Stel cookie voorkeur in

Integrale nieuwsbrief nummer 2

23-10-2017

Kalender

8 november: Info ochtend nieuwe ouders

14 november: Bleijendijk 3-4 rood

16 november: Bleijendijk 3-4 groen

17 november: portfolio mee groep 2

20 t/m 24 november facultatieve gesprekken

20 november: Bleijendijk 3-4 blauw

21 november: Bleijendijk 3-4 oranje

21 en 23 november: Schoolfotograaf

Woordje van Bettine

Beste ouders!
Hier een update van mij (en m’n gezin). In de herfstvakantie hebben we nog een weekje de zon opgezocht. Even 24/7 quality time met elkaar en dat bestond vooral uit niets doen. 
De afgelopen controle op 9 oktober was goed. Ik vond het toch een spannend moment of alles nog in orde was/is. Ook het weer naar binnenlopen bij het UMC, maakte wel indruk op me.
Wat me tijdens de controle duidelijk werd, is dat het herstellen van de -door de chemo afgebroken- bloedlichaampjes tijd vraagt. Ik merk dat bijvoorbeeld aan een griepje dat lang aanhoudt,  vermoeidheid en het minder goed kunnen hebben van prikkels. Het herstel probeer ik te bespoedigen door o.a. 3 x per week te sporten, bezoek de fysiotherapeut, ben gestart met haptotherapie en wandel dagelijks met Gijs.
Job & Liv maken het goed. Het is erg bijzonder om de ervaringen van een net gestarte groep 3er en een puberende kleuter zo nabij mee te maken (en bij vlagen ook erg vermoeiend 😱).
Ik geniet van de geinige filmpjes (ja, ook ik ben in de bruiloft getrapt) en mooie foto’s die voorbijkomen. Zo is mijn werk toch dichtbij en dat voelt goed. Warme groet, Bettine

Schoolfotograaf

Op dinsdag 21 en donderdag 23 november komt de fotograaf weer op ons Kindcentrum. Dit jaar werken we met twee fotografen van Fotolight uit Beek.

Zij komen in twee dagen de peutergroepen en alle kinderen van het onderwijs fotograferen. Voor foto's van de kinderen van de babygroepen en de broer/ zus foto kunt u op dinsdag 21 en donderdag 23 november  tussen 14.00 uur en 16.45 uur  binnenlopen om een foto te laten maken. De foto's worden gemaakt in de ruimte van onderbouw Blauw (naast peutergroep de vuurvliegjes). Het verzoek aan iedereen om, buitenom, via het schoolplein binnen te komen (via de deur bij de blauwe tegel onder de overkapping).

Luizen

U kunt er 'kriebelig' van worden als u door het kindcentrum wordt gebeld dat er bij uw kind luizen zijn gesignaleerd en u wordt gevraagd uw zoon of dochter op te halen.  We weten allemaal dat het krijgen van hoofdluis niets te maken heeft met persoonlijke verzorging of het gebrek daaraan; je kunt het zomaar oppikken wanneer je gezellig dicht bij elkaar zit. Hoofdluis is een vervelend en soms hardnekkig verschijnsel en directe behandeling is de enige manier om er weer vanaf te komen. Zeker wanneer het niet alleen om neten, maar om werkelijk 'lopende luis' gaat. In dat geval is het risico groot dat meerdere kinderen in de groep er last van krijgen en dat moet worden voorkomen. In dit geval bellen we u en vragen we u dringend om uw kind op te halen. Dat is niet prettig en niet fijn, maar toch echt nodig! We vragen daarvoor uw begrip en medewerking.

Leerlingenraad stelt zich voor

Komend schooljaar zijn 8 leerlingen van de groepen 5 t/m 8 gekozen om deel te nemen aan de leerlingenraad van Kindcentrum de Hoven. Dit zijn Fleur, Myrthe, Julie, Beaudy, Kaylynn, Goos en Reza. 

Verschillende thema's zullen besproken worden zoals veiligheid in en rondom school, positive behaviour support, aanpak schoolplein en de hygiëne. Ons kinderpersburo zal u tussentijds op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Twee keer per jaar wordt ook het Bossche Kinderparlement georganiseerd waarbij twee afgevaardigden van de leerlingenraad zitting mogen nemen. Op 3 november gaan Julie en Fleur mee naar het stadhuis om de Hoven te vertegenwoordigen. Zie voor meer informatie www.bosschekinderparlement.nl.

 

 

 

Personeel

Welkom IB-er onderbouw Debbie van Houten

Na de zomervakantie hebben wij collega Michelle Dalmijn aan het De Hoven-team toegevoegd. Michelle is intern begeleider en neemt de plaats in van Marjon Miog die op Kindcentrum De Kwartiermaker is gaan werken. Helaas viel Michelle bijna direct na een enthousiaste start uit en zij zal naar verwachting voor langere tijd afwezig zijn. Het was ingewikkeld om een goede vervanger te vinden. Maartje van Hulten, intern begeleider voor de bovenbouw op ons centrum, heeft veel van de IB- taken in de onderbouw waargenomen. Andere collega's hebben door extra inzet ook hun bijdrage geleverd aan het oplossen van dit knelpunt. Gelukkig kunnen wij u meedelen dat het nu gelukt is om een deskundige collega 'van buiten' te vinden, die zolang als dat nodig is, Michelle's taken overneemt. Vanaf komende week zal Debbie van Houten onze IB-er voor de onderbouw zijn; de eerste paar weken nog op de dinsdag en de woensdag en daarna zal zij op maandag dinsdag en woensdag op KC de Hoven aan de slag gaan.

Aangenaam ouders van KC de Hoven!. Mijn naam is Debbie van Houten-Schriever, 39 jaar oud en moeder van 3 kinderen in de leeftijd van 1, 10 en 12 jaar oud. In 1999 begonnen als leerkracht, alle leerjaren wel een keer gehad en vanaf 2005 gestart met interne begeleider werkzaamheden. Vanuit mijn functie als interim intern begeleider bij ATO zal ik de intern begeleider taken voor de kinderen van 0 tot en met 6 op me nemen. Mocht mijn inzet nodig zijn weet de leidster of leerkracht van uw kind de weg naar mij te vinden.  Ik heb er zin in!

Afscheid Anna Booij

Beste ouders,
Via dit bericht wil ik jullie laten weten dat ik per 1 december een andere baan heb gevonden, als  pedagoog - ambulant hulpverlener in de jeugdzorg.
Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor het vertrouwen dat jullie mij hebben gegeven over de zorg van jullie kind(eren). 
Mijn laatste dag bij de Vlinders zal zijn op donderdag 30 november. Mochten jullie meer informatie willen horen, dan sta ik graag open voor vragen. Ik zal jullie en jullie kinderen gaan missen.

Ik wens iedereen het beste voor de toekomst! Wie weet zien we elkaar ooit nog eens.
Warme groet,

Anna Booij

Gym stagiairs stellen zich voor

Mijn naam is Daan van den Brandt ik ben 17 jaar oud en woon in de Grootte Wielen. Mijn hobby is voetbal. Ik voetbal bij OJC Rosmalen in de jo19-3 (A3). Ook geef ik training bij OJC aan het team jo10-1. Ik doe de opleiding Sport en beweging coördinator niveau 4 en zit nu in het 2de leerjaar. Ik kom dit hele schooljaar op de dinsdag (745.u-17.00u) en woensdag (7.45u-14.00u) helpen met de gymlessen geven. Op dinsdagmiddag help ik ook mee bij de BSO.

Mijn naam is Imane Yousfi.  Ik ben 18 jaar oud en ik loop stage bij KC de Hoven, ik help mee bij de gymlessen. Ik zit op het Koning Willem 1 College en volg de opleiding sport en recreatie niveau 2  leerjaar 2. Mijn stage dag is donderdag van 7:45 uur tot 17:00 uur. Ik vind het heel erg leuk om de kinderen te zien sporten en ze lekker actief bezig te zien. 

Week van mediawijsheid

De huidige generatie kinderen en jongeren groeit op in een wereld vol media. Een wereld waarin je slechts een smartphone nodig hebt om dagelijks op ontdekkingsreis te gaan. Waarin je eenvoudiger met elkaar in contact kan komen dan ooit tevoren. Maar behalve deze eindeloze mogelijkheden, zijn er ook risico’s. Hierover moeten we met elkaar in gesprek. Daarom is het thema van de Week van de Mediawijsheid Generatie Media: samen mediawijs. Van 17 tot en met 24 november roepen we kinderen en ouders op om zowel thuis als in de klas samen in gesprek te gaan over ons online gedrag en mediawijze vaardigheden. Voor meer informatie hierover kunt u naar de website www.mediawijsheid.nl/ouders.

Ouderbijdrage onderwijs

Aan het eind van het vorig schooljaar heeft uw oudste zoon of dochter een envelop mee naar huis gekregen met informatie over het nieuwe schooljaar enz.

In deze envelop zat ook weer het overzicht van de oudervereniging met de vraag om de ouderbijdrage en kamp-/schoolreisgeld te betalen. Heeft u nog niet betaald dan vragen wij u dit voor 6 november a.s. over te maken naar NL 76 INGB 0004723910 tnv Stg ouders KC de Hoven onder vermelding van naam en groep van uw kind(eren).

Nieuw thema "Wil je op ons feestje komen"

Het thema is maandag 23 oktober feestelijk geopend! Moniek en Jorg hebben een echte bruiloft nagespeeld. Tijdens dit thema wordt er ingegaan op allerlei feesten, culturen en religies in de wereld.

Nieuws vanuit de babygroepen

We hebben op de groepen weer nieuwe  ontwikkelingsgerichte bakken gemaakt.De bakken zijn samengesteld door de pedagogisch medewerkers zelf en worden op alle groepen gebruikt. Deze bakken bevatten allerlei materialen waarmee we de verschillende ontwikkelingsgebieden (motoriek, sociaal-emotionele ontwikkeling, taal, enzovoort...) op speelse wijze willen stimuleren. Met de materialen in de bakken en de manier waarop deze worden aangeboden beogen we een  bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de kinderen door gericht in te spelen op de behoefte van dat moment.  

Verder hebben we het thema superhelden afgesloten, en zijn we met een aantal kindjes  bij de spectaculaire opening geweest van het nieuwe thema "Wil je op ons feestje komen?". Leuk thema waar we veel ideeën voor hebben! Zeker gezien de tijd en "feestjes" die komen gaan!

Nieuws vanuit de peuters

De afgelopen periode zijn we druk bezig geweest met het thema superhelden. Wat vonden onze peuters dat een leuk thema! Veel ouders hadden leuke foto’s opgestuurd van hun kinderen als superheld. Deze hingen op de groep en dat zag er super leuk uit!  Er zijn superhelden capes gemaakt en veel kinderen hebben geholpen met de transformator. Iedereen wilde wel een keer een superheld zijn. Mega Mindy, Spiderman, Superman of superprinses. De laatste week van het thema hebben we de transformator dan ook gebruikt om te veranderen in een superheld. Op een podium om aan elkaar onze superkrachten te laten zien. Wat hebben de kinderen ervan genoten. Soms wel spannend, maar super cool om te zien!

Het volgende thema is weer van start gegaan. Dit thema heet: "Wil je op ons feestje komen?"
We gaan de komende weken dus feestend tegemoet!

Nieuws vanuit de BSO

BSO beneden

Afgelopen herfstvakantie zijn we met de jongste kinderen van de BSO naar Kids-Castle geweest. We hebben hier de hele dag kunnen rennen, spelen, glijden en nog veel meer. Het was een super gezellige dag.

BSO boven

De kinderen van de BSO boven konden in de gymzaal lasergamen. Om het nog spannender te maken werden de bovenverdieping en de gymzaal helemaal donker gemaakt. Ook zijn de kids van de Windkracht gekomen om een potje tegen ons te spelen.

Ook benieuwd wat we in de kerstvakantie gaan doen? Vanaf vandaag kun je op onze app (Activiteiten BSO) zien hoe het programma eruit ziet en kun je je aanmelden via:

www.onskindbureau.nl/Ons-aanbod/4-13-Buitenschoolse-opvang/Aanmelden-Kerstvakantie

Nieuws vanuit de onderbouw

Project

Het superheldenthema hebben we voor de herfstvakantie afgesloten met een heus heldendiploma voor alle groepen. De eerste weken van ontmoeten, wennen, verbinden en een plekje krijgen in de groep zitten erop. We hebben een fijne start gemaakt. Ook onze verjaardag (dag van de Pedagoog) was alweer een hoogtepunt! Een heerlijk ontbijt en veel mooie tekeningen, bloemen en kaartjes hebben we mogen ontvangen. We voelden ons echt jarig deze dag. Bedankt!
 
Na de herfstvakantie was het wel spannend terugkomen op het leerplein. Er waren ineens een aantal voetsporen zichtbaar op het plein en in het spelatelier is er een grot gemaakt. Van wie zou dit kunnen zijn, hebben we ons toch afgevraagd....
Het nieuwe project is afgelopen maandag geopend met een heus feestje; Juf Moniek en Meester Jorg gingen trouwen (of toch was het toch een toneelstukje?). Met de opening van het project 'kom je op mijn feestje?' komen er voor de kleuters weer een aantal spannende weken aan. Met de Sint en de Kerst in het vooruitzicht, doen we het nu nog even rustig aan met de Gruffalo op het leerplein. 
Vandaag hebben we een fijn uitstapje gemaakt naar het bos, waar we echte herfstmaterialen hebben verzameld voor thuis en het leerplein. Bedankt voor alle hulp die we hebben gekregen voor het rijden en begeleiden!

Naar huis om 14.00u

Een vriendelijk verzoek om niet onder het afdak van de school te wachten als de kleuters naar buiten komen. Ook niet bij slecht weer. Dit gebied is alleen voor de kleuters om onder door te lopen. Papa's, mama's, opa's, oma's en andere oppas moeten voor het afdak wachten totdat de kleuter zich heeft afgemeld bij de juf.  Door deze afspraak hopen wij het overzichtelijk te houden voor iedereen.

Portfolio groep 2 en gesprekken

Op vrijdag 17 november a.s. gaan de portfoliomappen van groep 2 mee naar huis. De gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 20 tot 24 november. Vanaf vrijdag 10 november kunt u zich hier voor inschrijven. Dit zullen we ook communiceren via de app. De competentie- en welbevindingsgesprekken vinden plaats met ouders en kind. Voorafgaand aan het gesprek sturen wij een voorbereidingsformulier per mail. 

Nieuws vanuit de middenbouw

Bleijendijk

Deze periode gaan wij weer met onze basisgroepen naar Bleijendijk. Hieronder de data.
Dinsdag 14 november: MB rood
Donderdag 16 november: MB groen
Maandag 20 november: MB blauw
Dinsdag 21 november: MB oranje

FEEST

Het project 'Kom je op ons feestje?' is begonnen!
In 3/4 zullen wij vooral gaan leren over feestjes, rituelen, soorten feesten en verjaardagen in andere landen.

Bakkerij
We zullen tijdens dit project een bakkerij op beide pleinen openen. In deze bakkerij leren kinderen tijdens de werkblokken van alles over wegen, tellen, verkopen etc.. Alle bruikbare spulletjes zijn welkom, het liefst voorzien van naam.
Deze week hebben we met de kinderen taartjes gemaakt van zoutdeeg, deze zijn te bewonderen in onze bakkerij!

Ons eigen feestje
Vanaf volgende week gaan de kinderen hun eigen feestje organiseren!
We gaan de komende 3 weken van alles leren over wat er bij een feestje hoort: uitnodigingen maken, versiering maken, recepten zoeken, kosten berekenen, gezonde hapjes maken, taken verdelen en nog veel meer.
Op woensdag 22 november zijn alle ouders van de middenbouw vanaf 13.30 uur van harte welkom in de basisgroep om het feestje mee te vieren!

We zoeken nog wat ouders die op dinsdag 21 november mee willen helpen om boodschappen voor het feestje te doen. Dit zal tussen 13.00 uur en 14.00 uur zijn. Jullie kunnen je hiervoor aanmelden bij de groepsouders.

Sinterklaas en Kerst

Na deze 3 weken gaan we voorzichtig beginnen met de voorbereidingen voor Sinterklaas en Kerstmis, de twee leukste feesten voor de middenbouw!

Voorstelling

Dinsdag 31 oktober zal de gehele middenbouw naar een voorstelling in de Verkadefabriek gaan: tijgers op de trap. We gaan met de bus, joepie! Meer informatie staat op onze pleinpagina.

Nieuws vanuit de bovenbouw

Wist u dat wij op leerplein 5/6...

- de welbevindingsgesprekken gevoerd hebben en trots zijn op hoe de kinderen dit gedaan hebben? 
- maandag gestart zijn met het nieuwe thema “wil je op ons feestje komen?” (feesten/culturen/religies) en dat de teksten van taal, lezen en begrijpend lezen helemaal in dit thema passen?
- met rekenen keihard gewerkt hebben en nu al onze kinderen klok kunnen kijken (analoog en/of digitaal)?
- afgelopen woensdag met 30 kinderen gestart is met het schoolkoor en de kinderen die hieraan meedoen er heel enthousiast over zijn?
- vier van onze kinderen gestart zijn met de leerlingenraad en dat we hiervoor een ware verkiezingscampagne hebben gehouden? 
- nu eindelijk een groeps-’huisdier’ hebben, dat zij Pleun heet en een visje is?
- groep 5 heel veel succes wensen voor het eerste Rosmalense Bucketbal Toernooi op 7 november in de Hazelaar? 
- vanaf nu iedere week een tostimoment hebben en kinderen hier heel erg veel honger van krijgen! 
- veel zin hebben in de leuke en gezellige periode die er nu gaat komen? Wat een feestje!

Leerplein 7/8
LOE&LOES

Onze eerste verwachting hebben we behaald: 'Ons leerplein ruimen we netjes met elkaar op'! Als beloning hebben we verstoppertje met elkaar gespeeld. Wat een creatieve verstopplekken werden er gevonden en sommige leerlingen waren zelfs onvindbaar. 

Kamp

Wat een geweldig kamp hebben we met elkaar mogen beleven! We hadden het best wel een beetje druk: een spannend nachtspel, vossenjacht, een écht casino, zwemmen, actieve spellen in het bos en op het kampterrein, de bonte avond, de disco, de veiling en oh ja... 's ochtends ochtendgymnastiek en op de laatste ochtend zelfs ontbijt op bed. We willen nogmaals de ouders bedanken die ons geholpen hebben om dit mooie kamp neer te kunnen zetten.

 

SchoolBiEB weer elke ochtend geopend

Vanaf nu is de schoolBiEB weer elke ochtend geopend van 08.30 - 10.00 uur. Ook voor de woensdagochtend hebben zich lieve moeders aangemeld om de leerlingen te helpen met inleveren en lenen.
Leerlingen krijgen van de leerkrachten op de genoemde openingstijden de ruimte om naar de bieb te gaan. Ouders hoeven de bieb dus niet zelf met hun kinderen te bezoeken: het mág wel natuurlijk, tussen 08.30 en 08.45 uur. Het is daarbij niet de bedoeling dat u de apparatuur van de BiEB zelf aanzet, dit doen de vrijwilligers. Omdat zij zelf ook hun kinderen naar school brengen, is de schoolBiEB echt pas om 08.30 uur open. Graag uw begrip hiervoor.