Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 9

24-05-2019

Kalender 

27 t/m 29 mei Cito
30 mei Hemelvaart gehele KC gesloten
31 mei Gehele KC gesloten
3 juni Studiedag gehele KC gesloten
3 t/m 7 juni Studieweek onderwijs (bso dinsdag t/m vrijdag geopend)
10 juni 2e pinksterdag gehele KC gesloten
12 juni Schoolreis 1/2
14 juni Portfolio 2 t/m 8
17 t/m 21 juni Ontwikkelgesprekken groep 2
19 juni Schoolreis 3 t/m 6
21 juni Baggerloop 5 t/m 8
28 juni Zomerfeest
28 juni Nieuwsbrief

Woordje van Jerney

Beste ouders, 

Het weer laat ons weten dat de zomer eraan komt. Dat betekent dat we richting het einde van dit schooljaar gaan en dit brengt altijd wijzigingen van het personeel met zich mee. Binnen onze stichting wordt aan medewerkers de mogelijkheid geboden om hun carrière een nieuwe impuls te geven door op een van onze andere ATO-scholen te gaan werken. Zo gaan Hans Schrover en Anna Grootenboer naar Kindcentrum de Sprong voor een nieuwe uitdaging. Hierdoor en door verschillende zwangerschappen ontstaan er nieuwe mogelijkheden op onze leerpleinen. We hebben drie sollicitatierondes achter de rug en verschillende kandidaten hebben meegelopen op onze leerpleinen. Wellicht hebt u hierover al wat via uw kind(eren) gehoord. We zijn blij u te kunnen mededelen dat we, ondanks het lerarentekort, voor al onze groepen vaste professionals hebben kunnen regelen. Voor de tijdelijke zwangerschapsverloven doen we op dit moment onze uiterste best om de vervanging voor het einde van het schooljaar rond te krijgen. 

Een andere nieuwe ontwikkeling is dat we binnen ons managementteam een aanpassing in de verantwoordelijkheden en taken hebben doorgevoerd (sinds het zwangerschapsverlof van Moniek, voorheen onze manager 6-13 jaar). We hebben ervoor gekozen om de taken te verdelen over een manager Opvang en manager Onderwijs. Hiermee hopen we meer efficiënt te kunnen werken in ieders veld van expertise en daarnaast ook te zorgen voor de integriteit binnen ons Kindcentrum. De manager Opvang en manager Onderwijs blijven nauw met elkaar samenwerken. 

Marleen Vos is vanaf augustus 2019 officieel onze nieuwe manager Onderwijs. Zij zal naast Margreet Deliën (manager Opvang) de verantwoordelijkheden en taken vervullen die voorheen onder andere door Moniek Schuurmans vervuld werden. Ook dit zal van invloed zijn op de formatie voor komend schooljaar.

Eind juni ontvangt u van ons, via de gebruikelijke envelop, de nieuwe groepssamenstellingen en de medewerkers die gekoppeld worden aan de verschillende leerpleinen. 

Voor nu wens ik iedereen een fijn en zonnig weekend. 

Woordje van Bettine

Beste ouders,

Wat hebben de kinderen vandaag fantastisch hun best gedaan bij de Mini Roparun! En wat gaaf dat we met elkaar zo’n opbrengt hebben voor Stichting Roparun. Het Roparunteam 4Them uit Vlijmen, waar onze gymleerkracht Rik Voet deel van uitmaakt, heeft de kinderen begeleid en samen met ouders flink aangemoedigd. Voor mij een bijzondere werkdag met een gouden rand! De Roparun wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt uit hun motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Dit maakt mij weer even bewust en dankbaar dat ik kanker heb mogen ‘overleven’. Rik Voet gaat de uitdaging aan om de Roparun (een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs (en Hamburg) naar Rotterdam) te lopen om geld op te halen voor mensen met kanker. Hij zal op zaterdag 8 juni naar Parijs afreizen om vervolgens in het pinksterweekend met zijn team 4Them de tocht naar Rotterdam te volbrengen. We kunnen hen steunen en doneren op de website van Roparun (www.roparun.nl) ovv het teamnummer 297 en zijn naam (Rik Voet). Ik wens Rik en zijn team veel succes bij deze prachtige prestatie!

Hartelijke groet, Bettine

Bereikbaarheid opvang- groepen

Voor al uw vragen over ruilingen of extra opvang- dagen of het afmelden van een dag, verder dan één week vooruit, kunt u mailen naar onderstaande mailadressen:
Baby’s : babys@kcdehoven.nl
Peuters: peuters@kcdehoven.nl
BSO : bso@kcdehoven.nl

Wanneer u uw kind af wil melden voor de volgende dag, dan vragen wij u om altijd even telefonisch contact op te nemen met de groep. Wanneer u structureel wijzigingen in het contract door wil geven, dan kunt u terecht bij onze collega’s van de klantendesk, via info@onskindbureau.nl of via het telnr. 073- 8511158.

Babytuin 

Wij zijn blij u te kunnen vertellen dat de babytuin op korte termijn wordt aangepast. Het bedrijf Vogels avontuurlijk spelen heeft een ontwerp gemaakt voor een natuurlijke tuin waarbij beleving en aanraking met de natuur voorop staan. Zo worden o.a. een watertoestel, belevenis pad, natuurlijke tunnel en een verkeersplein gerealiseerd. Daarbij worden er ook schaduwplekken gecreëerd.

In de bijlage van deze nieuwsbrief vindt u de plattegrond van de nieuwe babytuin.

Enquête

In de Social Schools app is vorige week een oproep geplaatst om een enquête in te vullen met betrekking tot het traktatiebeleid. Als u de enquête nog niet heeft ingevuld kunt u dat via deze link alsnog doen. De resultaten worden besproken met de medezeggenschapsraad en later met u gedeeld.

Zwemles

Kinderen vanaf 4,5 jaar kunnen ingeschreven worden voor zwemles (diploma A, B, C) na schooltijd voor op maandag en/of donderdag. De kinderen komen na schooltijd samen op de landingsplek voor zwemmen om wat fruit en iets lekker te eten en een beker water te drinken. Rond half drie vertrekken ze samen met een pedagogisch medewerker met de bus richting het zwembad in Rosmalen.
In de bus zitten ook de kinderen en hun pedagogisch medewerker van andere kindcentra van Ons Kindbureau. De zwemles is vanaf drie uur tot ongeveer tien voor vier. De laatste vijf minuten mogen de kinderen vrij spelen in het kleine badje. Na het omkleden vertrekt de bus weer rond kwart over vier richting de kindcentra. De kinderen zijn rond half vijf weer terug op De Hoven. Ze kunnen dan gelijk vanuit de bus opgehaald worden door ouders/verzorgers. Of als u BSO afneemt die dag gaan spelen op de BSO. 

Vanuit De Hoven gaat er een vaste pedagogisch medewerkster mee. Zij observeert de kinderen, doet overdrachten naar ouders en de pedagogische medewerkers van de BSO, bespreekt vorderingen en vragen van ouders met de zwemleerkrachten en ondersteunt de kinderen met omkleden, etc. 
Een aantal keer in het jaar is er kijkweek. Dan zijn familie en vrienden uitgenodigd om te komen kijken naar de vorderingen van hun kind. Er is dan ook de laatste 10 minuten van de les tijd om vragen met de zwemleerkrachten te bespreken. 

Interesse? Inschrijvingen gaan via www.onskindbureau.nl. 
Voor meer info mail jvdven@kcdgw.nl

Nieuws vanuit de babygroepen

Na de meivakantie zijn we begonnen met het thema: Op vakantie.
Helaas hebben we de zon nog niet heel veel voorbij zien komen maar we hebben binnen al volop vakantie gevierd. Op het luchtbed en in de band en natuurlijk overgooien en rollen met de strandbal. We hebben buiten geplakt met zand en binnen hebben we wereldbollen geverfd. Want we kunnen natuurlijk op vakantie over de hele wereld. 
Ook hebben we ijsjes geplakt. Hmm ijs! Dat woordje kent (bijna) iedereen wel.
De zon begint nu steeds meer te komen en we zijn ook weer meer buiten te vinden. Ingesmeerd met zonnebrand en als het warm genoeg is, zonder jas naar buiten! Wat heeft iedereen veel plezier met elkaar en wat fijn dat we zo met alle groepen samen kunnen spelen. 

Nieuws vanuit de BSO

BSO beneden

We zijn goed van start gegaan met het nieuwe thema: Op vakantie.

Er worden heerlijke ijsjes gemaakt en verkocht. Ook wordt er fijn gespeeld in de tent!

De activiteiten zijn weer op het thema afgestemd. Zo hebben we al ijsjes, een verrekijker en een boot gemaakt. Natuurlijk is er nog veel meer moois geknutseld. We hebben al geoefend met touwtje springen en er zijn weer een aantal gezelschapsspellen gespeeld! Er worden ook weer veel lekkere dingen gemaakt in de keuken, maar dat ruiken jullie meestal al als u het gebouw binnen komt lopen. We koken elke week een gerecht wat steeds passend is bij een ander land.

En met het heerlijke weer zijn we natuurlijk ook veel buiten!

Modderdag

Binnekort is het weer zo ver... op donderdag 27 juni is het weer modderdag bij de BSO!! Deze dag zal in het teken staan van verschillende activiteiten van modder, zand en water. Ben je deze dag op de BSO? Zorg dan dat je oude kleding aan hebt of mee brengt. Verdere info volgt nog op de app.

BSO boven

Voor de jongste groepen (Vogelspinnen en Schorpioenen), hebben we een cursus Panasj geregeld van 4 lessen. Hierin leerden de kinderen de grondbeginselen van de hockey, maar dan in een bijzondere vorm. Panasj is uitermate kindgericht: kleurrijke materialen, zachtere ballen, en natuurlijk wordt er op een kindvriendelijke manier de skills aangeleerd. Dit onder begeleiding van een heerlijk swingend muziekje, waardoor de kinderen meer ontspannen zijn en meer plezier beleven. Bedankt Jolanda voor de fijne lessen!

Voor de oudere kinderen (Kameleons en Hagedissen), haalden we Thymen Hart in huis. Een echte free run pro, die de beginselen van het free runnen met onze kinderen beoefenden. Het ging erom hoe je (als je van een gebouw valt) je je val kan breken door de ons nu bekende: ‘zijwaardse rol met driehoekje’ en hoe je kunt landen op kleine richeltjes en daarna wederom die belangrijke rol. Als klapstuk liepen de kinderen tegen de muur omhoog (natuurlijk met vangwerk van Tymen en ons), waarna ze een heuse salto achterover maakten. Succesbeleving voor elk kind! Bedankt Tymen voor deze super boost!

Natuurlijk hebben we de komende tijd nog veel meer leuke dingen op ons programma staan. Let op de berichten want straks komt ‘roll door de wijk er weer aan!!’

Nieuws vanuit de middenbouw

Leerplein 5-6

Opschoondag

Op woensdag 15 mei hebben we veel geleerd over ons milieu tijdens de opschoondag. We hebben onderzocht hoe lang het duurt voor ons afval door de natuur opgeruimd is. We hebben gezien dat het erg lang duurt of soms helemaal niet lukt om ons afval te verwerken. Ook hebben we in groepjes de wijk opgeruimd. Gewapend met grijpstokken en vuilniszakken zijn we door de wijk gegaan. Het resultaat was een container vol afval.

Project wonen

We zijn gestart met het project over wonen. In onze groep hebben we gekeken naar het dorp Rosmalen. Hoe ziet Rosmalen er uit, welke vormen van recreatie er zijn en wat is het verschil tussen een dorp en een stad.

LOE en LOES

We zijn bezig met het verdienen van parels met de verwachtingen. Voor groep groen en rood is dat nog 'We bespreken en verdelen de groepstaken zodat iedereen een taak heeft'. En voor groep oranje en geel is dat 'Ik kom na de bel snel op het verzamelpunt voor wisselmomenten'.

Schoolkoor en Bossche kinderparlement

Op 17 mei hebben de kinderen van het schoolkoor een optreden gegeven in de hal van Bureau Babel. De aanleiding was een culturele inspiratie-dag voor kinderen van diverse Bossche scholen. De dag was mede georganiseerd door enkele kinderen uit onze eigen kinderraad.

Nieuws vanuit de bovenbouw

LOE&LOES

De kinderen zijn een weddenschap aangegaan met de juffen en die is gewonnen door... de juffen. Dit betekent dat de juffen dit keer een beloning krijgen. Natuurlijk vergeten we de kinderen hier niet bij; we gaan een extra gezellige lunch regelen voor a.s. vrijdag.

De nieuwe verwachting: we ruimen na de lunch de tosti-ijzers op en ook alle broodkruimels.

Muziek

Wow! Wat kunnen de kids goed zingen! Dit horen we bij groep 8 tijdens het oefenen van de musical en bij groep 7 horen we dit tijdens de muzieklessen.

Psssst... er zitten een paar échte tranentrekkers in hoor bij de musical; dus neem je zakdoek maar mee.

Gastles Rode Kruis

Vorige week heeft iedere basisgroep een les gekregen van het Rode Kruis. Hier hebben de kinderen geleerd dat het Rode Kruis niet alleen EHBO verzorgd, maar ook andere soorten hulp verleend aan mensen; zowel internationaal als nationaal.

Toetsen

Groep 7 is in deze fase druk bezig met de toetsen van het leerlingvolgsysteem (CITO). In juni worden alle kinderen en jullie uitgenodigd voor het pre-adviesgesprek.

Externen

Summer Camp is de leuke vakantieweek geheel in het Engels. 

De kinderen worden ingedeeld op leeftijd en gaan op met de Engelse taal aan de slag. Door middel van creativiteit, sport, dans, zingen en ook een deel les in het Engels zijn de kinderen op leuke praktische manier met Engels bezig. |
Onze ervaring is dat deze ontspannen manier er juist voor zorgt dat kinderen veel opsteken van deze vijf dagen.
Summer Camp is voor alle kinderen van de basisschool: Groep 1 t/m Groep 8*.
Summer Camp Vught: BS De Schalm, Theresialaan 34, 5262 BN Vught

 * Voor de jongeren uit groep 8 die een extra uitdaging nodig hebben is er Teen Camp.
Meer informatie? Klik op onderstaande flyer.
Summercamp.pdf
Teen-camp.pdf

IAG evenement in het Hemelvaart weekend

Meer informatie over dit sport evenement voor kinderen in onderstaande flyer.

Sport-_-Spel-Hemelvaart-weekend.pdf

Kinderyoga in Perron 3

Wil je graag bewegen én plezier maken? Kom naar kinderyoga! Voel je zo sterk als een olifant of zo moedig als een leeuw. Tijdens de lessen ontdek jij waar je goed in bent en wat je allemaal kan.

Elke week heeft een ander thema. Van regenboog tot oerwoud. Je leert verschillende yogahoudingen en wat ze voor je doen, we doen ademhalings- en evenwichtsoefeningen en je leert elkaars rug masseren. Aan het einde van de les mag je onder een deken ontspannen terwijl ik een verhaal vertel. Dan kan jij daarna de wereld weer aan!

Dus wil jij ontdekken waar je goed in bent en wat je allemaal kan? Kom dan een keer meedoen!

De lessen vinden plaats op woensdagmiddag in Perron 3. We starten na de meivakantie weer! Schrijf je in voor een proefles via dit mailadres: brechje@destip.nu of bel naar nummer: 06-50281817. Wil je eerst nog wat meer weten? Kijk dan op www.destip.nu Tot snel! Groetjes, Brechje de Jong

Film avond Number one

Het is weer zover Jongeren Centrum Number One heeft in samenwerking met PowerUp073 weer een geweldige film avond in het verschiet.
Vrijdag 7 juni van 19.00 uur tot 23.30 uur  Zaal open om 18.30 uur.  Voor groep 8 tot 23 jaar.
Lilo en Stitch deel 1 en 2 en Leroy en Stitch.

Entree prijs €2,50 dit is inclusief 1 drankje en 1 popcorn.