Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 6

25-01-2019

Kalender

28  januari t/m 8 februari Cito toetsen

29 januari Voorstelling Such fun groep 1 t/m 4

30 januari Informatieavond doorstroom groep 2 naar 3

15 februari Portfolio mee groep 1, 3 t/m 8

18 t/m 22 februari Ontwikkelgesprekken groep 1, 3 t/m 8

22 februari Nieuwsbrief nummer 7

Woordje van Bettine

Beste ouders,
Op de eerste plaats (wellicht al ‘overtijd’) wens ik iedereen een gezond 2019. Ik heb in 2018 weer flink moeten strijden voor mijn gezondheid en ben dan ook blij om te kunnen melden dat het steeds beter gaat. Na de kerstvakantie ben ik gestart met re-integreren op de Hoven. Ik heb een heel fijne start gemaakt en zal rustig aan mijn uren en zichtbaarheid verder uitbreiden. Momenteel ben ik op maandag en woensdag (na filetijd) aanwezig. Jerney blijft eind verantwoordelijke totdat mijn re-integratie afgerond zal zijn en dit zal steeds in overleg zijn met de bedrijfsarts en Hans Tijssen (voorzitter CvB ATO-Scholenkring). Hopelijk tot snel en voor nu wintersplezier!

Hartelijke groet, Bettine

Activiteitencommissie

Nationale voorleesontbijt

De Nationale voorleesdagen zijn begonnen. Deze week start traditiegetrouw het voorleesontbijt. De activiteitencommissie heeft ook dit jaar weer gezorgd voor een lekker ontbijthapje en drankje om de week feestelijk te openen.

Voor op de leerpleinen zijn diverse tijdschriften besteld; de kinderen kunnen de komende tijd genieten van de Bobo, Okki, National Geographic jr., Quest jr., Freek in het Wild, Zo!? zit dat en 7days.

Daarnaast is er dit jaar gezorgd voor een mooie boekenlegger zodat er ook thuis lekker gelezen kan worden, we wensen iedereen veel (voor)leesplezier.

Carnaval

Beste feestneuzen,
Over 5 weken is het dan eindelijk weer zover…. Carnaval op de Hoven!
Het gaat natuurlijk weer een schon fisje worden.

Om alvast een tipje van de sluier op te lichten; er komt dit jaar weer een heuse Raad van Elf én een Prins en Prinses. Deze Raad bestaat uit kinderen van groep 3 tot en met 8. En de Prins en Prinses komen uit groep 7/8. Dus wie stelt zich verkiesbaar?

Voor de allerkleinste durskes onder ons is er ook een speciale rol weggelegd. Wat dat is verklappen we later.

En om er weer een schitterende optocht van te maken mag iedere groep met z’n eigen clubske een mooie wagen of een andere creatie maken.

Zonder hulp kan ons mooi fisje natuurlijk niet doorgaan. Er hangen inschrijflijsten in de garderobes, alle hulp is welkom.

Houdoe!

Werkgroep Carnaval

Groente/ fruit aanbod opvang en BSO

Vanaf februari zal Fruit in Bedrijf ons een gevarieerd aanbod fruit en groente aanbieden, waarbij er ook seizoensproducten aangeboden worden. 

Fruit in Bedrijf is een gespecialiseerde fruit en groente leverancier en levert uitsluitend aan de kinderopvang.
De missie van Fruit in bedrijf is om klanten te voorzien van het beste fruit en de mooiste groente die de natuur te bieden heeft. Daarbij staan gezondheid en smaak voorop. 

Veel producten worden rechtstreeks bij de teler of de boer gekocht. Overige producten worden vroeg in de ochtend bij de veiling gekocht.  

Wij kijken uit naar de samenwerking!

Nieuws vanuit de Babygroepen

We zijn dit jaar weer begonnen met een frisse start op de groepen. Alle groepen zijn weer veranderd en de spullen hebben weer een mooi plaatsje gekregen. Voor de kinderen is het weer een leuke uitdaging en ontdekken weer nieuwe dingen.
Ook zijn we deze maand bezig geweest met verschillende materialen. Zo hebben we geverfd met duplo blokjes, ijsblokjes en auto’s. En hebben we geplakt met playmaïs en wattenbollen.

Nieuws vanuit de Peutergroepen

Het is al weer een paar weken 2019. We zijn allemaal weer bijgekomen van de feestdagen. Deze periode mocht iedereen een eigen invulling geven aan het thema. Omdat het lekker koud aan het worden was hebben wij ervoor gekozen om voor de winter te gaan. Er zijn mooie kunstwerken gemaakt die echt met de winter te maken hebben. Onder andere mutsen, sneeuwpoppen en we hebben sneeuw nagemaakt met scheerschuim. Er is veel voorgelezen uit boeken die over de winter gaan. Dikkie dik in de sneeuw, Anna in de winter en kikker en de sneeuwman. Door het winterweer konden we niet altijd naar buiten. Omdat we toch graag de kinderen willen laten bewegen zijn we soms gaan dansen. We hebben een echte disco nagemaakt met discolampen en coole disco muziek. Na een paar weken in het thema winter te hebben gezeten begon het ook echt te sneeuwen. We hebben ons lekker warm aangekleed en zijn natuurlijk meteen naar buiten gegaan. Sneeuwballen gooien, lekker glijden en geprobeerd een sneeuwpop te maken. Het was ook heel leuk om naar de grote kinderen in de wadi te kijken, die gingen heel hard op een slee naar beneden.

Sinds kort zijn we begonnen met het ‘zonnetje van de dag’. Aan het begin van de dag kiezen we een kind uit die het zonnetje van de dag is. Ons zonnetje mag de pedagogisch medewerker extra veel helpen. Op die manier krijgen de kinderen meer individuele aandacht.

De peutergroepen hebben sinds 1 januari een algemeen e-mailadres. Voor ruilingen, doorgeven van vakanties en algemene vragen kunt u voortaan mailen naar peuters@kcdehoven.nl. Via de mail kunnen we ruilingen ongeveer 4 weken van te voren toezeggen.

Nieuws vanuit de BSO

Bso beneden

In de kerstvakantie zijn we in de eerst week de toekomst in gedoken, we zijn in een zelf gemaakte tijdscapsule gestapt. Ook zijn we op ontdekking geweest bij ontdekstation 013 in Tilburg. In week 2 zijn we terug gegaan naar vroeger. Waar werd er toen mee gespeeld? We hebben ontdekt wat een Tamagotchi is, foto’s gemaakt met een echte polaroid camera, gespeeld met knikkers en nog veel meer.

Na de kerstvakantie zijn er weer heel wat kinderen doorgestroomd en gestart bij de BSO. Wat fijn om weer zoveel nieuwe kinderen te mogen ontvangen op de BSO beneden.

Die kinderen zijn volop aan het ontdekken wat ze allemaal op de BSO kunnen doen, zij worden daarbij goed geholpen door de wat oudere kinderen!

De afgelopen weken hebben we ook weer veel verschillende activiteiten gedaan. Zo word er heel wat afgebakken en gekookt in de keuken. Ook hebben we in de gymzaal geschaatst, zijn we bevroren als standbeelden brrr. Ook is er heel wat afgeknutseld in het kunstatelier.
Buiten spelen mogen we zeker ook niet vergeten, even een frisse neus halen. Ook als het schemer is spelen we nog buiten, de zaklampen zijn dan erg populair.

In de komende weken gaan we nog vele winterse activiteiten doen. Zo gaan we o.a. voer maken voor de vogels, worden er nog sneeuwmannen getimmerd en nog veel lekkers gekookt!

Ook kijken we weer uit naar de gezellige periode rondom carnaval!

Na de carnaval starten we met het nieuwe thema “menselijk lichaam” ook bij dit thema gaan wij weer zorgen voor een leuk activiteiten programma.

Bso boven

De activiteitenmakers doen goed hun werk. Kinderen kunnen zelf hun activiteiten bedenken en uitvoeren. We zullen regelmatig deze activiteiten delen op de app.
Natuurlijk hebben we de afgelopen dagen ook heerlijk in de sneeuw gespeeld. Sommige kinderen hadden zich wel 3 keer buiten gepland (lees: de hele dag)

Nieuws vanuit de Onderbouw

Project
Na de kerstvakantie zijn we gestart met een themaloze periode. Maar hoe geven deze nu dan toch invulling? Naast de doelen voor taal/rekenen/motoriek/creatief die we volgens onze jaarplanning aanbieden in de kringen hebben we gekeken naar het spel van de kinderen. Ook zijn we gesprekken gaan voeren om te zien waar de interesse lag. Vanuit deze gesprekken hebben we op de pleinen verschillende hoeken gemaakt met de kinderen. Zo is er een onderwaterwereld ontstaan, een dino-wereld en komt er een regenboog- kleurenwinkel bij leerplein paars/groen. Bij leerplein geel/rood hadden de kinderen ook veel spel met dieren en zijn ze een dierentuinhoek, dinozandtafel gaan inrichten. Daarnaast zijn verschillende activiteiten gedaan om dit dierenthema uit te werken.  

De kinderen zijn enthousiast aan het spelen en leren. 

LOE en LOES
De gedragsverwachtingen die we met de kinderen centraal stellen en waar we parels voor verzamelen komen voort uit Loe&Loes (10 parels in de onderbouw is een beloning, in de vorm van een activiteit).

LOE en LOES staan voor Let Op Elkaar en Let Op Elkaar Samen. 
Kindcentrum breed besteden we hier aandacht aan en spreken we dezelfde taal hierin. 
Ook als je rondkijkt in ons kindcentrum hangen er LOE&LOES borden met gedragsverwachtingen. 

In de onderbouw besteden we deze periode weer aandacht aan het opruimen. Opruimen van een leerplein hoe doe je dat? Opruimen in de garderobe hoe doe je dat? 

Garderobe
We hebben met de kinderen afgesproken dat kinderen hun muts, handschoenen en sjaal in hun tas of mouw mogen doen. Ook mogen de kinderen hun tas onder de bank schuiven wanneer deze niet op het haakje kan. 

Portfolio groep 1 en ontwikkelgesprekken
Op vrijdag 15 februari gaan de portfolio's van groep 1 (ingestroomd tot aan de kerstvakantie) mee naar huis. In de week van maandag 18 februari zullen de ontwikkelgesprekken met u en uw kind plaatsvinden. 

Vanaf maandag 11 februari kunt u zich hier voor inschrijven. U krijgt automatisch een bericht via de Social Schools app wanneer deze inschrijving start. Ook het voorbereidingsformulier komt dan in de app te staan. 

Nieuws vanuit de Middenbouw

Thema winter
We zijn begonnen met het thema winter. In de app  houden we jullie op de hoogte van verschillende activiteiten. We gaan op reis vanuit Nederland naar de Zuidpool, wat nemen we allemaal mee? Hoe gaan we daar naar toe? En wat gaan we daar doen?

Cito
We zijn druk aan de slag met de cito toetsen. Daarom zijn de roosters deze en volgende week anders dan normaal. 

Nieuws vanuit de Bovenbouw

Leerplein 7-8

Creatieve ontwikkeling
In deze periode zijn we druk bezig met verschillende activiteiten. De kinderen verrassen ons met hun creativiteit; check de foto's maar eens!
Loe&Loes

Tadaaa! De verwachting 'wij fietsen veilig naar De Hoven' hebben we behaald! De beloning is ook al ingezet. We zijn nu al weer druk bezig met de volgende verwachting: Wij gaan zorgvuldig met onze materialen om, zowel binnen als buiten. 

Korfbaltoernooi groep 8
Wat heeft groep 8 goed hun best gedaan! Er is sportief en fanatiek gespeeld. Bekijk de foto's maar eens, dat geeft een goede impressie.

Gesprekken
Op vrijdag 15 februari worden de portfolio's mee naar huis gegeven. In de week daarna staan de ontwikkelgesprekken gepland, deze zijn alleen voor groep 7. In de week van 25 februari staan de adviesgesprekken van groep 8 gepland. Vanaf donderdag 31 januari worden beide gesprekken open gezet in de app, zodat er ingeschreven kan worden.

Externen

Vertelpunt

Online vertelpunt: deel uw ervaringen! Om zo veel mogelijk betrokkenen bij passend onderwijs in Nederland te bereiken, is een online vertelpunt ontwikkeld. Op dit vertelpunt kunnen leerlingen, ouders en professionals in en rond de school, hun ervaringen delen over situaties die te maken hebben met passend onderwijs. Daarbij geldt geen goed of fout. Ervaringen laten juist de verschillende belevingen, meningen en emoties zien, die soms meer vertellen dan cijfers. Het vertelpunt staat vanaf 9 januari landelijk open en is te bereiken via www.vertelpunt.nl/ocw. Het vertelpunt is vanuit drie rollen in te vullen: als leerling, als ouder en als professional. Het delen van ervaringen is anoniem.

Dyslexie Kletsclub

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8 en heb je dyslexie? Kom eens kijkje nemen bij de Dyslexie Kletsclub! Een speciale club waar je ervaringen kunt uitwisselen met kinderen die ook dyslexie hebben.

Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Geef je op en kom gezellig langs!

https://www.bibliotheekdenbosch.nl/activiteiten/agenda-en-tickets

Bibliotheek Rosmalen, 15.30 – 16.15 uur:

  • maandag 14 januari
  • maandag 11 februari
  • maandag 11 maart
  • maandag 8 april
  • maandag 13 mei
Nationale voorleesdagen

Filmpje over Voorlezen met tips: vimeo.com/307274310/a65c7a79c0 

PANASJ hockey

Zin om wekelijks met je vriendjes en klasgenootjes in de gymzaal van school te hockeyen? PANASJ is een superleuk hockey speelconcept voor kids van 3 tot 10 jaar. Bij PANASJ staat plezier voorop, speel je leuke spellen en wedstrijdjes en leer je gave hockeytrucs.

Nieuwsgierig? Het tweede trainingsblok is net van start gegaan. Er zijn nog enkele plekjes vrij dus wacht niet te lang. Meld je aan voor een proefles door te mailen naar denbosch@panasj.nl of bel 06-20972900. Kijk voor meer info op denbosch.panasj.nl

Sportieve groet, Jolanda Hendriks