Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 4

22-12-2017

Kalender

22 december Onderwijs om 12.00 uur uit
23 t/m 7 januari Kerstvakantie onderwijs
25, 26 dec, 1 jan Kindcentrum gesloten
8 januari Koffieochtend voor ouders 8.30 uur
9 en 11 januari Bleijendijk 7-8
15 t/m 26 januari CITO onderwijs
24 januari Voorleesontbijt
26 Januari Nieuwsbrief

Woordje van Bettine

Beste ouders,
In de nieuwsbrief zo vlak voor het einde van een jaar een kleine terugblik en een hoopvol vooruitkijkje.
Mijn terugblik is beperkt doordat ik maar een klein deel van 2017 mee heb kunnen draaien op de Hoven. Medio maart was daar ineens het bericht dat ik kanker had. Onwerkelijk genoeg i.c.m. de zwangerschap van onze gezond geboren zoon Gijs. Ik besef me iedere dag weer hoe ongelofelijk dankbaar ik ben dat ik hiervan heb mogen genezen. En heb veel kracht gekregen van alle liefdevolle en betrokken berichten vanaf de Hoven.
Ook veel dank voor de wijze waarop het volledige team van de Hoven zich samen met het MT en Riemer heeft ingezet om mij de ruimte te geven om te kunnen herstellen.
In het stukje vooruitkijken kan ik u verheugd mededelen dat ik vanaf januari het werken op de Hoven opbouwend weer zal oppakken. Startend met twee dagdelen (maandag & woensdag) om uiteindelijk mijn werkzaamheden volledig op te pakken. In samenspraak met het bestuur zullen taken en verantwoordelijkheden worden afgestemd met Riemer en het MT. Hierover zult u steeds in deze nieuwsbrief geïnformeerd worden. In januari zal ik me vooral richten op het inlezen, bijgepraat worden en observeren. Voor nu wens ik u een fijne sfeervolle kersttijd en een gezond (!) 2018!
Groet, Bettine Bakker

Het nieuwe jaar

Maandag 8 januari vanaf 8.30 uur (tot ongeveer 9.00 uur) is er in het café de mogelijkheid voor ouders om onderling met elkaar een kop koffie of thee te drinken en te proosten op het nieuwe jaar. Ook is er dan de mogelijkheid om Bettine te spreken en vooruit te kijken naar de rest van 2018!

Luizen

Het is weer kerstvakantie! Een tijd van gezellig samenzijn en afspreken met vriendjes en vriendinnetjes. Dat is wat luizen nu juist zo fijn vinden. De meisjes zitten gezellig dicht bij elkaar, de jongens stoeien eens wat,  dat zijn de momenten waarop de luizen zich gaan verspreiden. Ze stappen over van het ene hoofd op het andere hoofd. Om verspreiding in school te voorkomen vragen we u om uw kinderen goed te controleren op hoofdluis. Tip: kam met een luizen of neten kam de net gewassen haren en controleer of er neten en/ of luizen te zien zijn. Doet u dit a.u.b. ook de zaterdag in de vakantie voordat de school weer begint. Mocht u dan neten en/of luizen aantreffen dan kunt u direct starten met behandelen. Wanneer wij op school de nacontrole doen (8 jan.) en we komen luizen tegen dan wordt u als ouder gebeld om uw kind op te komen halen en hem/ haar direct te behandelen. Dit doen we om verdere verspreiding tegen te gaan. Wij danken u bij voorbaat voor de genomen moeite en wensen u een hele fijne (luisvrije) kerst toe.

Problemen met de app

Er worden veel problemen ervaren met de app, met name Pleinpraat. Enkele weken geleden is vanuit Concapps een update uitgevoerd waardoor de app beter moet werken. Na de update is het noodzakelijk om de inlogcode van dit schooljaar (per 01-08-2017) te gebruiken. Deze inlogcode heeft u aan het begin van het schooljaar ontvangen, maar kunt u ook bij de leerkracht opvragen.

Voor de zekerheid zal in de kerstvakantie ook de chatbox van pleinpraat leeggehaald worden. We hopen dat hierdoor het laden van de app sneller verloopt. 

Mocht u na de update nog problemen ondervinden, dan wil ik u vragen deze via de mail kenbaar te maken via ict@kcdehoven.nl.

Fotograaf

Bijna alle foto's zijn door de fotograaf bij ons afgeleverd en aan de kinderen meegegeven naar huis. We hopen dat u tevreden bent met het resultaat! Mocht u de foto's niet willen afnemen, deponeer ze dan zo snel mogelijk in de grote grijze box die bij de hoofdingang/receptie staat.

Activiteitencommissie 

Namens het hele kindcentrum willen wij de activiteitencommissie bedanken voor hun inzet! Het afgelopen Sinterklaasfeest was een groot succes en ook de kerstviering was fantastisch geregeld!
Er staat een wensboom vol wensen in de centrale hal en de grote kerstboom op het schoolplein staat er erg mooi bij! Dit allemaal dankzij de inspanningen van onze activiteitencommissie.

Nieuws vanuit de babygroepen

Bij de babygroepen genieten we van deze tijd!
We hebben sinterklaas en zijn pieten gezien, die hebben ons verwend met mooie cadeautjes voor de groep! Nadat we de sint hebben uitgezwaaid zijn we begonnen met de kerst knutsels. De groepen zijn alweer mooi versierd en ondertussen genieten we van het winter weer!

Nieuws vanuit de peutergroepen

Wat een plezier hebben de peuters gehad in de sneeuw. Ze waren lekker warm aangekleed en stonden klaar voor een sneeuwballengevecht. Stiekem vonden de juffen dit ook erg leuk om elkaar te mogen bekogelen met sneeuwballen. De kinderen brulden en gierden het uit van plezier als hun sneeuwbal tegen een juf aan kwam. Ze probeerden snel weg te rennen (de sneeuw maakte het ze natuurlijk moeilijker) om vervolgens een nieuwe sneeuwbal te maken en deze weer te gooien. Na het sneeuwballengevecht hebben we van vuilniszakken een slee gemaakt en zijn de peuters die het leuk leek van de heuvel af gegleden. Ook was er een hele grote sneeuwpop mede mogelijk gemaakt door twee meiden van de BSO. Deze viel al snel om doordat hij zo ontzettend groot en zwaar was. Maar dat mocht de pret niet drukken. Toen de handjes en wangetjes steeds meer een rode kleur kregen zijn we weer naar binnen gegaan om onszelf op te warmen. Al met al waren het prachtige sneeuwdagen waar we volop van hebben genoten! 

Nieuws vanuit de BSO

BSO Beneden 

Hebben jullie al gezien wat wij allemaal met het thema kerst gedaan hebben? We hebben Kerstlichtjes, lampionnetjes, kerstbomen en mandala’s geknutseld, kerstbingo en kerstmantikkertje gespeeld.  
Heerlijke Bladerdeeghapjes gemaakt, kerstbomen versierd en nog veel meer!  En we mogen onze grote sneeuwpop natuurlijk niet vergeten. 

Er staat een leuke foto collage van het uitstapje van woe 6 dec naar Ballorig op de pleinpagina.  

Do 14 dec mochten 10 kinderen van de BSO beneden deelnemen aan een clinic van Panasj. De kinderen hebben eerst een dieren warming up gehad. Daarna werd hun uitgelegd hoe je een hockey stick vast houdt en hoe je die moet gebruiken. Daarna mochten ze meteen met een bal gaan oefenen. De clinic hebben ze afgesloten met een wedstrijdje van 2 tegen 2.

Nieuws vanuit de onderbouw

Sinterklaas

Wat hebben we weer genoten van het heerlijke Sinterklaasfeest. We hebben gezongen en een Spaanse dans laten zien bij het optreden voor de Sint. Heerlijk pepernoten gegeten, een mooi groeps cadeau gekregen en fijn gespeeld. We hebben een gezellige dag gehad met vrolijke gezellige kinderen. We kunnen niet wachten tot volgend jaar. 

Kerst

Vervolgens is het leerplein in een rap itempo in de kerststemming gekomen. Er staan kerstbomen, er branden lichtjes en er wordt volop geknutseld en gespeeld. Het aanbod wordt allemaal in het kerst thema gegeven. Deze gezellige kersttijd hebben we gezamenlijk afgesloten met een heerlijk kerstdiner! Bedankt iedereen voor hun inzet en de heerlijke hapjes!

Ook een speciale dank voor alle ouders en de kinderen die deze afgelopen week mee hebben gepoetst op het leerplein. We gaan genieten van een fijne kerstvakantie allemaal. 

Nieuw project

Na de kerstvakantie start de onderbouw met het project: 'Ik in het verkeer'.
Dit project duurt 5 weken tot aan de carnavalsvakantie. 

Op het leerpleinen zal ingegaan worden op de fietsenmaker. Op woensdag 10 (paars/groen) en donderdag 11 januari (rood/geel) willen we een bezoek gaan brengen aan fietsenmaker Verhallen in Rosmalen. De groepsouders hebben een mail gestuurd voor rijouders. 

Verder gaan we de buurt verkennen en gaan we in op de verkeersregels. 

Mocht u als ouder een beroep hebben dat te maken heeft met het verkeer en u vindt het leuk om hier bij de kleuters over te vertellen, kunt u dit doorgeven aan de leerkracht. 

Nieuws vanuit de middenbouw

Spullen van thuis

We merken dat er de laatste tijd steeds meer spullen van thuis mee naar school worden genomen. Dit gaat vooral om klein speelgoed. Op school is hier geen ruimte voor, het is ook erg jammer als het kapot gaat of kwijt raakt.
De afspraak blijft: geen spullen van thuis in de klas. 
Bekers van gewonnen wedstrijden, een zwemdiploma of een bijzonder object waarover verteld mag worden zijn natuurlijk uitzonderingen!

Lezen in de kerstvakantie

De vakantie is aangebroken! Een vakantie met kerstdiners, vuurwerk en (hopelijk) lekker lang uitslapen. 
Het thuis lezen in de vakantie blijft nog steeds erg belangrijk. De zogenaamde leeskilometers zorgen ervoor dat je kind zich blijft ontwikkelen op het gebied van lezen. En dit kan natuurlijk ook lekker languit in bed 😉.

Wat sites om je te helpen:
https://www.taalzee.nl/
De inloggegevens van bovenstaande site krijgen kinderen via school. Op ieder leerplein liggen deze inloggegevens. Rekentuin en Taalzee hebben dezelfde inloggegevens.
http://www.regenboog-gorinchem.nl/woordentrainer/
https://www.taal-oefenen.nl/start
http://www.meestermichael.nl/leerlingen/5%20taal%20spelling.html

Cito

Na de kerstvakantie nemen we de Cito-toetsen weer af.
In kalenderweek 3, 4 en 5 nemen we onderstaande toetsen af in de middenbouw. Wij zullen dit doen op dinsdag, woensdag en donderdag.
Technisch lezen:
- AVI (tekst lezen)
- DMT (woorden lezen)
Rekenen:
- TTR (formele sommen, op tempo)
- Cito Rekenen en Wiskunde (formele sommen, verhaalsommen en inzicht)
Spelling:
- Cito spelling (woorden schrijven die leerkracht voorleest)
Begrijpend lezen:
- Cito begrijpend lezen (verschillende teksten lezen, hierover vragen maken)

Mocht je nog vragen hebben over deze toetsen spreek dan de basisgroepleerkracht hierover aan.

Nieuw thema

"Als ik later groot ben.."
Wat wilde jij vroeger worden? Astronaut? Popster? Groenteboer?
Het nieuwe thema in de middenbouw (vanaf de kerstvakantie) heet “Als ik later groot ben..”
We zullen het vooral gaan hebben over verschillende beroepen. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken!

OPROEP!

1. Heb jij als ouder een leuk/interessant/spannend beroep en wil je daar graag over vertellen?
Laat dit weten aan de basisgroepleerkracht! Hier maken we heel graag tijd voor.
2. Heb jij als ouder een leuk/interessant/spannend beroep en wil/kun je een groepje kinderen ontvangen op je werk? Op gezette tijden willen we graag wat uitstapjes maken. Hiervoor hangt een lijst in de garderobe. Het is de bedoeling dat je het groepje kinderen ophaalt en weer naar school brengt. Vragen of opmerkingen? Spreek de basisgroepleerkracht even aan. Uiterlijk inschrijven: maandag 8 januari.
3. Daarnaast willen we jullie als ouders ook de kans bieden om je zoon/dochter eens mee te nemen naar je werk. Dit mag een dag, een uurtje o.i.d. zijn. Hier hangt uiteraard een opdracht aan vast voor de kinderen. Spreek dit duidelijk en op tijd af met de basisgroepleerkracht. Deze periode is ook de Cito-periode.
Let op!
Als je niet wilt dat je kind meegaat met een andere ouder, laat dit weten vóór maandag 8 januari.

Nieuws vanuit de bovenbouw

Leerplein 5/6

In deze periode zijn we weer hard aan het werk geweest. We hebben naast het werken aan rekenen en taal ook weer veel verschillende dingen gedaan:

Project

Deze periode zijn we aan de slag gegaan met het project “`Culturen en religies”. Samen hebben we ons verdiept in het  Christendom, de Islam en het Jodendom. Karima, van de BSO, is langsgekomen en we hebben haar alles mogen vragen over de Islam. We hebben het project afgesloten met een zelfgemaakte Kahoot!-quiz. 

Klas en kunst

We zijn binnen het project “Klas en Kunst” aan de slag gegaan met dans. We hebben breakdance les gekregen van Willem. Hij leert ons diverse moves en trucs. We hebben afgesloten met een heuse dancebattle.    

WisH

De WIsH training is op 17 november afgesloten met een presentatie aan de ouders, opa’s en oma’s van de kinderen van groep 6. In de gymzaal lieten zij zien wat ze de afgelopen periode geleerd hebben. Veel onderwerpen zijn behandeld zoals sterk staan, voor jezelf opkomen, luisteren naar je gevoel en het doorslaan van een houten plankje.  

Sint en Piet op 5 december

Op de verjaardag van de Sint hebben we in de hem en de pieten feestelijk ingehaald. Hierna hebben we in de groep genoten van alle gedichten en surprises. De dag is afgesloten in de gymzaal met een stampende disco en vrolijke strandballen. 

Kerstfeest

Dit jaar was het Kerstfeest erg gezellig. Op donderdag zijn we gestart met Kerst workshops. Na de middag hebben we een echte sing-along musical gehad met alle groepen. Het kerstverhaal werd muzikaal ondersteund door het Hovenkoor. In de avond hebben we heerlijk gesmuld van al het lekkers dat gemaakt was. Op vrijdag hebben we afgesloten met een eigen maandviering waar iedereen zich van zijn creatieve kant liet zien. 

Leerplein 7/8

Loe&Loes

Onze derde verwachting: 'Wanneer de bel gaat, stop je met werken en luister je’ is in the pocket! Hiervoor mochten we allemaal verkleed naar school toe komen. Op dit moment zijn we al weer druk bezig met onze volgende verwachting: ‘Onze garderobe ziet er netjes uit!’

We kunnen jullie al verklappen dat we weer goed bezig zijn.

Project feesten en religies

Alle kinderen hebben zich verdiept in een geloof en hebben hier een fantastische presentatie over gegeven. Ook bereiden alle groepjes een feest voor wat past binnen hun geloof. Zo hebben we al the world humanist day en Divali mogen vieren.

Wat kunnen ze goed plannen, organiseren, originele ideeën bedenken en uitvoeren.

Kerstgala

Het kerstgala was fantastisch! Met het openbaar vervoer zijn we er heen gegaan; eerst met de bus, daarna met de trein en tot slot met de metro; een hele belevenis! De show was fantastisch. Wat kan Ronnie Flex goed rappen! De grootste kinderband van heel Nederland hebben we zien optreden en voor de ouders was er Anita Meijer 😊.

Externen

SJV Oliebollenbingo

Beste jongens en meisjes,

Ook dit jaar organiseert SJV voor jullie weer de leukste bingo van het jaar, namelijk:

SJV OLIEBOLLENBINGO

Op donderdag 28 december!

De locatie is: Perron-3 in Rosmalen!

 De kassa is open vanaf 13.45 uur en vanaf 14.00 uur laten we de ballen weer rollen. Rond 16.00 uur eindigen we deze gezellige middag en hopelijk ga jij met een mooie prijs naar huis.

De bingo is bedoeld voor alle kinderen uit groep 4 t/m 8.

De entree bedraagt € 2,50.

SJV zorgt voor heerlijke ranja en een lekkere oliebol dus kom met je vriendjes en vriendinnetjes, neem een pen of stift mee en bingo met ons mee.

Tot ziens op donderdag 28 december!

Regionaal trainingscentrum biedt cursussen aan

De cursus Peuter in Zicht heeft als doel het vergroten van de opvoedingsvaardigheden van ouders.
Opvoeder(s) leren: Hun peuter adequaat te steunen, te stimuleren en te sturen in de dagelijkse opvoedsituatie.

Voor wie? Opvoeder(s) met kinderen van 1,5 tot 4 jaar.
Bijeenkomsten aantal: 4 bijeenkomsten
Kosten: Geen
Tevens bieden zij de cursus positief opvoeden aan.

Klik hier voor meer informatie.

IJsbaan Vught


Al jaren biedt de Stichting IJsbaan Vught de inwoners van Vught een geweldige laagdrempelige vrijetijdsbesteding in de meest sfeervolle tijd van het jaar. Dit evenement wordt grotendeels bekostigd door sponsoring en georganiseerd en bemand door vrijwilligers.
Ook dit jaar komt er, in de periode van 15 december 2017 t/m 7 januari 2018, weer een ijsbaan in het centrum van Vught te liggen. Met ernaast een ijsglijbaan waar je op een band naar beneden kunt glijden.  Er is een schaatsverhuur en voor kinderen die nog niet zo goed kunnen schaatsen zijn er zeehondjes beschikbaar waar ze achter kunnen lopen. Steeds zijn er twee gekwalificeerde ijsmeesters op het ijs aanwezig.

Uiteraard is er een verwarmd horeca-gedeelte, waar alle voor de hand liggende versnaperingen geconsumeerd kunnen worden.  Op de site www.ijsbaanvught.nl vindt u veel meer informatie over de ijsbaan.

 

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen!