Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 1

30-08-2019

Kalender

2 september Kick-off Lekker Anders Dag
9 september Informatieavond Kindcentrum
11 september Informatieochtend nieuwe ouders
20 september Athletic Champs groep 4
27 september Studiedag, gehele KC gesloten

Woordje van directie

Beste ouders, de kop is eraf. Na een rustige zomervakantie op onze baby- en peutergroepen en de BSO is er weer veel bedrijvigheid is ons kindcentrum. De pleinen zijn rijk ingericht en zullen de komende periode verder met de kinderen nog aangekleed en ingevuld worden. Wij zijn ook bezig met onze algemene ruimtes om daar wat meer plekken te creëren voor overleg of pauzemomenten. Ook het dakterras waar onze baby's verblijven is helemaal vernieuwd. In het najaar zal het groen gepland worden. 

Maandag 9 september hopen wij u te treffen tijdens onze informatieavond. We starten om 19.30 uur in de gymzaal. Vanuit daar mag u in twee rondes de pleinen bezoeken en zullen de medewerkers u voorzien van de belangrijkste informatie. Komende week nemen de kinderen de uitnodiging mee naar huis. We hopen u dan te zien!

Nieuwe indeling nieuwsbrief

Om u zo min mogelijk van dubbele informatie te voorzien hebben we er voor gekozen de input vanuit de speel -en leerpleinen niet meer via de nieuwsbrief te delen. Informatie vanuit de pleinen zal voortaan alleen via de social schoolsapp worden gecommuniceerd. De belangrijkste informatie wordt zoveel mogelijk op maandag gedeeld. In de nieuwsbrief leest u de algemene informatie m.b.t. het Kindcentrum.

Trakteren

We hebben, na het afgelopen pilotjaar, besloten dat trakteren een onderdeel blijft van het vieren van de verjaardag van de kinderen. Dit is uit de enquête die door ouders, kinderen en medewerkers hebben ingevuld naar voren gekomen. Wij hebben de overtuiging dat gezonde voeding bijdraagt aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Wij vragen u dan ook om gezonde en verantwoorde producten mee te geven. Wij begrijpen dat iedereen een andere invulling kan geven aan 'gezond' en 'verantwoord' vandaar dat wij hierover richtlijnen hanteren vanuit ons voedingsbeleid. Het voedingsbeleid van het kindcentrum is gebaseerd op de schijf van vijf van het voedingscentrum (www.voedingscentrum.nl).  

Omdat onze kinderen al snel 30 traktaties in een jaar aangeboden krijgen, vragen wij u de traktatie klein te houden en niet te calorierijk. Denk aan groente of fruit in een leuk jasje of producten zoals een doosje rozijnen, een handje naturel popcorn, een soepstengel of mini eierkoek. Snoep, chips of (gevulde) koeken worden niet geaccepteerd. De medewerker op het plein hanteert deze richtlijnen en kan u verder helpen mocht u twijfelen over de traktatie. Voor traktatie-ideeën adviseren wij de traktaties op de website www.voedingscentrum.nl/trakteren en de traktaties met fruit en/of groente van de website www.gezondtrakteren.nl. Wij zullen u op de hoogte houden van ons voedingsbeleid. Mocht u interesse hebben in een informatieavond over gezonde voeding laat het ons weten via directie@kcdehoven.nl. 

Afvalscheiding

In samenwerking met de afvalstoffendienst van de gemeente 's-Hertogenbosch starten wij vanaf deze week met het scheiden van papier, plastic, restafval en GFT. We hebben nieuwe mini-containers ontvangen wat het scheiden van afval duidelijker en makkelijker moet maken voor de kinderen. Nieuw is het scheiden van het GFT-afval. Op de pleinen zal extra aandacht geschonken worden aan het scheiden van het afval. Zo hopen we met de kinderen meer bewustwording te creëren en met het gehele kindcentrum een positieve bijdrage te kunnen leveren aan duurzaamheid en milieu. 

Schoonmaak

Vanaf maandag 2 september zal schoonmaakbedrijf Nederrijn starten met het schoonmaken van de onderwijs en BSO-pleinen en de centrale ruimtes. De baby- en peutergroepen zullen worden schoongemaakt door ons vertrouwde gezicht Gitta en een schoonmaakmedewerker van KC de Sprong. Door de wijziging van schoonmaakbedrijf zal er ook iets veranderen in de tijden dat de schoonmaak aanwezig zal zijn. We hopen natuurlijk dat ons Kindcentrum er spik en span uit zal blijven zien, maar mochten er aandachtspunten zijn, dan horen wij dat graag. U kunt hiervoor een mail sturen naar Mieke via miekevanvliet@kcdehoven.nl 

Rekenonderwijs

Dit schooljaar gaan de groepen 3 t/m 6 werken met een bronnenboek 'De wereld in getallen' voor rekenen, volgend schooljaar zullen ook de groepen 7 & 8 hierbij aansluiten. Door middel van observaties, evaluaties en besprekingen zijn wij tot dit besluit gekomen. We kunnen hierdoor nog beter onderwijs geven en zorg dragen voor een doorgaande lijn.
Mocht u hier vragen over hebben, dan kunt u deze altijd stellen aan de basisgroepsleerkracht van uw kind(eren).

Project 1 'Techniek'

Alle kinderen mogen meedoen met een wedstrijd om een parachute te maken. De parachute van ieder plein die het langst blijft zweven, mag meedoen met de finale op donderdag 3 oktober om 13.45 uur. Alle kinderen zullen zich dan verzamelen op het plein en de parachutes zullen vanaf het dak van de school naar beneden worden gelaten! U komt toch zeker ook?

Hulpouders gezocht voor ondersteuning van de fotograaf 

Dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 oktober komt de fotograaf naar ons Kindcentum. Wij zijn op zoek naar hulpouders die deze dagen kunnen helpen. Het gaat om de tijd tussen 8.30u en 16.30u. 
Taken:  Zorgen dat de kinderen op tijd klaar staan voor de fotograaf, uitleg geven aan de kinderen over de poses die ze mogen aannemen en eventueel nog even een neus poetsen voor de flits komt.
Wilt u helpen? Stuur een mailtje naar miekevanvliet@kcdehoven.nl met daarin de datum en de tijd dat u beschikbaar bent. Een gedeelte van de dag ondersteunen is ook mogelijk!

Lekker Anders Dag

Maandagochtend 2 september is de kick-off van onze Lekker Anders Dag!

Deze maandag viert onze school dat die speciale tocht, samen naar school, soms ook ‘lekker anders’ mag. Op het schoolplein hebben we dan een klein feestje, vlak voor de lessen beginnen (08.15u), met muziek, versiering, een leuke uitdaging voor iedereen en een gratis kopje koffie (of thee) van een echte barista! Dus doe mee en laat zien dat ook jullie die dag eens lekker anders naar school komen. Ouders en verzorgers waarvan de kinderen op de opvang zitten zijn ook van harte uitgenodigd.

Hoe anders? Iedereen mag het zelf zeggen. Als het voor jullie gezin maar ànders – en daarmee nog leuker!- voelt. Kijk ook op www.lekkerandersdag.nl voor tips en inspiratie hoe je jullie tocht naar school net iets anders maakt. Daar kun je je, als je wilt, ook nog opgeven voor de speciale Lekker Anders Dag Doos, gratis voor iedereen die eigenlijk wel vaker anders naar school wil komen. Want op elke Lekker Anders Dag is samen naar school gaan nóg leuker!

Groep 7 en 8 worden tussen 8.15u en 8.30u verwacht op de locatie van Campus aan de Lanen. Zij mogen ook Lekker Anders naar de Lunersingel komen maar nemen geen deel aan de festiviteiten aan de Allegroweg. 

Externen

Maak kennis met Rots en Water!

Op 18 en 30 september kunnen kinderen van 7-13 jaar kennismaken met deze succesvolle weerbaarheidsmethode.

Bij rots en water oefenen kinderen op een actieve - fysieke manier met sociale vaardigheden. Spel en fysieke oefening wisselen we af met korte momenten van reflectie. Omdat het een groepstraining is, leren de kinderen van de trainers én van elkaar.

Rots staat voor een zelfverzekerde lichaamshouding, voor jezelf opkomen, keuzes maken, omgaan met groepsdruk, zelfbeheersing en doorzetten.

Water staat voor contact maken met de ander, samenwerken, grenzen voelen en ontspannen.

De proeflessen en trainingen zijn in Den Bosch en Rosmalen. We werken met 2 leeftijdsgroepen: 7-9 en 10-13 jaar. De groepen worden altijd begeleid door 2 ervaren trainers, een man en een vrouw.

Ieder kind krijgt een werkmap, met veel foto’s. Ouders trainen 2 keer mee en krijgen iedere week een verslag over de mail van de training.

Meer weten of zelf ervaren of het iets voor je kind is? Kijk dan op www.steviginjeschoenen.nu

Het Weekend van het Varken

Op 14 en 15 september organiseren wij voor de 10e keer het Weekend van het Varken. Tijdens het Weekend van het Varken kunnen gezinnen een kijkje komen nemen in de stal.

Een leuk, actief en educatief uitje dat gratis toegankelijk is!

Het bezoekersaantal stijgt jaarlijks; in 2018 mochten we meer dan 8.000 bezoekers begroeten.

Wij vinden het belangrijk dat onze agrarische sector in contact blijft met iedereen. Daarom is het onze missie kinderen op een speelse wijze de boerderij te laten leren kennen.

We maken ze bewust van waar het eten op je bord vandaan komt.

Naast het verstrekken van informatie, organiseren we verschillende activiteiten voor jong  en oud.

We informeren je o.a. over de geboorte van de big tot de verzorging van een vleesvarken en laten zien wat de dieren te eten krijgen.

Maar er zijn ook spelactiviteiten zoals een maisdoolhof, strodoolhof, het knuffelen van biggen, huifkar, Belgisch trekpaard, bootcamp en nog veel meer…

Openingstijden: Zaterdag 14 september 10.00-18.00 uur.
Zondag 15 september 10.00-18.00 uur.
Locaties: Familie van den Berkmortel Houtsestraat 17 en 26 5492 TM Sint-Oedenrode

P: Houtsestraat 17 (via Hoogstraat)
www.facebook.com/puurbrabant

SJV Rosmalen

Elke maand is er een spetterende disco voor kinderen van groep 7 en 8. Kinderen kunnen er heerlijk dansen en samen zijn met hun klas- en leeftijdsgenootjes. Onze eigen DJ’s draaien de beste nummers! Wil je een bepaald nummer horen? Vraag hem aan bij de DJ!

De inschrijving voor het spetterende SJV-Discoseizoen vindt plaats van:

Maandag 26-08-2019 om 09.00 tot en met zondag 01-09-2019 om 21.00 Inschrijven kan via onze website (https://www.sjvrosmalen.nl/disco/)!

Er worden twee foto- en betaalmomenten georganiseerd. Hier wordt het pasje afgerekend (cash €3,-) en wordt de foto gemaakt die op het pasje zal worden gedrukt. Deze momenten vinden plaats op:

Woensdag 04-09-2019 van 19.00 - 21.00 & zondag 08-09-2019 van 12.00 - 14.00

in ons pand aan de Mimosastraat.

Tijdstip: Disco voor beide groepen: 19.30-22.00 uur (hulpen 19.00 uur aanwezig), in ons eigen pand aan de Mimosastraat.

Entree € 2,- per keer Consumptie € 0,50 en snoep/chips €0,50*

* We raden aan om niet meer dan € 5,00 (waarvan € 2,00 entree) mee te geven. Ook willen we verzoeken om de mobiele telefoons van kinderen zo veel mogelijk thuis te laten. SJV’ers beschikken over een mobiele telefoon waarmee gebeld kan worden wanneer nodig! Gerelateerde afbeelding

Hulpen voor disco gezocht! Wij zijn altijd op zoek naar ouders die willen helpen met de discoavonden. Om voor de kinderen een leuke en gezellige avond te kunnen organiseren, zoeken we hulpen die willen helpen bij de bar, het snoep, de ingang en in de hal. Kinderen moeten zich veilig voelen en daarom is ook toezicht nodig. Aanmelden kan ook via onze site onder de button Disco. We zien uit naar weer een gezellig discoseizoen