Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 5

20-12-2019

Kalender

23 december t/m 3 januari kerstvakantie onderwijs
6 januari Nieuwjaarsreceptie 8.30u-9.00u
13 t/m 31 januari CITO onderwijs
17 januari korfbal toernooi groep 8
29 januari ouderbijeenkomst JONG-leren in het verkeer

Woordje van Jerney 

De Hoven bestaat 10 jaar...en dat gaan we vieren!
Kindcentrum de Hoven is begonnen in schooljaar 2008-2009 met een kleine 50 kinderen en is uitgegroeid tot een kindcentrum van 450 kinderen in onderwijs en ongeveer 100 kinderen bij de dagopvang. 
Wat hebben we veel meegemaakt de afgelopen 10 jaar. We zijn gestart in barakken en mochten in maart 2012 verhuizen naar de mooie, nieuwe en vooral ruime locatie op de Allegroweg. De foto van dit bijzondere moment hangt bij de entree in de gang. 
In 2014 is een nieuwe directeur aangesteld en heeft zij met het team de visie verder uitgewerkt. Dat houdt in dat we op het kindcentrum werken volgens de principes van Ervaringsgericht Onderwijs. Zowel op de opvang als in onderwijs zien we welbevinden en betrokkenheid als voorwaarden voor de ontwikkeling van kinderen. Binnen onze opvang leggen we de nadruk op het nabootsen van een veilige en vertrouwde thuisomgeving. In het onderwijs werken we met vakspecialisten en korte effectieve instructies, waardoor kinderen op verschillende niveaus aanbod krijgen en waarbij er ruimte is voor eigen keuzes en initiatief. Hierdoor worden kinderen aangezet tot leren en blijven ze betrokken. 
We kijken terug op 10 dynamische, rijke en leerzame jaren. Waarin wij samen met de kinderen en ouders iets bijzonders hebben opgebouwd. Dat willen we met jullie vieren! De komende maanden worden de kinderen per plein in het zonnetje gezet en mogen ze zelf een activiteit bedenken om het jaar nog feestelijker te maken. Wij zullen jullie via de nieuwsbrief en de app op de hoogte houden van deze bijzondere activiteiten. Het is nu eerst tijd voor andere feestelijkheden zoals de kerst en natuurlijk oud&nieuw. 

Ik wens jullie, namens het team van Kindcentrum de Hoven, hele fijne feestdagen en een bijzonder mooi 2020 toe!

Openingstijden opvang/ BSO in de kerstvakantie

Op kerstavond op 24 december en oudjaarsdag op 31 december sluit de opvang van het kindcentrum om 17.00u.

Informatie-ochtend nieuwe ouders

Op 30 januari staat er een informatie-ochtend voor nieuwe ouders gepland. Deze komt te vervallen, omdat er een staking aangekondigd is. De informatie-ochtend zal nu plaatsvinden op donderdag 6 februari van 08.30 uur tot 10.15 uur.

Verkeer

BVL

Wij zijn heel blij jullie te kunnen melden dat wij het BrabantVerkeersveiligheidsLabel officieel hebben behaald. In het nieuwe jaar zal het label aan ons uitgereikt gaan worden.

Project JONGLeren in het verkeer

Het project JONGLeren in het verkeer start na de kerstvakantie bij de dagopvang.
Op woensdag 29 januari een ouderbijeenkomst van 8.30u tot 10.00u.  n.a.v. het project JONG- leren in het verkeer.
Deze bijeenkomst is op KC de Hoven en wordt verzorgd door Edux.

JONGLeren in het verkeer is een educatief programma voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar én hun (professionele) opvoeders.
Baby’s, peuters en kleuters pikken ongemerkt al veel op over verkeersregels en -gedrag. Het is belangrijk dat wij dit stimuleren.
De kern van dit programma bestaat uit verkeersthemaweken (tussen de 3 en 6 weken) voor de kinderen en een informatiebijeenkomst voor de opvoeders. Organisaties (kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en basisscholen) krijgen een instructie en een goed gevulde themakist.

Bedankt!

Wat hebben de kinderen genoten van het sinterklaasfeest! En ook de kerst activiteiten waren een groot succes.
Bedankt groepsouders, hulp-ouders, werkgroep Sint, werkgroep kerst en de activiteitencommissie voor al jullie inspanningen!

Het opgehaalde bedrag voor Serious request is boven de €2300 uitgekomen. Wat een mooi bedrag!

Externen

Oliebollenbingo

Ook dit jaar organiseert SJV voor jullie de leuke OLIEBOLLENBINGO! op vrijdag 27 december in De Kentering aan de Dorpsstraat 54 in Rosmalen.

Proefles PANASJ kinderhockey?

Na de kerst start het nieuwe trainingsblok en er zijn weer plekjes vrij. PANASJ is een hockey speelconcept voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Bij PANASJ verbeteren kinderen hun motoriek, hockeytechniek en coördinatie. De lessen zijn op vrijdagmiddag en zaterdagochtend in de gymzaal van KC de Hoven.

Nieuwsgierig? Meld je aan voor een gratis proefles!

Voor het ouder-kind hockey van 3 tot 5 jaar: proefles op zaterdagochtend 11 januari van 8.45 tot 9.30 uur.
Voor kinderen van 5 tot 7 jaar: proefles op zaterdagochtend 11 januari van 11.30 tot 12.30 uur.
Voor kinderen van 7 en ouder: proefles op vrijdagmiddag 10 januari van 16.30 tot 17.30 uur.
Stuur een mail (denbosch@panasj.nl) en leuk dan zie ik je binnenkort in de zaal!
Sportieve groet,
Jolanda Hendriks Hockeyschool PANASJ Den Bosch e.o. | denbosch.panasj.nl | denbosch@panasj.nl | 06-2097290