Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 6

23-02-2018

Kalender

26 februari Luizen controle onderwijs
2 maart Portfolio (groep 1 en 3 t/m 8)
5 t/m 16 maart Ontwikkelgesprekken onderwijs
5 maart Bleijendijk 5-6
6 maart Bleijendijk 5-6
8 maart Bleijendijk 5-6
20 maart Bleijendijk 3-4
22 maart Bleijendijk 3-4
30 maart Nieuwsbrief


Woordje van Bettine

Beste ouders,
Na een fijne week vakantie (voor het onderwijs) en een zeer geslaagd carnavalsfeest (wat ik voor geen goud had willen missen) is het onderwijsteam na een tweetal studiedagen weer goed gestart met jullie kinderen. Tijdens deze studiedagen stond o.a. het opdoen van inspiratie voor het nieuw te schrijven meerjarenplan (vanaf augustus) 2018-2022 en kindcentrumgids centraal. Waar wij regelmatig bezocht worden om anderen te inspireren met onze werkwijze en organisatiestructuur, was het nu onze beurt om in een andere keuken rond te kijken. En aan de ene kant geïnspireerd te worden en aan de andere kant de bevestiging te krijgen dat we écht de goede dingen doen. Juist in dat stuk zullen we ons nog verder gaan optimaliseren, maar dat zullen we na de zomervakantie uiteraard verder met u delen (en ondertussen bijven we ons doorontwikkelen ;-)).
Voor mij persoonlijk heerlijk om ook op werkgebied weer van betekenis te mogen zijn. Weliswaar nog niet met de energie van voorheen, maar de eerste zaken pak ik alweer op. Waaronder het begeleiden van de vacature van Marije. Zij is van enorme waarde geweest voor het kindcentrum als manager van het eerste uur en voor mij persoonlijk als ‘allesje’ (vraagbaak, sparringpartner, criticus, ontwikkelaar, verbinder, opvangkennis, waarom is dat bedacht, hoe komt het dat, … etc.). In deze nieuwsbrief informeert zij u persoonlijk over haar vertrek. U wordt later geïnformeerd over haar afscheid.
Met winterse groet, Bettine

Woordje van Marije

Beste ouders,

Ik heb 9 jaar mogen meewerken aan de ontwikkeling van kindcetnrum de Hoven. Er is een nieuwe uitdaging op mijn pad gekomen en per 1 april ga ik werken bij een organisatie in Eindhoven (www.rijkt.nl)

Ik mag nu als pedagogisch trainer en coach een bijdrage gaan leveren aan het creëren van optimale ontwikkelkansen voor jong en oud. Ik heb met veel gedrevenheid en plezier gewerkt bij de Hoven. Ik wil kinderen en ouders bedanken voor de samenwerking en de bijzondere momenten die we samen hebben beleefd.

Met vriendelijke groet, Marije

Inschrijven ontwikkelgesprekken

U kunt zich vanaf maandag 26 februari (vanaf 8.00 uur) t/m vrijdag 2 maart (tot 16.00 uur) inschrijven via de app onder 'oudergesprekken' of via https://app.schoolgesprek.nl/schoolid=286644. Voor het inloggen heeft u alleen de voornaam en geboortedatum van uw kind nodig.
Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de leerkracht(en).

Boekenmarkt KC de Hoven

Vorig jaar was de boekenmarkt weer een groot succes. Daarom organiseren we dit jaar ook een boekenmarkt! Lezen is erg belangrijk en leuk. Dit willen wij graag stimuleren bij de kinderen.

Heeft uw zoon/dochter thuis boeken die hij/zij niet meer leest?

Dan mogen deze vrijdag 23 maart mee naar school genomen worden. (Er mag ook een kleedje meegenomen worden waarop de boeken verkocht kunnen worden).

Het is de bedoeling dat er kleine prijsjes gevraagd worden. Het verdiende geld mag door het kind zelf gehouden worden. We hopen dat er nieuwe boeken voor worden gekocht!

In de centrale hal hangt een intekenlijst voor de kinderen die boeken willen verkopen.

De spelregels voor de boekenmarkt zijn te lezen onder het kopje nieuws in de app.

Hierin kunt u lezen hoe kinderen boeken kunnen kopen en verkopen.

Veel leesplezier voor iedereen!

Nieuws vanuit de babygroepen

De carnaval is alweer voorbij!

We hebben op de groepen gedanst en volop met de serpentine gespeeld. De juffen waren verkleed en we hebben er een leuk feestje van gemaakt. Ook hebben mooie maskers en hoedjes geknutseld.

Het is volop winter, we spelen heerlijk op de groep en zodra het droog is gaan we lekker naar buiten. We gaan erop uit met de bolderkar of spelen op het dakterras. Natuurlijk maken we ook mooie winter knutsels, zoals sneeuwpopjes, wantjes en mutsjes. Bij gebrek aan echte sneeuw zorgen we binnen voor veel watjes waar we lekker mee kunnen spelen.

De maand januari hebben we ook afscheid genomen van een aantal kinderen die door zijn gestroomd naar de peuters. Saar, Lou, Vas, Stan, Jack en Luuk We gaan jullie missen! Veel speelplezier bij de peuters!

Ook zijn er nieuwe kindjes bij ons komen spelen. We verwelkomen Vera, Ise, Lexi en Fabienne.

Nieuws vanuit de peutergroepen

Na de kerstvakantie zijn we aan de slag gegaan met winterse activiteiten. We hebben o.a vogelhuisjes gemaakt, sjaals en mutsen geknutseld. We hebben ook activiteiten met voeding ondernomen, zo hebben we een smoothie en spiesjes van fruit gemaakt. De kinderen waren heel geconcentreerd bezig met snijden en mixen van het eten.

Daarna zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het carnavalsfeest. We hebben daarbij veel verschillende muziekinstrumenten gemaakt. De vrijdag voor de vakantie hebben de peutergroepen ook meegelopen met de carnavalsoptocht en hebben daarbij gebruik gemaakt van de instrumenten.
In de carnavalsvakantie mochten de kinderen verkleed komen en hebben we er een groot feest van gemaakt met slingers en carnavalsmuziek. Toen hebben we ook koekjes gebakken en deze hebben we ook lekker zelf opgegeten.

Maandag en dinsdag tijdens de studiedagen van onderwijs had de BSO een winterfair georganiseerd, de peuters mochten ook komen kijken. Op het schoolplein stonden allemaal leuke activiteiten zoals ring werpen en er waren allerlei lekkere hapjes.

Nieuws vanuit de BSO

Carnavalsvakantie

Wat hebben we een plezier gehad tijdens de carnavalsvakantie! Op maandag en dinsdag stond er een springkussen buiten waar we lekker op hebben kunnen springen. Daarnaast hebben we allerlei leuke en gekke dingen geknutseld en gekookt zoals een clowntje van ei. Op donderdag kwam er zelfs een clown optreden. De clown kon allemaal grappige trucjes en maakte ons erg aan het lachen. Wil je nog meer zien wat we allemaal hebben gedaan? Kijk dan eens naar de foto’s.

Maandag 19 en dinsdag 20 februari (studiedagen onderwijs).

Hadden wij even geluk! Zomaar even 2 extra vakantiedagen! Op deze dagen hebben we een winterfair georganiseerd. De hele dag hebben we lekker geknutseld, heerlijk gekookt en allerlei spelletjes gespeeld, zowel op het schoolplein als in de gymzaal. Tussen 16.00 en 18.00 was de winterfair geopend. Ook de peuters zijn even komen kijken en komen proeven van al dat lekkers! Samen met papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes konden we nog even op het schoolplein verschillende winterse spelletjes spelen en lekker eten wat we zelf hebben gemaakt (zie foto’s).

Nieuws vanuit de onderbouw

Wij hopen dat iedereen een fijne carnavalsvakantie heeft gehad. Wij hebben er weer zin in om aan de slag te gaan in ons nieuwe project.
Project
We zijn gestart met het project Bloemen en Planten met als thema : Welkom in het tuincentrum.
Kinderen gaan in de verschillende ateliers van alles ontdekken over bloemen en planten.
In de app van KC de Hoven, op de pleinpagina groep 1/2, staan de doelen vermeldt.
Ook is het leuk om het introductiefilmpje te bekijken. Alle kinderen mogen een foto van hun eigen tuin meenemen. Ze kunnen ook op het leerplein meedoen aan een ontwerpwedstrijd! 
Op de studiedagen zijn we op het leerplein al bezig geweest om het thema vorm te geven.
Met speciale dank aan het bedrijf Elho die heel veel materialen heeft gesponsord voor de inrichting van het tuincentrum.
Voor het thema mogen de kinderen nog de volgende materialen meenemen:
- heel veel kunstbloemen
- tapijttegels
- vaasjes, lege flesjes, bloempotten
- grote kiezels
- lege blikken
- keukenrollen
- wc rollen
- eierdozen
Vanaf 2 maart zullen we tevens een bezoek brengen aan Groenrijk waar we een rondleiding gaan krijgen. De groepsouders zullen jullie informeren wanneer ze nog rij-ouders zoeken voor dit bezoek.


Ontwikkelgesprekken groep 1
Vrijdag 2 maart gaan de portfolio's mee naar huis van de kinderen die in groep 1 zitten. Kinderen die na de herftstvakantie zijn ingestroomd ontvangen wel hun map met eventuele foto's en werkjes maar hebben geen ontwikkelgesprek deze periode. (zie gesprekkencyclus in de app, pleinpagina 1/2)
In de week van 5 t/m 9 maart vinden de ontwikkelgesprekken voor groep 1 plaats. Dit zijn ouder/kind gesprekken.  
Vanaf vanmiddag kunnen deze ouders zich inschrijven via de app, via kopje oudergesprek.  
De ouders ontvangen via de groepsleerkracht per mail een voorbereidingsformulier voor dit gesprek.


Cito groep 2
In de periode voor de carnavalsvakantie hebben de leerlingen van groep 2 een cito-werkboekje taal en rekenen gemaakt. De leerkracht wil u informeren over de scores. We benadrukken dat dit een momentopname is geweest. We gebruikende de gegevens met onze observaties om het aanbod dat we geven (per niveau) vorm te geven. We willen u in de gelegenheid bieden om persoonlijk langs te komen of om u telefonisch te laten informeren.
In de garderobe hangt, vanaf maandag, een lijst om in te tekenen hoe en wanneer u geïnformeerd wilt worden.
Schrijft u zich even in?


Wist u dat......??
- Op beide leerpleinen luis is geconstateerd. Controleert u uw kind regelmatig? Blijf na behandeling zeker 2 weken elke dag kammen. 
 -Vanaf 5 maart Loes start, na haar zwangerschapsverlof met haar werkzaamheden op leerplein paars/groen. 
-Vrijdag 2 maart nemen we met de kinderen afscheid van Chantalle die Loes vervangen heeft gedurende haar verlof. 
-Er nieuwe stagiaires gestart zijn op beide pleinen. Zij zullen zich binnenkort voorstellen op de app en het informatiebord in de garderobe.
-Juf Karin alweer een week gewerkt heeft in onderbouw Geel. 
-Juf Lindy en Juf Suzanne 5 maart van start gaan in onderbouw blauw. 
-Juf Laura vanaf maandag terug is in onderbouw Rood na haar studiereis in Kenia. 

Nieuws vanuit de middenbouw

Informatie over de middenbouw kunt u z.s.m. vinden op de pleinpagina.

Nieuws vanuit de bovenbouw

leerplein 5/6

Carnaval
Het carnavalsfeest is weer voorbij. Het was een gezellige dag in de groep. We zijn gestart met een heuse modeshow. Prachtig verklede kinderen paradeerden over de catwalk. Daarna hebben we gezellige dingen gedaan en is er afgesloten met een optocht. Hierbij heeft de BB groep Rood de felbegeerde wisselbeker in de wacht gesleept.

Bleijendijk
De eerste groep heeft al een bezoek gebracht aan Bleijendijk. Deze periode zullen de andere groepen ook gaan. Zoals altijd kunnen we daar hulp bij gebruiken.

Thema Red de wereld
Deze week zijn we gestart met het thema Red de wereld. Dit gaat over de tropische regenwouden. We leren hoe we daar nu mee omgaan en onderzoeken hoe we deze moeten/kunnen beschermen. Voor de start is een deel van het leerplein omgetoverd tot een heuse jungle.

Externen

SJV Poppenconsultatiebureau

Zit jij in groep 1 t/m 4, en is jouw pop of knuffel ziek of wil je hem gewoon even laten nakijken? Kom op zaterdag 10 maart 2018 naar het poppenconsultatiebureau van SJV!

Onze poppendokters zijn aanwezig bij het consultatiebureau op de eerste verdieping in Perron-3 in Rosmalen.

Jouw pop of knuffel wordt dan verzorgd, gemeten, gewogen en natuurlijk door een echte poppendokter onderzocht bij het consult! Alle gegevens worden opgeschreven op een consultatiekaart en aan het einde krijg je een mooie diploma. En er is ook een leuke traktatie met ranja zoals je dat bij SJV bent gewend!

Om iedereen voldoende aandacht te geven is er een scholenindeling gemaakt. Komt het tijdstip niet zo goed uit, dan is het geen probleem om een ander uur te kiezen. Zit je in een hogere groep en vind je het heel leuk om langs te komen, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Indeling scholen:
13.00 – 16.00 uur         : De peuters
13.00 – 14.00 uur         : Sparrenbos, D’n Krommenhoek, ’t Ven
14.00 – 15.00 uur         : De Overlaet, De Vlieger en De Borch,
                                       Jeroen Bosch, De Wittering en De Sprong
15.00 – 16.00 uur         : De Masten, De Hobbit, De Troubadour,
                                     De Groote Wielen en De Hoven

De kosten voor deelname zijn € 2,50 per kind
De kassa sluit om 15.45 uur.

https://www.sjvrosmalen.nl/poppenconsultatiebureau

 

Tennis? ...Daagt je uit!

Zit jij in groep 2/3/4/5/6 en wil jij het ook eens proberen?
​Schrijf je dan nu in voor 2 gratis tennis lessen bij Tennis Vereniging Rosmalen.
​Op een echte tennis baan krijg je training van onze eigen tennisleraren.
Rackets en ballen zijn aanwezig.
1e les 17 maart 14.00u
2e les 24 maart 14.00u

Aanmelden?
Stuur voor 14 maart een mailtje aan jeugdcommissietvrosmalen@gmail.com
​Met je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en je e-mailadres.
We nemen snel contact met je op.

https://www.tvrosmalen.nl/