Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 6

31-01-2020

Kalender

5 februari Studiedag onderwijs: onderwijs gesloten
6 februari Informatie-ochtend nieuwe ouders
7 februari Portfolio mee groep 1, 3 t/m 8
10 t/m 20 februari Ontwikkelgesprekken groep 1, 3 t/m 7 
17 t/m 20 februari Adviesgesprekken groep 8
21 februari Carnavalsviering: onderwijs om 12.00 u uit
24 februari t/m 28 februari  Carnavalsvakantie

Woordje van Jerney

Beste ouders, het zal u niet verbazen als ik u vertel dat ook bij ons aan de keukentafel regelmatig gesprekken gevoerd zijn over het onderwijs en de verschillende oproepen vanuit de vakbonden om te gaan staken. Het gesprek gaat met name over het schrijnende lerarentekort en dus de kwaliteit van ons onderwijs dat al jaren voorzien was en waarvoor geen structurele middelen zijn ingezet om dit te voorkomen. 
Wederom sluiten we de onderwijspleinen. Het onderwijsteam van Kindcentrum de Hoven vindt het noodzakelijk om op deze wijze de ernst van de zaak kenbaar te maken. 
We begrijpen goed dat staken een ingrijpend instrument is en dat we veel vragen van onze ouders. We krijgen gelukkig veel support van onze ouders en daarvoor wil ik u bedanken! 

Enkele onderwijscollega's gaan vrijdag 31 januari een protestmars lopen rond 8.30 uur, vanaf het Centraal Station van 's-Hertogenbosch richting de Parade. Ook kinderen en ouders zijn welkom om mee te lopen met deze mars. U kunt zich voor deze protestmars aanmelden via facebook.com/events/s/protestmars-lerarenstaking/571350460386220/?ti=as

We voelen ons in ieder geval al gesteund dat we gezamenlijk staan voor goed onderwijs voor nu en in de toekomst!

Met vriendelijke groet, 

Jerney Rengelink

Intern Begeleider 0 - 8 jaar

Per 01-02-2020 is een nieuwe Intern Begeleider aangesteld, Marja Prinsen. Marja zal op dinsdag, donderdag en vrijdag aanwezig zijn op het kindcentrum. Alle lopende zaken worden door Michelle zo volledig mogelijk overgedragen aan Marja. 

Marja stelt zich graag aan u voor:

Mijn naam is Marja Prinsen. Samen met mijn man Stijn en onze kinderen Sam (2,5 jaar) en Roos (3,5 maanden) wonen we in het gezellige Den Bosch.
Na verschillende  banen als leerkracht, remedial teacher en gedragsspecialist in zowel het regulier als het speciaal onderwijs, ben ik bij ATO terecht gekomen. 
Na een invalperiode op De Caleidoscoop in Empel, kreeg ik de kans om 1 dag in de week als Intern Begeleider te starten op basisschool Het Rondeel. Dit is me zo goed bevallen, dat ik heel graag meer dagen in de week als Intern Begeleider aan de slag wilde gaan. Ik ben dan ook heel blij dat ik met ingang van 1 februari binnen jullie mooie Kindcentrum mag starten als Intern Begeleider 0 tot 8 jaar. Ik heb er ontzettend veel zin in! Loop gerust eens binnen om kennis te maken.

Kindcentrum de Hoven 10 jaar

Dit schooljaar 2019/2020 bestaat ons kindcentrum 10 jaar!

De komende periode willen wij dit graag met elkaar vieren. We kijken terug op 10 jaar van groei, betrokkenheid, ontwikkeling, creativiteit, samenwerking en veel leerzame en plezierige momenten. De komende maanden worden verschillende activiteiten georganiseerd voor:
De kinderen 
Vanaf februari zal er maandelijks op één of meerdere pleinen iets georganiseerd worden wat in het teken staat van ons 10-jarig bestaan.
In de bijlage vindt u het schema met de invulling hoe ieder plein dit feestje gaat vieren. 
Ieder plein zal u via de app op de hoogte houden over het feestje wat zij gaan vieren.
De leerlingenraad maakt een filmpje over de afgelopen 10 jaar. Dit wordt binnenkort met u gedeeld via de social- schoolsapp.
De ouders
Tijdens ons jaarlijkse zomerfeest op vrijdag 3 juli 2020 worden er extra activiteiten georganiseerd om daarmee aandacht te besteden aan ons 10- jarig jubileum. Wat dit precies inhoudt, blijft nog even een verrassing.
De medewerkers
Op maandag 4 mei hebben wij een gezamenlijke studiedag en ons jaarlijkse teamuitje gepland. Ook dit zal in het teken staan van het 10 jarig bestaan omdat we trots zijn op onze medewerkers die dit alles al 10 jaar met ons mogelijk maken.

We kijken uit naar deze feestelijke periode!

Telefonische bereikbaarheid

Van enkele ouders krijgen wij terug dat we telefonisch niet altijd goed te bereiken zijn. Vaak wordt het centrale nummer gebeld. Deze is tot 16.00u bemand en wordt daarna doorgeschakeld. Mocht u contact willen opnemen met de dagopvang of de BSO dan kunt u het best na 16.00 uur het groepsnummer gebruiken. Hieronder een overzicht van de verschillende telefoonnummers:
Centrale nummer onderwijs/ administratie       073-8511120
Directie                                                              073-8511132
Management onderwijs/ opvang                         073-8511140
Babygroepen Duizendpoten/ Rupsen                  073-8511141
Babygroepen Lieveheersbeestjes/ Bijen              073-8511142
Peutergroepen Vlinders/ Libellen                         073-8511143
Peutergroepen Krekels/ Vuurvliegjes                   073-8511144
BSO beneden                                                            073-8511145
BSO Boven                                                                 073-8511130

De nummers die voor u van toepassing zijn, kunt u het beste direct opslaan in uw telefoon. 

Verkeer

Werkgroep verkeer is onlangs samen gekomen, ook verkeersouder Marno was hierbij aanwezig. De werkgroep is bezig om een planning te maken van verkeersactiviteiten die in de verschillende leerjaren zullen worden aangeboden. Tevens zal er een nieuwe fietsroute opgezet worden voor het praktisch verkeersexamen voor groep 7.
In februari zullen wij een bijeenkomst bijwonen met enkele Bossche Basisscholen en de gemeente 's-Hertogenbosch. We evalueren de kick off van de Lekker Anders Dag en worden op de hoogte gebracht van nieuwe activiteiten omtrent Lekker Anders Dag voor ons kindcentrum. We houden u op de hoogte!

Verkeer 0-4
De afgelopen weken hebben we bij de opvang het thema ‘jongleren in het verkeer’ gehad. We hebben de kinderen mee genomen in allerlei ervaringen in het verkeer. We hebben buiten gefietst met stoplichten en gepraat over het verkeer. Ook hebben we de kleuren van het stoplicht gemaakt en andere mooie knutselwerkjes zoals auto's versieren. In de gymzaal hebben we met gele hesjes gespeeld als echte politie agenten en hebben we een grote autobaan op de grond gelegd en daarmee gespeeld. 
Op de groepen liggen folders voor ouders die meer willen weten over vaardigheden van kinderen van 0 tot 12 jaar in het verkeer. 
Verkeer leer je in de praktijk. Door actief deel te nemen aan het verkeer leert een kind veel meer dan dat het passief op de achterbank van de auto zit.  Veilig deelnemen aan het verkeer en het correct toepassen van verkeersregels is moeilijk voor kinderen en vergt veel oefening. In de folders staan hierover nog handige tips. 
In social schools staan foto's van onze leuke verkeersavonturen. 

Carnaval

Carnaval staat weer voor de deur. Binnenkort zal de verkiezing voor de Raod van Elluf en natuurlijk een Prins en Prinses zijn.

Dit jaar ziet de Carnavalsviering op 21 februari er iets anders uit. Zo zal er dit jaar geen optocht zijn, maar kunnen de kinderen meedoen aan optredens waarmee een prijs te verdienen is. Meer informatie hierover wordt in de groepen aan de kinderen uitgelegd, maar het beloofd een groot feest te worden!

Omdat het thema van Zandhoazendurp: Al 55 joare gelukkig mi mekare (Al 55 jaar gelukkig met elkaar) super goed past bij het 10 jarig bestaan van De Hoven passen we het een beetje aan en viert de Hoven dit jaar carnaval onder het motto:
Al 10 joare gelukkig mi mekare.

Om er voor alle kinderen een gezellige ochtend van te maken zijn we nog op zoek naar ouders die willen helpen :

1. School versieren, donderdag avond 13 februari
2. Hulp ouders tijdens de viering 21 februari, vooral voor de groepen 1 /2 (o.a. begeleiden spelletjes)
3. Opruimen van alle versieringen en versiersels, 21 februari vanaf 12.00 uur.
Aanmelden voor hulp graag via het e-mail adres: werkgroep.acdehoven@outlook.com

Feestelijke groet!
ActiviteitenCommissie

Externen

Dansmethode BOYS INC., speciaal voor jongens.
Vanuit Dans & Balletstudio Geraldine bieden wij een dansmethode aan voor jongens vanaf 7 jaar oud. 
We werken in de Boys Inc. lessen met een methode speciaal ontwikkeld voor jongens waarbij onderzoek is gedaan naar hoe jongens leren en graag les krijgen. De Boys Inc. lessen zijn energieke danslessen in combinatie met tricks. 
Meer informatie.

SJV
Wachten duurt altijd te lang, toch? Samen met de Stichting Vrienden van Rosmalens Carnaval organiseert SJV daarom De Kinderfeesten, de meest gezellige opwarmer voor Carnaval!

Carnaval 2020 staat weer voor de deur, en zo ook SJV’s jaarlijkse Rommelpot!We vieren carnaval bij SJV tijdens 3 feestavonden waar kinderen uit groep 5 t/m 8 welkom zijn! Onze eigen DJ’s zorgen voor de leukste nummers, en natuurlijk kun je je eigen favoriete nummer bij ze aanvragen. Samen maken we er de allerleukste carnaval ooit van!