepland worden, zodat kinderen (hopelijk) alweer goed in het schoolritme zitten na de zomervakantie.

Werkgroep gezond

Deze week hebben wij de plaquette vignet Gezonde School gekregen. De plaquette hangt bij de hoofdingang. Om de naam 'Gezonde School' te krijgen worden wij op verschillende thema's getoetst.
Het themacertificaat welbevinden hebben we inmiddels behaald.  We zijn enthousiast verder gegaan met het themacertificaat bewegen en sport. Deze hebben we afgelopen week ingevuld en aangevraagd. 

Watertappunt

Sinds kort hebben wij op het speelplein een watertappunt! Kinderen kunnen hier hun bidon of beker onder zetten en zelf water tappen. Het watertappunt is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van 'mijn gezonde school'.

Lekker anders dag

Als het allemaal meezit, mogen onze leerlingen weer tegelijkertijd naar school op 8 juni. Dit moment willen wij daarom aangrijpen om ook weer "Lekker Anders" naar school te komen. We nodigen iedereen uit om op een zo originele manier naar school te komen. Iedereen die zich ingeschreven heeft voor Lekker Anders Dag weet al precies hoe dat gaat! De bedoeling is dat je lopend, met de fiets, step, skelter, op je skeelers of skatebord naar school komt. Kan de auto niet thuis blijven? Parkeer hem dan een stukje verderop en kom het laatste stukje naar school alsnog lopend, hinkelend, op een skippybal of met een springtouw!

Op deze manier maken we het naar school gaan niet alleen extra gezellig, doordat we meer tijd voor elkaar nemen, maar zorgen we meteen voor minder drukte rondom school. Daar wordt iedereen blij van!

We vragen u om niet alleen deze dag zonder auto te komen, maar zo vaak mogelijk lopend of met de fiets uw kinderen te brengen/halen. Komt u toch met de auto? Parkeer dan uw auto op de grote parkeerplaats aan de achterzijde en niet op de smalle parkeerstroken. Zo blijft de ruimte naast de stoep vrij om afscheid te kunnen nemen én de anderhalve meter afstand aan te houden onderling.

Lekker Anders Dag, het project dat prettig verkeer stimuleert, is nu genomineerd voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2020. Die prijs valt eens in de twee jaar te winnen en is in het leven geroepen door onder andere het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB. Alle kinderen en (groot)ouders die al meedoen, en dat zijn er al meer dan 4000 (!), verdeeld over steeds meer scholen en steden, mogen trots zijn op die waardering van hun inzet. Sterker nog: wij mogen nog een paar dagen allemaal onze stem uitbrengen, zodat we met Lekker Anders Dag die Nationale Prijs ook echt in de wacht slepen. Stem hier voor 1 juni en maak meteen kans op ‘n lekker anders dagje naar Burgers’ Zoo met het gezin!

Dat af en toe je eigen Lekker Anders Dag inbouwen zo’n goed idee is, dat wisten we op onze school natuurlijk al langer. Want ook in een groot onderzoek onder ouders en kinderen in alle deelnemende steden, lieten zij al weten dat ze ‘minder stress in de ochtend’ en ‘meer tijd voor elkaar’ hebben, op dagen dat ze kiezen voor (een kleine) verandering in hun dagelijkse tocht naar school.

Net als de deelnemers denkt de Jury van de Prijs namelijk dat Lekker Anders Dag flink kan bijdragen aan het terugdringen van de hectiek rond scholen, gewoon door zelf af en toe een andere keus te maken en zo het goede voorbeeld te geven. Stemmen voor onze eigen kandidaat Lekker Anders Dag is kan via www.lekkerandersdag.nl. Daar kun je ook je gegevens achterlaten om kans te maken op een dagje uit naar Burgers’ Zoo voor het hele gezin.

Externen

GGD informatie

De eikenprocessierups heeft brandharen waar mens en dier gezondheidsklachten van kunnen krijgen. Vooral in eikenbomen zitten de rupsen. Vanaf half april tot begin mei komen er rupsen uit de eitjes. De rupsen vervellen. Na drie keer vervellen krijgt de rups brandharen. De behaarde rupsen komen in groepjes samen. Deze groepen vormen grote nesten op de stam en zijtakken van de eikenboom. Wilt u meer over, voor of tegen de eikenprocessierups weten, kijk dan op www.rupsen.info.