Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 3

26-10-2018

Kalender

2 november Bucketbaltoernooi groep 5

23 november Portfolio mee groep 2

26 t/m 30 november Ontwikkelgesprekken groep 2

30 november Nieuwsbrief

Woordje Jerney

Beste ouders,

Dit weekend gaat de wintertijd in en dus officieel het einde van de zomertijd. De klok gaat in de nacht van zaterdag op zondag van 3 uur 's nachts naar 2 uur 's nachts, achteruit dus. Dat betekent in ieder geval dat we een uurtje langer in bed kunnen blijven liggen. Deze periode met lange en donkere dagen kan ook van invloed zijn op het welbevinden. Op het kindcentrum draait het dagelijks om het welbevinden van onze kinderen en proberen wij ieder kind tegemoet te komen in zijn basisbehoeften. Het welbevinden is hoog als een kind zich veilig, geaccepteerd en gewaardeerd voelt. Het welbevinden heeft ook te maken met het kind zelf, of hij een positief zelfbeeld heeft en hoe hij zijn gevoelens beleeft. 

Tijdens de welbevindingsgesprekken in het onderwijs heeft u hierover samen met uw kind(eren) en de basisgroepleerkracht kunnen praten. Het is altijd bijzonder om te zien en te horen waar kinderen en ouders trots op zijn. We hopen uiteraard dat het u als ouders voldoende informatie heeft gegeven. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd terecht bij een van de medewerkers.

Met vriendelijke groet, 
Jerney Rengelink

ICT

De social schools app werkt voor de meeste ouders. Ouders hebben ingesteld dat ze een melding krijgen bij een bericht. Dit kan via een pop-up op uw telefoon of via de mail. De berichten die u krijgt via de mail zijn een melding van het bericht dat is geplaatst in de app. Hier kunt u niet op reageren, dat moet via de app. Wilt u deze instellingen wijzigen? Klik op uw naam, vervolgens op instellingen en dan kunt u onder meldingen de instellingen aanpassen.

Jeugdverpleegkundige op KC de Hoven

Heeft u vragen over opvoeden, opgroeien of de gezondheid van uw kind?
Elke 1e vrijdag van de maand is Janneke Martens, jeugdverpleegkundige, tussen 8.00 en 9.30 uur op De Hoven aanwezig voor een inloopspreekuur.

Nieuws vanuit de babygroepen

We hebben in de herfstvakantie het thema wonen en bouwen afgesloten. We zijn nog gaan wandelen en hebben veel met blokken gebouwd. Na de vakantie zijn we begonnen met het thema kunst. Deze week zijn wij veel bezig geweest met drama. We zingen veel liedjes samen, vooral over de herfst. Ook dansen we veel met zijn allen, iedereen vindt dat leuk.
Het weer is echt omgeslagen naar de herfst. Maar toch zijn we veel buiten te vinden, heerlijk met onze haren in de wind.
De buitenbedjes worden ook weer intensief gebruikt. De kinderen vinden het heerlijk buiten en slapen dan ook heel erg goed. 

Nieuws vanuit de peutergroepen

Wat was het thema bouwen toch bijzonder en gaaf! Er zijn veel tripjes geweest naar de bouwplaats vlakbij de Albert Heijn. Daar zagen we hele grote werktuigmachines. Vol verwondering hebben we naar ze gekeken en zo nu en dan werd er naar ons getoeterd. Er is veel ontdekt met verschillende materialen. Zo mochten we bouwen met suikerklontjes en specie, is er veel geknutseld en zijn er hele hoge torens gemaakt. Aan het einde van het thema zijn alle werkjes in de gang opgehangen. Zo kon iedereen deze werkjes bewonderen. 
Na de herfstvakantie is het nieuwe thema begonnen; "Kunst". Zo zijn er door sommige al prachtige kunstwerken gemaakt en kunnen we kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. Door mooie verhalen voor te lezen en hier en daar iets te laten zien over een kunstenaar worden we vast en zeker ook een echte Picasso of Jeroen Bosch! We zijn heel benieuwd hoe we met zijn allen de muur op de gang weer kunnen bewerken met de mooiste KUNSTwerkjes!

Nieuws vanuit de BSO

BSO beneden

Kennismaken

In het eerste gedeelte van het schooljaar hebben we elkaar leren kennen door een portret van jezelf te maken. Alle portretten hebben op de muur bij de BSO gehangen zodat iedereen ze kon zien en over kon vertellen (zie foto).
Deze portretten komen in de portfolio's te zitten zodat ieder ze thuis nog eens kan bekijken en bespreken.

LOE en LOES

Na de herfstvakantie zijn we bij de BSO ook begonnen met een nieuwe verwachting: We dragen samen zorg voor de materialen. We gebruiken materialen waarvoor ze bedoeld zijn en zijn hier gezamenlijk verantwoordelijk voor.
Deze keer geen parels die ze bij ons kunnen verdienen maar een kleine beloning als de kinderen zich aan de afspraken hebben gehouden (bijvoorbeeld: drinken uit een rietje, een koekje bij de groente, een sticker enz.)

Vakantie BSO

De herfstvakantie is weer voorbij. Met echte goochelaar waar we ook een echte truc van hebben geleerd. We hebben heksenhoeden gemaakt en lieten ons omtoveren (schminken) in wat we maar wilden. (zie foto's).

De kerstvakantie staat ook alweer voor de deur. Het thema van de kerstvakantie is Retro en Robot! Benieuwd naar het programma? Kijk op de app voor meer informatie. (inschrijvingen vanaf vrijdag 26 oktober).

BSO boven

Bij BSO boven wordt het werken met kinderparticipatie goed zichtbaar. De kinderen bedenken zelf wat voor een activiteiten zij willen. Vervolgens werken zij deze zelfstandig uit. Hiervan wordt een activiteiten planning gemaakt voor de BSO. Benieuwd hoe wij nog meer de kinderparticipatie toepassen, vraag dit gerust aan een van de pedagogisch medewerkers op de groep. Een voorbeeld van een uitgewerkte kookactiviteit kunt u bekijken onder de afbeeldingen in de bijlage.

Nieuws vanuit de onderbouw

Na een mooie afsluiting van het circusthema voor de herfstvakantie zijn we na de herfstvakantie gestart met thema herfst. Hierbij zal ook muziek spelen centraal staan. Met hulp van een aantal ouders is het spelatelier omgetoverd tot een mooi kabouterhuisje. Hier wordt nu al fijn gespeeld. Wij zijn blij met de geboden hulp en de betrokkenheid van de ouders bij de thema’s.

Herfstwandeling

Volgende week gaan de onderbouw groepen een boswandeling maken bij de Wamberg in Berlicum. Op maandag gaan onderbouw paars/groen en op vrijdag onderbouw rood/geel. Alle kinderen mogen een plastic tas meenemen om tijdens de wandeling herfstspulletjes in te verzamelen. Denk ook aan de juiste kleding/laarzen voor in het bos.

Start van de dag / verlaten leerplein

Wij herinneren u eraan dat de eerste bel in de ochtend om 8.29u gaat. Dit is het signaal dat alle nog aanwezige ouders het leerplein gaan verlaten. Om 8.30u starten de leerkrachten en onderwijsassistent met het verder begeleiden van de kinderen tijdens deze inloop.

Ontwikkelgesprek groep 2

Op 23 november gaan de portfolio’s van de groep 2 mee naar huis. Op maandag 19 november kunnen de ouders van deze kinderen een uitnodiging (per mail) verwachten om zich in te schrijven voor het ontwikkelgesprek. Dit is een ouder-leerkracht-kind gesprek. Ook zal het voorbereidingsformulier dan te vinden zijn in de app van Social Schools. De gesprekken vinden plaats in de week van 26 november. 

Mochten er tussentijds bijzonderheden en/of punten zijn die u met de leerkracht wilt bespreken kunt u dit altijd aangeven.

Nieuws vanuit de middenbouw

Verwachtingen Loe en Loes

De komende periode werken wij hard aan de volgende verwachting: we houden de garderobe netjes en opgeruimd. Hierbij horen ook de passende beloningen. De kinderen kunnen vertellen wat de beloningen voor deze keer zijn.

Nieuwe project

Het nieuwe project is kunst. De focus ligt de komende weken op muziek. Zo hebben de leerpleinen een eigen en vernieuw Hoven lied geschreven. Ook willen we met de herfstmaterialen kunst gaan maken.

Nieuws vanuit de bovenbouw

Leerplein 5/6

Project

Deze periode zijn we gestart met ons project “Daar zit muziek in”. We hebben al een kijkje gehad in de muziek die de meesters en juffen vroeger mooi vonden. De komende weken gaan we diverse stromingen in de muziek behandelen en kennismaken met artiesten en liedjes. Hiervoor komen er ook twee studenten ons muziekgeschiedenis geven.

Afscheid Jorg en de start van Bart

Op vrijdag voor de vakantie hebben we afscheid genomen van Jorg. Met persoonlijke boodschappen en een prachtig kippenvel lied hebben we gedag gezegd. Ook Jorg had voor iedereen een portie geluk bij zich. Bart heeft de afgelopen periode al veel dagen van Jorg overgenomen en is nu fulltime voor de groep.

Klas en Kunst

De komende periode start klas en kunst weer. We gaan praktisch aan de slag met de kunstvormen: Beeldend, dans en drama.

Bucketbal

De kinderen van groep 5 gaan vrijdag 2 november met andere scholen de arena in voor een sportieve ochtend. Ze gaan bucketbal spelen.

Verjaardagen

Eind oktober hebben we ons verjaardagsfeest gehad. Dit hebben we gevierd met een fijne spelletjesmiddag.

Leerplein 7/8

LOE&LOES

We hebben nog maar één parel nodig voor onze verwachting 'We gebruiken onze tweetalstem!'

Kamp

Wat een GEWELDIG kamp hebben we met elkaar gehad! Het was één groot succes, de sfeer was top; de kinderen hebben enorm genoten van elkaar en wij van de kinderen! We hebben een mooie herinnering gemaakt met elkaar.

'Kunst' project

Na de vakantie zijn we gestart met dit project. We gaan onder andere aan de slag met teksten over verschillende kunstenaars, hieraan worden creatieve opdrachten gekoppeld. Ook zijn de kinderen druk bezig met het schrijven van een eigen Hovenlied.

Week van de mediawijsheid

In week 47 zullen wij hier aan mee doen. Dit betekent dat deze week extra in het teken zal staan van mediawijsheid. We doen mee met een interactief, leerzaam en leuk digitaal spel om de kinderen wijzer te maken in de digitale wereld.

Externen

Halloween in de Hoven

Zaterdagavond 27 oktober tussen 19.00 en 20.30 uur vieren we weer Halloween in de Hoven! We verzamelen bij de school en van daaruit kunnen alle heksen, spoken, zombies en geesten de wijk in om langs de deuren te gaan. De huizen die deelnemen hangen een poster voor het raam. Deze poster vind je in de Facebookgroep ‘Ouders van KC de Hoven’ of kan je opvragen via halloweendehoven@outlook.com. Inschrijven is niet nodig.
Iedereen die in de Hoven woont kan meedoen, dus vertel het ook aan je buren 😊
Als je nog vragen hebt, mail dan naar halloweendehoven@outlook.com.

Panasj

Boekentips