Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 9

17-04-2020

Kalender

20 april t/m 1 mei Meivakantie
27 april Koningsdag, gehele KC gesloten
4 mei studiedag, gehele KC gesloten
5 mei Koningsdag, gehele KC gesloten
21 mei Hemelvaartsdag, gehele KC gesloten
22 mei Dag na Hemelvaart, onderwijs gesloten

Woordje van Jerney

Beste ouders, 

Het bericht van Bettine heeft mij meer doen beseffen hoe dankbaar we mogen zijn dat we in goede gezondheid naar buiten mogen (alleen als het nodig is). Bettine heeft veel voor het Kindcentrum betekent en dit dappere besluit komt wel even binnen. Al is het na bijna 3 jaar wel begrijpelijk dat de focus meer gelegd wordt op het behandeltraject en het beter worden. Van verschillende ouders heb ik de vraag gekregen of ze een berichtje aan Bettine kunnen sturen. Dat kan natuurlijk en dat zal ze heel erg waarderen. Dus mocht u een kaartje aan Bettine willen sturen, dan kunt u de gefrankeerde afgeven op het Kindcentrum. Wij zorgen ervoor dat het naar Bettine gestuurd wordt.

Het naleven van de richtlijnen van het RIVM zorgt er hopelijk voor dat we binnenkort weer wat meer bewegingsruimte krijgen. We zullen even het persbericht van Rutte, op dinsdag 21 april, moeten afwachten. Zo ook wat dat dan betekent voor het Kindcentrum. 

Voor in de meivakantie (van 20 april t/tm 28 april) is het als volgt geregeld:

*Onderwijs is in de meivakantie gesloten en dat betekent dat de medewerkers van onderwijs vakantie hebben. De kinderen ontvangen vandaag een bingokaart met opdrachten en activiteiten die in de vakantie gedaan mogen worden. Deze zijn uiteraard niet verplicht. U kunt van de leerkrachten pas vanaf 4 mei een reactie of een bericht via Social Schools verwachten.

*De noodopvang wordt aangeboden voor de kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen en kwetsbare kinderen. Daarvoor zult u, uiterlijk één werkdag van te voren, een aanvraag vóór 13.00 uur moeten indienen via info@onskindbureau.nl. Momenteel kunnen we alleen toezeggingen doen tot en met 28 april. Aan de hand van de aantal aanmeldingen kunnen we de juiste hoeveelheid mensen inplannen en zorgen voor een goede bezetting. De noodopvang is gesloten op 27 april.

Houdt u de berichtgeving via de app van Social Schools of via het ouderportaal in Flexkids goed in de gaten. 

Ik wens jullie een fijne en zonnige meivakantie toe!

Met vriendelijke groet, Jerney

Onze school is gezond!

Onze school heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Wij zijn trots op dit behaalde resultaat!

Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én hebben we aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit vinden wij belangrijk, omdat het allemaal bijdraagt aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Onze school heeft bovendien speciale aandacht voor het themacertificaat welbevinden. Hiervoor zetten we o.a. de volgende activiteiten in; Loe en Loes, leerteam SEO kindvolgsysteem ZIEN (onderwijs) en Ziko (opvang) en is welbevinden een van onze pijlers die tijdens onze studiedagen aan bod komt.

Op korte termijn vragen wij ook het themacertificaat sport en beweging aan, we houden u op de hoogte!

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Speelplein

Aan de poort van ons speelplein hangt sinds kort een bord met onze huisregels. Het speelplein is voor buurtgenoten toegankelijk buiten onze openingstijden. We hebben af en toe overlast van jongeren en hopen met de huisregels de overlast wat in te dammen. We hopen dat veel kinderen uit de buurt met plezier op ons speelplein komen spelen.

Externen

Lekker blijven (voor-)lezen!

Ook thuis is het belangrijk en fijn om kindjes te blijven (voor-)lezen. Maar hoe kun je dit thuis doen? Het toverwoord is afwisseling! Houd het leuk door te variëren in soorten boeken en verschillende manieren. Hieronder lees je een aantal praktische tips.

Fijne leesplek

Creëer een speciaal leesmoment op een fijne plek in of om het huis. Plof lekker samen op de bank. Of sjouw alle kussens en dekens naar een knusse leesplek, bijvoorbeeld onder de eettafel.

Daag je kinderen uit om een mooie leesplek te bouwen. In een eigen ‘hut’ lees je natuurlijk veel beter!

Lees op verschillende manieren

Luisterbieb / E-Books

De bibliotheken zijn gesloten. Gelukkig is er een online bibliotheek beschikbaar. De luisterbieb bevat vele titels (ook voor peuters) om lekker naar te kunnen luisteren. Voor zowel leden als niet-leden van de bibliotheek zijn er boeken te beluisteren. Er zijn nu tijdelijk gratis extra titels voor iedereen beschikbaar. Download de app op je telefoon of tablet, registreer en luisteren maar!

In de online bibliotheek vind je ook vele E-Books. Om deze te kunnen lezen, moet je een bibliotheekpas hebben bij één van onze vestigingen. Log in en lezen maar! https://www.onlinebibliotheek.nl/

Voorleeshoek

Voor kinderen van 0-10 jaar bestaat er de Voorleeshoek. De Voorleeshoek is een website waarbij verschillende boeken worden voorgelezen. De website staat vol met voorleesfilmpjes. Naast het voorlezen zie je prenten uit het boek en hoor je een fragmentje uit een klassiek muziekstuk. Lezen en muziek worden dus gecombineerd.

Omdat de scholen zijn gesloten, is de Voorleeshoek nu gratis via: www.devoorleeshoek.nl/scholendicht

Normaal is de Voorleeshoek alleen gratis wanneer je lid bent van de bibliotheek.

Digitale prentenboeken

Mijn persoonlijke favoriet: op wepboek.nl vind je een aantal goede digitale prentenboeken voor 0-6 jaar. Wil je iets meer dan alleen kijken? Dat kan! Je vindt er ook een handleiding hoe je over het boek kunt praten en wat je met het boek kunt doen. www.wepboek.nl

Over het Corona-virus

Dat het vreemde tijden zijn, ontgaat zelfs de allerkleinsten niet. Hoe leg je dreumesen en peuters uit wat er aan de hand is? Een klein steuntje in de rug geeft dit verhaaltje over Nijntje en het Coronavirus: https://www.opgroeieninvlaardingen.nl/a-228/nijntje-en-het-coronavirus

Heel veel leesplezier gewenst!

Hartelijke groeten, Aukje Frederiks (leesconsulent Babel)

actief-de-week-door-met-en-zonder-media.pdf

Toelichting--bij-Actief-de-week-door-met-en-zonder-media.pdf

Maak je eigen museum

Het @hetnoordbrabantsmuseum is dicht en iedereen zit thuis. Maak jij met ons in 30 dagen je eigen museum?
Om ook de kinderen in deze tijd te vermaken hebben we een idee bedacht om hen in 30 dagen hun eigen museum te laten bouwen!

Vanaf 14 april iedere doordeweekse dag 30 dagen lang een nieuwe creatieve opdracht voor kinderen vanaf 4 jaar.

Bekijk ook even dit leuke filmpje.

Onderzoek "Opvoeden tijdens de Corona-uitbraak"

Voor een onderzoek van de Universiteit van Tilburg zijn wij op zoek naar vaders en moeders met kinderen tussen de 1 en 10 jaar die interesse hebben om al hun ervaringen, zowel positieve als negatieve, rondom de COVID-19 uitbraak met ons te delen. Door al uw ervaringen, gevoelens, zorgen, maar ook tips te delen hopen wij meer inzicht in wat vaders, moeders en hun kinderen nodig hebben in deze lastige tijd!

De vragenlijst duurt 20-30 minuten en kunt u starten via deze link: https://tilburgss.co1.qualtrics.com/jfe/form/SV_bdOXfQzo6mh0ETz ‚Äč

Wie kan er allemaal meedoen?

  • Moeders met kinderen tussen de 1 t/m10 jaar
  • Vaders met kinderen tussen de 1 t/m10 jaar

Kent u iemand in uw omgeving? We zouden het dan enorm waarderen als u deze vragenlijst kunt doorsturen!

Hartelijk dank namens het onderzoeksteam,

Dr. Madelon Hendricx-Riem

Dr. Pietro de Carli

Dr. Jing Guo